Csőposta V4-fellépés az élelmiszerek kettős minőségének felszámolásáért Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2018-12-20 4 perc átlagos olvasási idő 0 750 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Elégedetlenségüket fejezték ki az élelmiszerek kettős minőségének gyakorlatát megszüntető szabályozás hiánya miatt a V4-országok agrárminiszterei a Mezőgazdasági és Halászati Tanács december 17-i ülésén, Brüsszelben. Nagy István agrárminiszter hangsúlyozta, elfogadhatatlan, hogy a kelet-európai tagállamok állampolgárait másodrendűként kezeljék a multinacionális élelmiszeripari cégek.Az Európai Bizottság 2018 áprilisában mutatta be a fogyasztóvédelmi jogszabályokat módosító csomagját, mely a kettős minőség jelenségének kezelésére is tartalmaz javaslatokat. A jogszabálytervezetből a fogyasztóvédelemi munkacsoportban folytatott tárgyalások során nemrégiben kikerült az élelmiszerek kettős minőségének gyakorlatát megszüntető rendelkezés. A téma mezőgazdasági vonatkozásai miatt a visegrádi országok agrárminiszterei kérték a Tanács elnökségi feladatait 2019 első félévében ellátó Romániát, hogy kezelje kiemelten a kérdést, illetve, hogy folyamatosan tájékoztassa a Mezőgazdasági és Halászati Tanácsot a tárgyalások fejleményeiről.Nagy István emlékeztetett, hogy a közép-európai tagállamok illetékes hatóságainak elmúlt 2 évben végzett összehasonlító vizsgálati eredményei is igazolták a jelenség létezését, amelyet a V4-országok miniszterelnökei 2017 októberében közös nyilatkozatban ítélték el. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Unió helyzetéről szóló 2018-as beszédében szintén megerősítette, hogy az EU egyes területein nem lehetnek hátrányosan megkülönböztetett állampolgárok. Emellett az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontjának előzetes felmérései szintén alátámasztják a jelenség létét.AM / OPH /ArchívumNégy lépés cégeknek a higiéniai hulladék csökkentésére Újabb étteremmel bővíti vendéglátóipari portfólióját a Mészáros Csoport Folytatódtak az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének workshopjai Megnyitották a teljes 1-es pályát az eplényi síarénában Madárszámlálásra hívja a lakosságot az MME február végéig
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Keresik 2019 legjobb szakállát Immár másodjára kerül megrendezésre a Tattoo Majális keretei között a Nagy Szakállverseny. A pénzdíjas …
Gasztronómiai rendszerváltást akar a kormány a közétkeztetésben A közétkeztetésben az elmúlt években elindult egy változási folyamat: a kormány és a Nemzeti …