Csőposta Francia cukrász mesterkurzus Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2018-05-02 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,754 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén 8. alkalommal rendezi meg a nagysikerű és szakmai újdonságokat bemutató francia mestertanfolyamát. Denis Matyasy és első mestere Patrick Simeone, 2 és fél napos budapesti tanfolyamon avat be a francia cukrászsiker titkaiba. Az idei programjuk új megközelítéssel, az alapok megismertetésével, ezek továbbfejlesztésével mutatja be a cukrászati termékeket. Roland Zanin cukrászmester az új trendek titkaiba avatja be a résztvevőket. Mindkét mester a francia alapítású Relais desserts tagja. Denis Matyasy úr a kezdetektől elkötelezett arra, hogy a magyar cukrászok szakmai fejlődését támogassa. Nem csak tanfolyamokat tart Budapesten, hanem La Crau-ban található termelőüzemében, több mint 50 magyar cukrásznak nyílt lehetősége arra, hogy az Erasmus+ mobilitási program keretében gyakorlatban is elsajátíthassa az innovatív cukrásztermékek készítését, mely a tradíciók tiszteletén alapul. Munkásságáért 2013-ban PRO TURISMO díjat vehetett át Varga Mihály miniszter úrtól. Az évek során a szakmai kapcsolaton túl baráti szálak is szövődtek, ennek szép példája, hogy amikor a műhelye leégett, a magyar cukrászok gyűjtést szerveztek, és az adományból vett gépek is segítségére voltak abban, hogy minél hamarabb talpra álljon. Roland Zanin 3 éve kapcsolódott be a programba, és nyitotta meg üzemének kapuit a Nemzeti Tehetség program pályázati nyerteseinek. Műhelyében sztázsolt Szó Gellért, Sitkei Balázs. A budapesti tanfolyam harmadik, befejező napján 2018.május 9-én 11.30 órakor lehetőségük lesz személyesen megismerni őket és finomságaikat is. A tanfolyam és a sajtótájékoztató helyszíne: Szinergia Szakiskola Taverna Tagintézménye (1133 Budapest, Dráva u. 18-22.) Jelenlétükkel és visszaigazolásukkal kérem, tiszteljék meg azokat, akik a kézműves magyar cukrászat hírnevének megtartásán fáradoznak. Visszaigazolásokat avojtek20@gmail.com címre várjuk.
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
A méhészkedés nem csak gazdasági tevékenység A méhészetre nem tekinthetünk csupán gazdasági tevékenységként, mert elsődleges célja nem a mézértékesítés, hanem …
A vendéglátás területén legalább résnyire, de már nyitni kellene az ajtót A turizmust és a vendéglátást a pandémiát követő nyitás után maga a vendég mentheti …