Főoldal Hírek Csőposta Francia cukrász mesterkurzus

Francia cukrász mesterkurzus

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,736
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén 8. alkalommal rendezi meg a nagysikerű és szakmai újdonságokat bemutató francia mestertanfolyamát.

 

Denis Matyasy és első mestere Patrick Simeone, 2 és fél napos budapesti tanfolyamon avat be a francia cukrászsiker titkaiba. Az idei programjuk új megközelítéssel, az alapok megismertetésével, ezek továbbfejlesztésével mutatja be a cukrászati termékeket.

 

Roland Zanin cukrászmester az új trendek titkaiba avatja be a résztvevőket.

 

Mindkét mester a francia alapítású Relais desserts tagja.

 

Denis Matyasy úr a kezdetektől elkötelezett arra, hogy a magyar cukrászok szakmai fejlődését támogassa. Nem csak tanfolyamokat tart Budapesten, hanem La Crau-ban található termelőüzemében, több mint 50 magyar cukrásznak nyílt lehetősége arra, hogy az Erasmus+ mobilitási program keretében gyakorlatban is elsajátíthassa az innovatív cukrásztermékek készítését, mely a tradíciók tiszteletén alapul. Munkásságáért 2013-ban PRO TURISMO díjat vehetett át Varga Mihály miniszter úrtól.

 

Az évek során a szakmai kapcsolaton túl baráti szálak is szövődtek, ennek szép példája, hogy amikor a műhelye leégett, a magyar cukrászok gyűjtést szerveztek, és az adományból vett gépek is segítségére voltak abban, hogy minél hamarabb talpra álljon.

 

Roland Zanin 3 éve kapcsolódott be a programba, és nyitotta meg üzemének kapuit a Nemzeti Tehetség program pályázati nyerteseinek. Műhelyében sztázsolt Szó Gellért, Sitkei Balázs.

 

A budapesti tanfolyam harmadik, befejező napján 2018.május 9-én 11.30 órakor lehetőségük lesz személyesen megismerni őket és finomságaikat is.

 

A tanfolyam és a sajtótájékoztató helyszíne: Szinergia Szakiskola Taverna Tagintézménye (1133 Budapest, Dráva u. 18-22.)

 

Jelenlétükkel és visszaigazolásukkal kérem, tiszteljék meg azokat, akik a kézműves magyar cukrászat hírnevének megtartásán fáradoznak.

 

Visszaigazolásokat avojtek20@gmail.com címre várjuk.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Az Év Friss Húsáru Kereskedője lett a SPAR

A SPAR Magyarország két áruháza is rangos elismerést kapott az Év Boltja 2024 szakmai vers…