Főoldal Hírek Csőposta Francia cukrász mesterkurzus

Francia cukrász mesterkurzus

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,673
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén 8. alkalommal rendezi meg a nagysikerű és szakmai újdonságokat bemutató francia mestertanfolyamát.

 

Denis Matyasy és első mestere Patrick Simeone, 2 és fél napos budapesti tanfolyamon avat be a francia cukrászsiker titkaiba. Az idei programjuk új megközelítéssel, az alapok megismertetésével, ezek továbbfejlesztésével mutatja be a cukrászati termékeket.

 

Roland Zanin cukrászmester az új trendek titkaiba avatja be a résztvevőket.

 

Mindkét mester a francia alapítású Relais desserts tagja.

 

Denis Matyasy úr a kezdetektől elkötelezett arra, hogy a magyar cukrászok szakmai fejlődését támogassa. Nem csak tanfolyamokat tart Budapesten, hanem La Crau-ban található termelőüzemében, több mint 50 magyar cukrásznak nyílt lehetősége arra, hogy az Erasmus+ mobilitási program keretében gyakorlatban is elsajátíthassa az innovatív cukrásztermékek készítését, mely a tradíciók tiszteletén alapul. Munkásságáért 2013-ban PRO TURISMO díjat vehetett át Varga Mihály miniszter úrtól.

 

Az évek során a szakmai kapcsolaton túl baráti szálak is szövődtek, ennek szép példája, hogy amikor a műhelye leégett, a magyar cukrászok gyűjtést szerveztek, és az adományból vett gépek is segítségére voltak abban, hogy minél hamarabb talpra álljon.

 

Roland Zanin 3 éve kapcsolódott be a programba, és nyitotta meg üzemének kapuit a Nemzeti Tehetség program pályázati nyerteseinek. Műhelyében sztázsolt Szó Gellért, Sitkei Balázs.

 

A budapesti tanfolyam harmadik, befejező napján 2018.május 9-én 11.30 órakor lehetőségük lesz személyesen megismerni őket és finomságaikat is.

 

A tanfolyam és a sajtótájékoztató helyszíne: Szinergia Szakiskola Taverna Tagintézménye (1133 Budapest, Dráva u. 18-22.)

 

Jelenlétükkel és visszaigazolásukkal kérem, tiszteljék meg azokat, akik a kézműves magyar cukrászat hírnevének megtartásán fáradoznak.

 

Visszaigazolásokat avojtek20@gmail.com címre várjuk.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Már lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe

Szerdától lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő étter…