Főoldal Hírek Receptek Baconben sült kelbimbó recept

Baconben sült kelbimbó recept

3 perc átlagos olvasási idő
0
15,636
 ehaccp_topbanner3.jpg

Baconben sült kelbimbó recept

A mikrohullámmal sokunknak gondja van. Ki van zárva, hogy olyan ételt egyen, amit káros sugarak sokkoltak. Erre annyit mondanék, hogy trükkhöz kell folyamodni. A “káros sugarakat” a víz tökéletesen elnyeli. Mivel a mikro a szabad vizet hevíti fel a leggyorsabban, annyi csak a dolgunk, hogy adunk neki ilyet bőven. A megfelelően előkészített zöldséget hőálló tálba tesszük, mellé vizet öntünk, majd folpackkal fedjük. 7-8 perc alatt roppanósra lehet párolni a kelbimbót. Később azzal is kísérletezhetünk, hogy pontosan mennyi víz párolog el 7 perc alatt, de ne szaladjunk ennyire előre. Az eddig ecsetelt módszer akkor aktuális, ha nincs otthon pároló edényünk. Próbáljuk ki és ne foglalkozzunk a mikrohullámmal most, hogy be tudjuk csapni.

A roppanós kelbimbót tekerjük be fél szelet baconbe, majd fogvájóval átszúrva igazi party falatokat készíthetünk. Forró sütőben süssük szaftosra, és élvezzünk minden falatot.

Figyeljünk oda az ízekre! Fejben különítsük el a kelbimbó édeskés ízét, és a sós szalonna ízt. Mennyire tökéletes mindkettő, mégis mennyire passzolnak egymáshoz. A főzés az ízlelésnél érne véget, de sokáig tart minden falat élménye.

Jó étvágyat!

A recept Stiller Tamás, a www.schef.hu website szerzője tollából származik! 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Receptek

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…