Főoldal Hírek Átólzéig Nemzetközi sörök találkozása az V. Jubileumi Sörfesztiválon, a Budai Várban

Nemzetközi sörök találkozása az V. Jubileumi Sörfesztiválon, a Budai Várban

8 perc átlagos olvasási idő
0
4,292
 ehaccp_topbanner3.jpg

Nemzetközi sörök találkozása az V. Jubileumi Sörfesztiválon, a Budai Várban

 

Június 11-14. között fergeteges sörünnep köszönti a nyarat a Budai Várban: az ötödik jubileumát ünneplő Sörfesztivál több mint 200 féle sörkülönlegességgel, 16 hazai és külföldi fellépővel, valamint színes gasztronómiai kínálattal várja látogatóit. Az idei fesztivál vendégországa Belgium, így a résztvevők exkluzív belga sörökkel is megismerkedhetnek. Négy év alatt külföldi és hazai látogatók sokasága egyaránt megfordult a nagyszabású rendezvényen, a szervezők idén is teltházra számítanak.

A Budai Vár gyönyörű díszkivilágításáról híres Oroszlános udvara, valamint a korábban várpiacként funkcionáló Hunyadi udvar ad helyszínt az V. Jubileumi Sörfesztiválnak, mely kategóriájában az ország első számú sör- és gasztrofesztiválja. A rendezvény a sör szerelmeseinek Kánaánja lesz: a hazai kézműves sörfőzdék mellett − az előző évekhez hasonlóan − az ország vezető sörgyártói is képviseltetik magukat, így például részt vesz a Borsodi, a Dreher és a HEINEKEN is az idei fesztiválon. A nemzetközi ízkavalkádot továbbá cseh, szlovák, német, osztrák, angol és ír sörök is színesítik, a szlovén sörök rajongóit a Balkán Udvar, a lágyabb ízek kedvelőit pedig a Cider Liget várja ismét.

 

„Minden jó sör egy helyen − így jellemezhetném az idei fesztivált. Idén is sikerrel valósul meg az, hogy a világ meghatározó sörei egy helyen, a Budai Várban, az V. Jubileumi Sörfesztiválon találkoznak, mely páratlan jelenség a magyar sörkedvelő közönség számára. Ezt szeretnénk bemutatni az ország vezető sörgyártói, valamint a hazai sörfőzdék közreműködésével. A fesztivál rengeteg meglepetést tartogat a résztvevők számára, annyit viszont már most elárulok, hogy olyan exkluzív sörkülönlegességekkel készülünk, melyek sokak számára eddig ismeretlenek vagy elérhetetlenek voltak” – mondta el Kurucz Dániel, az V. Jubileumi Sörfesztivál egyik főszervezője.

Az izgalmas sör- és gasztroélmények mellett hamisítatlan, hajnalba nyúló utcabál hangulat várja a szórakozni vágyókat. Csütörtökön a Magna Cum Laude adja meg a ritmust, valamint fellép Rakonczai Imre zongoravirtuóz, aki most először ad koncertet a Várban, rekeszizmokról pedig a Dumaszínház oszlopos tagja, Hadházi László gondoskodik. A pénteki nap házigazdája a Total Dance Festival, így az igazi retro hangulatért Dr. Alban, a Kozmix, az UFO és a Groovehouse felelnek. Szombaton minden korosztály igényeinek megfelelő zenei kínálat várja a közönséget: színpadra lép a Neoton Família, Nagy Feró és a Beatrice, valamint a Strikers. Vasárnap a Sárkánylányok Tűzzsonglőr Csapat műsorával, illetve Kis Grofó és a Bohémian Betyárs koncertjeivel zárul a rendezvény.

A hagyományokhoz híven, idén is lesz kijelölt vendégország. Ezúttal Belgiumra esett a szervezők választása, így a helyszínen kialakított Belga Udvarban lehetőség nyílik a belga sör és csokoládé számos fajtájának megízlelésére.

A környezettudatosság jegyében a vendégek betétdíjas korsókban kérhetik a minőségi söröket, a hölgyek kedvéért pedig idén először limitált számban kapható majd a 4 dl-es pohár is. A rendezvényre napijegy és teljes bérlet egyaránt váltható, utóbbi június 1-ig 50%-os kedvezménnyel vásárolható meg.

A szervezők idén is sok hazai és külföldi látogatóra számítanak.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …