Főoldal Hírek Átólzéig Nemzetközi sörök találkozása az V. Jubileumi Sörfesztiválon, a Budai Várban

Nemzetközi sörök találkozása az V. Jubileumi Sörfesztiválon, a Budai Várban

8 perc átlagos olvasási idő
0
3,932
 ehaccp_topbanner3.jpg

Nemzetközi sörök találkozása az V. Jubileumi Sörfesztiválon, a Budai Várban

 

Június 11-14. között fergeteges sörünnep köszönti a nyarat a Budai Várban: az ötödik jubileumát ünneplő Sörfesztivál több mint 200 féle sörkülönlegességgel, 16 hazai és külföldi fellépővel, valamint színes gasztronómiai kínálattal várja látogatóit. Az idei fesztivál vendégországa Belgium, így a résztvevők exkluzív belga sörökkel is megismerkedhetnek. Négy év alatt külföldi és hazai látogatók sokasága egyaránt megfordult a nagyszabású rendezvényen, a szervezők idén is teltházra számítanak.

A Budai Vár gyönyörű díszkivilágításáról híres Oroszlános udvara, valamint a korábban várpiacként funkcionáló Hunyadi udvar ad helyszínt az V. Jubileumi Sörfesztiválnak, mely kategóriájában az ország első számú sör- és gasztrofesztiválja. A rendezvény a sör szerelmeseinek Kánaánja lesz: a hazai kézműves sörfőzdék mellett − az előző évekhez hasonlóan − az ország vezető sörgyártói is képviseltetik magukat, így például részt vesz a Borsodi, a Dreher és a HEINEKEN is az idei fesztiválon. A nemzetközi ízkavalkádot továbbá cseh, szlovák, német, osztrák, angol és ír sörök is színesítik, a szlovén sörök rajongóit a Balkán Udvar, a lágyabb ízek kedvelőit pedig a Cider Liget várja ismét.

 

„Minden jó sör egy helyen − így jellemezhetném az idei fesztivált. Idén is sikerrel valósul meg az, hogy a világ meghatározó sörei egy helyen, a Budai Várban, az V. Jubileumi Sörfesztiválon találkoznak, mely páratlan jelenség a magyar sörkedvelő közönség számára. Ezt szeretnénk bemutatni az ország vezető sörgyártói, valamint a hazai sörfőzdék közreműködésével. A fesztivál rengeteg meglepetést tartogat a résztvevők számára, annyit viszont már most elárulok, hogy olyan exkluzív sörkülönlegességekkel készülünk, melyek sokak számára eddig ismeretlenek vagy elérhetetlenek voltak” – mondta el Kurucz Dániel, az V. Jubileumi Sörfesztivál egyik főszervezője.

Az izgalmas sör- és gasztroélmények mellett hamisítatlan, hajnalba nyúló utcabál hangulat várja a szórakozni vágyókat. Csütörtökön a Magna Cum Laude adja meg a ritmust, valamint fellép Rakonczai Imre zongoravirtuóz, aki most először ad koncertet a Várban, rekeszizmokról pedig a Dumaszínház oszlopos tagja, Hadházi László gondoskodik. A pénteki nap házigazdája a Total Dance Festival, így az igazi retro hangulatért Dr. Alban, a Kozmix, az UFO és a Groovehouse felelnek. Szombaton minden korosztály igényeinek megfelelő zenei kínálat várja a közönséget: színpadra lép a Neoton Família, Nagy Feró és a Beatrice, valamint a Strikers. Vasárnap a Sárkánylányok Tűzzsonglőr Csapat műsorával, illetve Kis Grofó és a Bohémian Betyárs koncertjeivel zárul a rendezvény.

A hagyományokhoz híven, idén is lesz kijelölt vendégország. Ezúttal Belgiumra esett a szervezők választása, így a helyszínen kialakított Belga Udvarban lehetőség nyílik a belga sör és csokoládé számos fajtájának megízlelésére.

A környezettudatosság jegyében a vendégek betétdíjas korsókban kérhetik a minőségi söröket, a hölgyek kedvéért pedig idén először limitált számban kapható majd a 4 dl-es pohár is. A rendezvényre napijegy és teljes bérlet egyaránt váltható, utóbbi június 1-ig 50%-os kedvezménnyel vásárolható meg.

A szervezők idén is sok hazai és külföldi látogatóra számítanak.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Ismét jótékonykodott a Séfklub – 2022.

Befejeződött a Katolikus Karitász családokért indított programja, melynek keretében közel …