Főoldal Hírek Utazás Biztonságos úticélként mutatkozik be Magyarország a bécsi utazási vásáron

Biztonságos úticélként mutatkozik be Magyarország a bécsi utazási vásáron

7 perc átlagos olvasási idő
0
1,032
 ehaccp_topbanner3.jpg

Biztonságos úticélként mutatkozik be Magyarország a bécsi utazási vásáron
 

    Biztonságos és közeli úticélként mutatkozik be Magyarország a közép-európai régió legnagyobb utazási vásárán, a bécsi Ferien Messe Wien 2016-on, amely csütörtökön nyitotta meg kapuit az osztrák fővárosban.

    Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviseletének vezetője az MTI-nek elmondta: az idei turisztikai kommunikációban fontos szerepe lesz a közeli, a megbízható, a vendégszerető és a biztonságos ország hívószavaknak az osztrák turisták megszólításában.

    Tájékoztatása szerint tavaly ősszel kevesebben jöttek Ausztriából Magyarországra a menekültválság miatt, illetve azért, mert az osztrák médiában Magyarországról negatív képek jelentek meg.
    Közölte, az osztrák utazók bizalmának visszaszerzése érdekében kampányba kezdett a társaság, s reményeik szerint újra több osztrák turista jön Magyarországra.

    Ausztria, a lakosság számához viszonyítva, továbbra is fajlagosan Magyarország legnagyobb turisztikai küldő országa. Az osztrákok évente átlagosan mintegy 120 milliárd forintot költenek Magyarországon, amelynek nagy része turisztikai költés. Az osztrákok az egyik legtöbbet utazó európai nemzet, a felmérések szerint a felnőtt lakosság több mint 70 százaléka potenciális turistának tekinthető.
    Kovács Balázs a kampányról elmondta, főként az osztrák fiatalokat szeretnék megnyerni, illetve tovább népszerűsítik a kelet-magyarországi régiót. Ezt szolgálja a Bécs-Debrecen-Nyíregyháza közvetlen vasúti összeköttetés tavalyi kiépítése, valamint az Osztrák Utazási Szövetség (ÖRV) Kelet-Magyarországon megrendezett őszi kongresszusa.

    A Magyar Turizmus Zrt. huszonkét hazai társkiállítóval képviselteti magát a vásáron. A nagy fürdővárosok, Budapest, Balaton és egyes kelet-magyarországi városok, valamint az egészségturisztikai központok is jelen vannak a négynapos bécsi seregszemlén. A szervezők új digitális és mozgó elemekkel szerelték fel a 150 négyzetméteres magyar standot, dinamikus megjelenést adva a kiállítóhelynek.

    A zrt. 2016-ban a Gasztroélmények tematikus évre koncentrál, így a bécsi vásáron is a magyar prémium gasztronómiára irányítják a figyelmet, valamint a Bocuse d’Or május 10-én és 11-én Budapesten megrendezendő kontinensdöntőjét emeli ki a szakmai partnerek számára.

    A vásáron bemutatják a Csárdáskirálynő című operett is a mű születésének századik évfordulója alkalmából. A Balassi Intézet támogatásával tartott előadáson a Budapesti Operettszínház művészei szerepelnek. A bécsi fellépés egyben a nemzetközi centenáriumi turné első külföldi állomása.

    Az eseményen az osztrák közönség a Budapest Winter Invitation elnevezésű, téli turisztikai kampányról is első kézből kaphat bővebb információt.

    Január 14. és 17. között hetven ország mintegy 750 kiállítója vesz részt Közép-Európa legnagyobb szabadidős és utazási vásárán. A kiállítás idei díszvendége Csehország. A szervezők 150 ezer látogatóra számítanak.

 

Gräf Szilvia,MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…