Főoldal Hírek Utazás Magyarországon, a világ közepén

Magyarországon, a világ közepén

6 perc átlagos olvasási idő
0
2,007
 ehaccp_topbanner3.jpg

Számos olyan hely található hazánkban, ahol az építőknek köszönhetően úgy érezhetjük, körülöttünk forog a világ. Ilyen Sopron, Poroszló, Kecskemét és Siófok is.

 

Nem csak a tűzre lehet figyelni

Sopron jelképét több száz évvel ezelőtt azért építették, hogy gyorsan észre lehessen venni a városban fellobbanó tüzet és riasztani a lakosokat. Ma a lenyűgöző panoráma miatt lépcsőznek fel a turisták a Tűztoronyba, amelynek kőpárkányán számos város neve és távolsága mutatja, a helyiek számára a torony az origó.

 

 

Az ökocentrum Poroszlón Forrás: Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület

 

Lenn az alföld tengersík vidékin…

A Tisza-tó partján, a hegyek és az Alföld találkozási pontjánál fekszik Poroszló. Az ökocentrum kilátójába felkapaszkodók két táj látványában is gyönyörködhetnek, emellett virtuálisan a fővárostól Székelyföldig nyúló térség centrumában érezhetik magukat.

 

 

Iránydomb Kecskeméten Forrás: Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület

 

Középpontban a hirös város

Az építők a megyeszékhely központi szerepét akarták hangsúlyozni vele, a gyerekek pedig csúszdának használják – a Kecskemét szívében álló iránydomb mindenkinek mást jelent. A főtér közepére épített, megjelenésében az alföldi kunhalmokat idéző alkotás azonban a felületére vésett városnevek nélkül is sugallná központi jellegét.

 

 

A siófoki víztorony Forrás: Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület

 

Itt kezdődik a Balaton

Siófok legismertebb jelképe a város szívében magasodó, egyedi kinézetű víztorony. Az épület tetején lévő kávézóba betérő vendégek egy forró feketét kavargatva több tucat város nevét és távolságát olvashatják a falakon a világ minden pontjáról. Akkor azonban már gondban lehet az utazó, ha szeretne elindulni valamelyik irányba, hiszen a víztorony felső szintje folyamatosan forog.

 

OPH/Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület Kép: Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…