Főoldal Hírek Utazás Magyarországon, a világ közepén

Magyarországon, a világ közepén

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,862
 ehaccp_topbanner3.jpg

Számos olyan hely található hazánkban, ahol az építőknek köszönhetően úgy érezhetjük, körülöttünk forog a világ. Ilyen Sopron, Poroszló, Kecskemét és Siófok is.

 

Nem csak a tűzre lehet figyelni

Sopron jelképét több száz évvel ezelőtt azért építették, hogy gyorsan észre lehessen venni a városban fellobbanó tüzet és riasztani a lakosokat. Ma a lenyűgöző panoráma miatt lépcsőznek fel a turisták a Tűztoronyba, amelynek kőpárkányán számos város neve és távolsága mutatja, a helyiek számára a torony az origó.

 

 

Az ökocentrum Poroszlón Forrás: Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület

 

Lenn az alföld tengersík vidékin…

A Tisza-tó partján, a hegyek és az Alföld találkozási pontjánál fekszik Poroszló. Az ökocentrum kilátójába felkapaszkodók két táj látványában is gyönyörködhetnek, emellett virtuálisan a fővárostól Székelyföldig nyúló térség centrumában érezhetik magukat.

 

 

Iránydomb Kecskeméten Forrás: Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület

 

Középpontban a hirös város

Az építők a megyeszékhely központi szerepét akarták hangsúlyozni vele, a gyerekek pedig csúszdának használják – a Kecskemét szívében álló iránydomb mindenkinek mást jelent. A főtér közepére épített, megjelenésében az alföldi kunhalmokat idéző alkotás azonban a felületére vésett városnevek nélkül is sugallná központi jellegét.

 

 

A siófoki víztorony Forrás: Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület

 

Itt kezdődik a Balaton

Siófok legismertebb jelképe a város szívében magasodó, egyedi kinézetű víztorony. Az épület tetején lévő kávézóba betérő vendégek egy forró feketét kavargatva több tucat város nevét és távolságát olvashatják a falakon a világ minden pontjáról. Akkor azonban már gondban lehet az utazó, ha szeretne elindulni valamelyik irányba, hiszen a víztorony felső szintje folyamatosan forog.

 

OPH/Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület Kép: Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…