Főoldal Hírek Utazás Pünkösdi programok a budai Várban

Pünkösdi programok a budai Várban

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,527
 ehaccp_topbanner3.jpg

Pünkösdi programok a budai Várban   

 

A Budavári Palota két teraszán Tűzkereszt ünnepének hagyományőrző, búcsújáró szokásaival, kézműves és gasztronómiai vásárral és mesterségbemutatókkal várják a családokat a hétvégén a szervezők.

    Különleges látványosságnak ígérkezik Kő Boldizsár alkotása, az évről évre megújuló, virágba boruló Életfa, a Pünkösdölő Néptánc Találkozó, a családdal érkezők számára pedig a hétpróbás Pünkösdi királyválasztás és a Világfa regélő meselabirintus pünkösdi királyavató játéka – közölték a szervezők az MTI-vel.

    A színes forgatag a jellegzetes pünkösdi szokás felidézésével, a pünkösdi királyné körmenettel veszi kezdetét a Csepp Csepel táncegyüttes táncosai és a közönség részvételével.
    A Savoyai terasz pódiumán a világzene, a népzene, a néptánc több jeles képviselője lép fel, a gyerekeket bábelőadásokra várják, miközben a debreceni Pergő Hagyományőrző Műhely muzsikusai zenélnek. 

    A határon innen és túlról érkező hagyományőrző, kézműves mesterek különleges műhelybemutatókkal készülnek az ünnepre, újra forog majd az ország legmívesebb kosaras körhintája, a pünkösdi kézműves alkotóház virágműhelyében születő alkotásoktól pedig virágba borul majd a palota.

    A felnőtteket a magyar kézműves sörteraszon a Csíkszentsimoni Csíki Sör és a fóti kisüzemi sörfőzde különlegességei várják, de hagyományos pünkösdi fogásokat készítő látványkonyhák, kemencés étkek ínyencségeit is meg lehet majd kóstolni a pünkösdhétfőn elkészülő, ünnepi óriás kalács mellett.

 

MTI/futaspontnet

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…