Főoldal Hírek Utazás Pünkösdi programok a budai Várban

Pünkösdi programok a budai Várban

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,470
 ehaccp_topbanner3.jpg

Pünkösdi programok a budai Várban   

 

A Budavári Palota két teraszán Tűzkereszt ünnepének hagyományőrző, búcsújáró szokásaival, kézműves és gasztronómiai vásárral és mesterségbemutatókkal várják a családokat a hétvégén a szervezők.

    Különleges látványosságnak ígérkezik Kő Boldizsár alkotása, az évről évre megújuló, virágba boruló Életfa, a Pünkösdölő Néptánc Találkozó, a családdal érkezők számára pedig a hétpróbás Pünkösdi királyválasztás és a Világfa regélő meselabirintus pünkösdi királyavató játéka – közölték a szervezők az MTI-vel.

    A színes forgatag a jellegzetes pünkösdi szokás felidézésével, a pünkösdi királyné körmenettel veszi kezdetét a Csepp Csepel táncegyüttes táncosai és a közönség részvételével.
    A Savoyai terasz pódiumán a világzene, a népzene, a néptánc több jeles képviselője lép fel, a gyerekeket bábelőadásokra várják, miközben a debreceni Pergő Hagyományőrző Műhely muzsikusai zenélnek. 

    A határon innen és túlról érkező hagyományőrző, kézműves mesterek különleges műhelybemutatókkal készülnek az ünnepre, újra forog majd az ország legmívesebb kosaras körhintája, a pünkösdi kézműves alkotóház virágműhelyében születő alkotásoktól pedig virágba borul majd a palota.

    A felnőtteket a magyar kézműves sörteraszon a Csíkszentsimoni Csíki Sör és a fóti kisüzemi sörfőzde különlegességei várják, de hagyományos pünkösdi fogásokat készítő látványkonyhák, kemencés étkek ínyencségeit is meg lehet majd kóstolni a pünkösdhétfőn elkészülő, ünnepi óriás kalács mellett.

 

MTI/futaspontnet

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Saját kriptovalutát indított egy osztrák szendvicsező

Tokenekkel lehet fizetni az LAMEA Sandwich Corner éttermeibenA komoly üzleti befektetés me…