Főoldal Hírek Átólzéig Elsöprő siker az V. Jubileumi Sörfesztiválon

Elsöprő siker az V. Jubileumi Sörfesztiválon

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,484
 ehaccp_topbanner3.jpg

Elsöprő siker az V. Jubileumi Sörfesztiválon

 

Vasárnap zárult az V. Jubileumi Sörfesztivál, melyre ezúttal is óriási érdeklődés mutatkozott. A tavalyihoz képest idén 10%-al emelkedett a látogatók száma, a résztvevők 20%-a pedig külföldi volt. A legjobban a belga sörök fogytak, a közönség véleménye alapján pedig az Igazi Csíki Sör lett a fesztivál legkedveltebb söre. A gasztronómia terén a streetfood hódított, így a kolbászok, a grill ételek és a hamburgerek fogytak a legjobban.

Az ötödik jubileumát ünnepelő Sörfesztivál a lehető legszínesebb sör- és gasztro kínálattal várta magyar és az egyre inkább növekvő létszámú külföldi látogatóit négy napon keresztül, csütörtöktől vasárnapig.

A fesztivál több mint 200 féle sörkülönlegességet vonultatott fel, így például cseh, szlovák, szlovén, német, osztrák, angol és ír sörök erősítették a nemzetközi ízkavalkádot.  Az almaborok kedvelőita fesztiválon kialakított Cider Ligetvárta, ahol a résztvevők immár 20 régi ismerős és izgalmas újdonság közül válogathattak. 

A fesztivál idén rengeteg meglepetést tartogatott a résztvevők számára, így például egy rekordkísérlet is megvalósulhatott, melynek során Magyarország legnagyobb, 693 literes koktélja készülhetett el.

A hazai kézműves sörfőzdék mellett − az előző évekhez hasonlóan − az ország vezető sörgyártói, mint például a Borsodi, a Dreher és a HEINEKEN sörgyárak is képviseltették magukat.A fesztiválon idén kiemelt szerepet kapott a gasztronómiai vonal, ezen belül is a streetfood, így 17 gasztronómiai kitelepülő közel 130 féle fogásának megismerésére nyílt lehetőség.

A vendégország szerepét Belgium töltötte be, nem kevés sikerrel: a legjobban ugyanis a belga sörök fogytak. A résztvevők 30 fajta belga sört kóstolhattak meg, valamint többféle belga csokoládé is kipróbálhattak a Belga Udvarban.

A fesztiválozók véleménye szerint az Igazi Csíki Sör volt a fesztivál legkedveltebb söre, így ők nyerték a 2015-ös fesztivál nagydíjat. A sörök mellé a kolbászok, a grill ételek és a hamburgerek csúsztak a legjobban.

A felhőtlen szórakozásról, valamint a hajnalba nyúló jókedvről – a kiváló sörök és ételek mellett – 15 fellépő gondoskodott, akik esténként 2 színpadon koncerteztek. A fesztivál olyannyira sikeres volt, hogy a rendezvény előtt az elővételes jegyek 90%-a már elfogyott.

„Arra számítottunk, hogy idén is telt házas rendezvényt zárunk, arra viszont nem, hogy − a tavalyihoz képest − 10%-al fog emelkedni a résztvevők száma. Annak pedig kifejezetten örvendünk, hogy a fesztiválozók 20%-a külföldi volt. Ezek után a sokat mondó eredmények után bízunk benne, hogy az elkövetkező években is legalább ennyire nagy érdeklődés mutatkozik a fesztivál iránt nemcsak a hazai, hanem a külföldi közönség körében is” – mondta az Oldalas magazinnak Kurucz Dániel,az V. Jubileumi Sörfesztivál egyik főszervezője. 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Az Év Friss Húsáru Kereskedője lett a SPAR

A SPAR Magyarország két áruháza is rangos elismerést kapott az Év Boltja 2024 szakmai vers…