Csőposta Az Év Mentes Séfje döntő a METRO Gasztroakadémián Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2023-02-18 5 perc átlagos olvasási idő 0 396 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Február 21-én a METRO Gasztroakadémián rendezett szakácsversenyen kiderül, ki lesz az Év Mentes Séfje profi és amatőr kategóriában! Az Év Mentes Séfje döntő ideje: 2023. február 21. 8:00-15:00Amatőr kategória döntő: 08:00-10:50Profi kategória döntő: 10:21-12:50Amatőr kategória díjátadó: 13:30Profi kategória díjátadó: 14:00Helyszín: 2040 Budaörs, Keleti u.3. METRO GasztroakadémiaA METRO támogatóként állt be a Csak a Mentes által 2018-ban indított megmérettetés mögé, melyet az az igény hívott életre, hogy a magas gasztronómiai igényességgel készített cukor-, laktóz-, tojás-, és gluténmentes ételek egyenrangú elbírálásban részesüljenek.A fair play jegyében a veganizmus elvárása is a kiírásba került, hiszen nem lehet a húsos és a húsmentes fogásokat egy kalap alá venni az értékeléskor.A kép csak illusztráció!Az Év Mentes Séfje verseny selejtezői február elején folytak szintén a METRO Gasztroakadémián, ezekből a 21-i döntőbe öt profi és nyolc amatőr versenyző jutott tovább. A helyszínen adott, egészséges alapanyagokból kell egy főételt és egy desszertet megalkotniuk a címre pályázóknak, melyet héttagú szakmai zsűri értékel.A kiválóan felszerelt METRO Gasztroakadémia tankonyhája ideális helyszínt kínál a program lebonyolítása számára. A METRO szívesen áll be a speciális étrendekkel foglalkozó, jövőbe mutató kezdeményezések mögé; az Év Mentes Séfje versenyt a helyszínen kívül a vendéglátóipar számára fejlesztett, magas minőségű alapanyagokkal és eszközökkel, valamint zsűritag (Ádám Csaba) delegálásával és díj felajánlásával is támogatja.A verseny, valamint az Év Mentes Séfje cím által biztosított elismerés nagy lépés a befogadó gasztronómia elterjesztése felé: a speciális étrendet követők értékes vendégei lehetnek a vendéglátóhelyeknek, s motivációt nyújtanak az egészséges, fenntartható fogások kínálására.Profi kategória indulói: Boros István, Liszkóczi Bence, Molnár Viktor, Tikos Dávid, Zsolnay GergelyAmatőr kategória indulói:Angyal Tímea, Debreczeni-Jerkovics Boglárka, Dömös Fanni, Kurtán Kolos, Lajos Laura, Melicher Lilla, Nényei Lujza, Sasinszki SzilviaVelünk élő történelem – XXVI. Jubileumi Séfbál Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk Figyelem, már februárban elkezdődik a nagy táborvadászat! Itt a nagy pizzakörkép: a Guns N’ Roses a boxokért és side-okért rajong Megjelent az Oldalas magazin 2025. februári száma!
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
12 legjobban várt újdonság 2016-ban 12 legjobban várt újdonság 2016-ban 2016 sem múlhat el izgalmas újdonságok nélkül, megnyílik …
Hogyan választunk hotelt? A szállodában nyaraló magyarok több mint fele ugyanannyi időt nyaral idén, mint az elmúlt …