Csőposta Az Év Mentes Séfje döntő a METRO Gasztroakadémián Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2023-02-18 5 perc átlagos olvasási idő 0 422 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Február 21-én a METRO Gasztroakadémián rendezett szakácsversenyen kiderül, ki lesz az Év Mentes Séfje profi és amatőr kategóriában! Az Év Mentes Séfje döntő ideje: 2023. február 21. 8:00-15:00 Amatőr kategória döntő: 08:00-10:50Profi kategória döntő: 10:21-12:50 Amatőr kategória díjátadó: 13:30Profi kategória díjátadó: 14:00 Helyszín: 2040 Budaörs, Keleti u.3. METRO Gasztroakadémia A METRO támogatóként állt be a Csak a Mentes által 2018-ban indított megmérettetés mögé, melyet az az igény hívott életre, hogy a magas gasztronómiai igényességgel készített cukor-, laktóz-, tojás-, és gluténmentes ételek egyenrangú elbírálásban részesüljenek. A fair play jegyében a veganizmus elvárása is a kiírásba került, hiszen nem lehet a húsos és a húsmentes fogásokat egy kalap alá venni az értékeléskor. A kép csak illusztráció! Az Év Mentes Séfje verseny selejtezői február elején folytak szintén a METRO Gasztroakadémián, ezekből a 21-i döntőbe öt profi és nyolc amatőr versenyző jutott tovább. A helyszínen adott, egészséges alapanyagokból kell egy főételt és egy desszertet megalkotniuk a címre pályázóknak, melyet héttagú szakmai zsűri értékel. A kiválóan felszerelt METRO Gasztroakadémia tankonyhája ideális helyszínt kínál a program lebonyolítása számára. A METRO szívesen áll be a speciális étrendekkel foglalkozó, jövőbe mutató kezdeményezések mögé; az Év Mentes Séfje versenyt a helyszínen kívül a vendéglátóipar számára fejlesztett, magas minőségű alapanyagokkal és eszközökkel, valamint zsűritag (Ádám Csaba) delegálásával és díj felajánlásával is támogatja. A verseny, valamint az Év Mentes Séfje cím által biztosított elismerés nagy lépés a befogadó gasztronómia elterjesztése felé: a speciális étrendet követők értékes vendégei lehetnek a vendéglátóhelyeknek, s motivációt nyújtanak az egészséges, fenntartható fogások kínálására. Profi kategória indulói: Boros István, Liszkóczi Bence, Molnár Viktor, Tikos Dávid, Zsolnay Gergely Amatőr kategória indulói: Angyal Tímea, Debreczeni-Jerkovics Boglárka, Dömös Fanni, Kurtán Kolos, Lajos Laura, Melicher Lilla, Nényei Lujza, Sasinszki Szilvia Megérkezett a magyar görögdinnye, a nyár íze Feketén a tányér mögött: fekete fizetések a vendéglátásban Sztárkavalkád Balatonfüreden – ahogy még nem láttad és nem hallottad 30 éves a Krisna-völgyi Búcsú – ünnep, ami megérinti a lelked Indul a nyár legmenőbb sörös játéka Budapesten
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Mit szedjünk a köhögés megszüntetésére? Mit szedjünk a köhögés megszüntetésére? A köhögés az egyik leggyakoribb tünet, amivel a …
Az ajkai Mangó étteremben született Magyarország étele 2018-ban Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 2018. május 26-án a Budapesti Gazdasági Egyetem tankonyháján első …