Átólzéig Javult az élemiszerbiztonság a vendéglátóhelyeken a nyáron az ellenőrzések szerint Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-09-19 7 perc átlagos olvasási idő 0 1,119 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Számos területen javulást tapasztaltak az élemiszerbiztonsági ellenőrök a vendéglátásban a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzési akció során, jelentősen csökkent például a korábbiakhoz képest a higiéniai hiányosságok és a fogyasztásra alkalmatlan termékek aránya, de még így is ki kellett vonni a forgalomból 102 tonna élelmiszert. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium csütörtöki közleménye szerint a július 1-je és augusztus 31-e között tartott akció során több mint 7700 létesítményt vontak be a vizsgálatba, volt ezek között büfé, cukrászda, fagylaltozó, étterem, de kitértek a vizsgálatok az utcai vendéglátásra, a nagy tömegeket megmozgató rendezvények élelmiszer-forgalmazóira is. A vizsgálat során fokozottan ellenőrizték a fagylaltokat, a fűszerezett, pácolt, előkészített húsokat, a halételeket, a szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, fókuszáltak a vendéglátóegységekben használt sütőolajra, az étkezési tojásokra, az UHT tejekre és a vásárokon kapható kerámia konyhai edényekre, bögrékre is. Az ellenőrzések eredményeként tevékenység korlátozására 38 esetben volt szükség, emellett 226-szor figyelmeztettek, valamint 443 alkalommal bírságot szabtak ki az ellenőrök mintegy 43 millió forint értékben. Probléma főleg a dolgozók egészségügyi alkalmasságával, illetve képzettségével, az élelmiszerek nyomon követhetőségével akadt. Az előző évekhez képest a higiéniai hiányosságok megállapításának előfordulási aránya jelentősen csökkent. A termékvizsgálatok során a több mint 23 600 ellenőrzött tételből 781-et kellett kivonni a forgalomból, így 102 tonna, mintegy 12 millió forint értékű élelmiszert zároltak. Az előző évhez képest a lejárt és a jelölési hibás tételek aránya kissé emelkedett, ugyanakkor a fogyasztásra alkalmatlan és az ismeretlen eredetű termékek, valamint a minőségi hiba előfordulási aránya csökkent. A már hagyománynak számító nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést az idén július 1-jétől rendelte el Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. Az akciót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálta a megyei kormányhivatalok szakembereinek közreműködésével. MTI/archívum Summary 0 % Az Ön értékelése Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Változtak az adatvédelmi irányelveink Kedves Olvasó! Új adatvédelmi törvény lépett hatályba – az általános adatvédelmi rendelet 2018. …
Dijoni mustáros-majonézes jércemell szendvics Dijoni mustáros-majonézes jércemell szendvics Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg csirkemell filé 1 …