Csőposta Az Év Bejglije Verseny 2020. Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2020-10-16 13 perc átlagos olvasási idő 0 1,022 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr VersenykiírásA Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöksége úgy határozott, hogy a hagyományteremtő céllal 2020-ban első alkalommal meghirdeti az „Év Bejglije” versenyt.A verseny célja a kézműves bejgli népszerűsítése, hogy a verseny publicitása révén a fogyasztók megismerjék és megkedveljék az igazán kiváló minőségű ünnepi süteményeket.A nyertesek ünnepélyes díjátadását sajtótájékoztató keretében tartjuk.A versenyre az Ipartestület tagjain kívül nem ipartestületi tag cukrászdák is nevezhetnek. A nevezett termékeknek meg kell felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak, melyből a bejglire vonatkozó részt a versenykiíráshoz mellékeljük.A versenyre három kategóriában lehet nevezni.Verseny kategóriák:„Hagyományos diós bejgli”Ebben a kategóriában olyan bejglikkel lehet nevezni, melyek töltelékének domináns összetevője a dió. A töltelék mennyisége a késztermékben legalább 40% (m/m), a töltelék jellegét meghatározó anyag mennyisége a töltelékben legalább 40% (m/m). A nevezett termékeknek meg kell felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak.Cukrászdánként egy bejgli nevezhető a kategóriában.___________________„Hagyományos mákos bejgli”Ebben a kategóriában olyan bejglikkel lehet nevezni, melyek töltelékének domináns összetevője a mák. A töltelék mennyisége a késztermékben legalább 40% (m/m), a töltelék jellegét meghatározó anyag mennyisége a töltelékben legalább 40% (m/m). A nevezett termékeknek meg kell felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak.Cukrászdánként egy bejgli nevezhető a kategóriában.___________________„Ínyenc bejgli”Ebben a kategóriában bármely olyan ízesítésű és töltelékű bejglivel lehet nevezni, aminek a jellegét meghatározó alapanyaga szerepel a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában a felhasználható anyagok között. (Pl. dió, mák, gesztenye, gyümölcs és gyümölcskészítmények, kakaó- és csokoládétermékek, fűszerek, citromhéj, mazsola, méz, olajos magvak, tej és tejtermékek).Ebbe a kategóriába tartoznak a vegyes töltelékű (pl. meggyes-mákos, diós-szilvás stb). bejglik is.A töltelék mennyisége a késztermékben legalább 40% (m/m), a töltelék jellegét meghatározó anyag mennyisége a töltelékben legalább 40% (m/m). A nevezett termékeknek meg kell felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak.Cukrászdánként maximum kettőbejgli nevezhető a kategóriában.A versenyen való részvétel és szabályok:A nevezett termékek minden kategóriában egységesen 500 g tömegűek lehetnek.A nevezéskor a nevezési laphoz mellékelni szükséges az elkészítendő termék pontos receptjét, technológiai leírását. Minden nevezett termékhez a pontos receptet kell leadni! A recepteket a zsűri az értékelés előtt ellenőrzi, a kiírásnak nem megfelelő termékeket nem értékeli! Recept nélkül a nevezés érvénytelen, a recepteket a zsűrizés helyszínén megadni már nem lehet! A díjazott termékek készítői tudomásul veszik, hogy a termék receptjét az Ipartestület jogosult tagjai számára átadni.A díjazott termékek receptjét az Ipartestület a Mester Cukrász magazinban megjelentetheti. Nevezési díj: A nevezési díj ipartestületi tagoknak minden kategóriában: 5.000 Ft + ÁFA/termék.A nevezési díj nem ipartestületi tagoknak minden kategóriában: 10.000 Ft + ÁFA/termék.A nevezések beérkezési határideje: 2020. november 10.A nevezésekkel egy időben kérjük a nevezési díjak befizetését banki átutalással a Mestercukrász Kft. részére a következő bankszámlaszámra: K&H Bank 10402166-50526785-84821001. A nevezési díjról a Mestercukrász Kft. számlát állít ki.A nevezési díj befizetésének hiányában a nevezés érvénytelen.Nevezni a kitöltött és aláírt nevezési lap következő e-mail címre történő elküldésével lehet: cukraszat@cukraszat.netA nevezési lap letölthető honlapunkról: www.cukraszat.netMinden versenyző a beérkezett nevezési lapok alapján e-mailen visszaigazolást kap.A zsűrizésről bővebb, részletesebb információt a nevezés után küldünk a versenyzőknek. Zsűrizés:A zsűrizés az Ipartestület székházában történik 2020. november 17-én.Az ünnepélyes díjátadás és sajtótájékoztató várható időpontja: 2020. november 26. A zsűrizéshez minden nevezett termékből 2 db 500 g tömegű bejglit kell elhozni, jelzés nélküli csomagolásban, mely nem alkalmas a készítő azonosítására.A verseny egy körös és anonim. A zsűrizés során a termékeken csak a kiadott rajtszám, illetve a termék megnevezése szerepel. A készítője a zsűri számára az eredményhirdetésig nem ismert.A termékeket 5 fős szakmai zsűri fogja értékelni.Figyelem! A díjazott termékeket a díjnyertes cukrászdákban a zsűri, vagy az általuk delegált szakmai testület előre nem egyeztetett időpontban ellenőrizni fogja!Díjazás:Díjazás: mindhárom kategóriában 1 db aranyérem, 1 db ezüstérem, 1 db bronzérem, oklevelek, felajánlások esetén különdíjak.Az aranyérmes termékek nyerik el az Év Diós Bejglije, Év Mákos Bejglije és az Év Ínyenc Bejglije címet.Kérdéseikkel keressenek minket honlapunkon megtalálható elérhetőségeinken: https://www.cukraszat.net/magunkrol/kapcsolatMinden kedves kolléga nevezését szeretettel várjuk.Az Ipartestület elnökségeSzalonna nélkül, túrós csuszából készít csokoládét a magyar desszertséf Négy lépés cégeknek a higiéniai hulladék csökkentésére Újabb étteremmel bővíti vendéglátóipari portfólióját a Mészáros Csoport Folytatódtak az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének workshopjai Megnyitották a teljes 1-es pályát az eplényi síarénában Pixabay
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Ismét rászoruló családoknak gyűjt a vöröskereszt A Magyar Vöröskereszt idén is útjára indítja Szaloncukor angyal elnevezésű kezdeményezését, amelynek keretében szaloncukorra …
A nyártól már átszállás nélkül repülhetünk Budapestről Sanghajba Június 7-étől közvetlen légi járat indul Budapest és Sanghaj között, a Shanghai Airlines gépei …