Főoldal Hírek Átólzéig Ismét van magyar induló a világ legrangosabb gasztronómiai versenyén

Ismét van magyar induló a világ legrangosabb gasztronómiai versenyén

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,032
 ehaccp_topbanner3.jpg

Ismét van magyar induló a világ legrangosabb gasztronómiai versenyén

 

A Szigetközi Friss Víz is benevezett a legrangosabb nemzetközi gasztronómiai versenyre, amely sorsáról a világ legelismertebb chefjei és sommelier-i döntenek majd márciusban (italok) és áprilisban (ételek) Brüsszelben. Az iTQi (International Taste and Quality Institute) a csúcsgasztronómia kiváló minőségű ételeit és italait teszteli minden évben, és 1-3 csillaggal jutalmazzák az igazán kiváló ételeket és italokat.

A díjakról egy 110 tagú, nemzetközi zsűri dönt, akik között ott vannak a világ legelismertebb Michelin csillagos chéf-jei és sommelier-i is, akik vak kóstolás után alkotnak véleményt a termékekről. Büszkék lehetünk rá, hogy az igencsak rangos zsűriben ott van Kozma Kálmán is, a Gundel Ház igazgatója.

„Az iTQi  a legobjektívebb bírálati módszereket alkalmazza, a termékeket nem egymáshoz hasonlítva, hanem specifikus, az érzékszervekre ható minőségüket vizsgálva (mintha otthon kóstolnánk, a fogyasztó szemüvegén át nézve)  és a szubjektivitást a legkisebb mértékre csökkentve. Az 55 fős italzsűri 21 országból érkezik – a közép- és kelet-európai térséget csak Magyarország képviseli – és a termékek a világ minden részéről származnak, Dél-Amerikától Japánig. Az italok között ásványvizek, teák, kávék, gyümölcslék, sörök, likőrök, szakék és párlatok szerepelnek. A magyar termékek eddig hiányoztak a versenyből, pedig a magyar ásványvizek, kézműves sörök, pálinkák helye ott lenne a világ legjobbjai között” – mondta Kozma Kálmán, a Gundel Ház igazgatója és az iTQi nemzetközi gasztronómiai verseny egyik italokat bíráló zsűritagja.

A Szigetközi Friss Vizet palackozó, Panta Aqua Zrt. tavaly egy másik vízzel, a nemzetközi piacokon forgalmazott Panta Aqua-val már bizonyított: először indulva rögtön a legmagasabb, 3 csillagos elismerést vívta ki magának az iTQi versenyen. A cég vezetői idén már mindkét vizüket elindítják, így rögtön két magyar indulónak is szurkolhatunk. „Nagyon büszkék vagyunk, hogy egy évvel ezelőtt ilyen nagy elismerésben részesültünk, idén szeretnénk mindezt megismételni.” – mondta Leitner László a Panta Aqua Zrt. vezérigazgatója.

Az eredményeket június 4-én, Brüsszelben hirdetik ki.

 

Kép:Mivizunk.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…