Főoldal Hírek Átólzéig Ismét van magyar induló a világ legrangosabb gasztronómiai versenyén

Ismét van magyar induló a világ legrangosabb gasztronómiai versenyén

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,005
 ehaccp_topbanner3.jpg

Ismét van magyar induló a világ legrangosabb gasztronómiai versenyén

 

A Szigetközi Friss Víz is benevezett a legrangosabb nemzetközi gasztronómiai versenyre, amely sorsáról a világ legelismertebb chefjei és sommelier-i döntenek majd márciusban (italok) és áprilisban (ételek) Brüsszelben. Az iTQi (International Taste and Quality Institute) a csúcsgasztronómia kiváló minőségű ételeit és italait teszteli minden évben, és 1-3 csillaggal jutalmazzák az igazán kiváló ételeket és italokat.

A díjakról egy 110 tagú, nemzetközi zsűri dönt, akik között ott vannak a világ legelismertebb Michelin csillagos chéf-jei és sommelier-i is, akik vak kóstolás után alkotnak véleményt a termékekről. Büszkék lehetünk rá, hogy az igencsak rangos zsűriben ott van Kozma Kálmán is, a Gundel Ház igazgatója.

„Az iTQi  a legobjektívebb bírálati módszereket alkalmazza, a termékeket nem egymáshoz hasonlítva, hanem specifikus, az érzékszervekre ható minőségüket vizsgálva (mintha otthon kóstolnánk, a fogyasztó szemüvegén át nézve)  és a szubjektivitást a legkisebb mértékre csökkentve. Az 55 fős italzsűri 21 országból érkezik – a közép- és kelet-európai térséget csak Magyarország képviseli – és a termékek a világ minden részéről származnak, Dél-Amerikától Japánig. Az italok között ásványvizek, teák, kávék, gyümölcslék, sörök, likőrök, szakék és párlatok szerepelnek. A magyar termékek eddig hiányoztak a versenyből, pedig a magyar ásványvizek, kézműves sörök, pálinkák helye ott lenne a világ legjobbjai között” – mondta Kozma Kálmán, a Gundel Ház igazgatója és az iTQi nemzetközi gasztronómiai verseny egyik italokat bíráló zsűritagja.

A Szigetközi Friss Vizet palackozó, Panta Aqua Zrt. tavaly egy másik vízzel, a nemzetközi piacokon forgalmazott Panta Aqua-val már bizonyított: először indulva rögtön a legmagasabb, 3 csillagos elismerést vívta ki magának az iTQi versenyen. A cég vezetői idén már mindkét vizüket elindítják, így rögtön két magyar indulónak is szurkolhatunk. „Nagyon büszkék vagyunk, hogy egy évvel ezelőtt ilyen nagy elismerésben részesültünk, idén szeretnénk mindezt megismételni.” – mondta Leitner László a Panta Aqua Zrt. vezérigazgatója.

Az eredményeket június 4-én, Brüsszelben hirdetik ki.

 

Kép:Mivizunk.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Már lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe

Szerdától lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő étter…