Főoldal Hírek Csőposta A vendéglátósok szerint elégedettebbek a vendégek, ha projektoron nézhetik a sportközvetítéseket

A vendéglátósok szerint elégedettebbek a vendégek, ha projektoron nézhetik a sportközvetítéseket

7 perc átlagos olvasási idő
1
1,104
 ehaccp_topbanner3.jpg

Egy friss hazai kutatásából kiderült, milyen előnyei származhatnak a vendéglátóipar szereplőinek, ha olyan nagy nemzetközi sportesemények, mint a riói játékok vagy a világ- és Európa-bajnokságok közvetítéséhez projektort használnak. A vendéglátóhelyek üzemeltetőinek körében idén nyáron végzett felmérés a sportrendezvények nyilvános sugárzásával kapcsolatos szokásokról számol be.

A Kutatópont és az Epson közös tanulmánya során hazai sörözőket, kocsmákat, kerthelyiségeket, borozókat és borbárokat, kávézókat, bisztrókat, valamint vendéglőket kérdeztek. A kutatás rávilágított, hogy a válaszadók 69 százaléka televíziót, 24 százaléka projektort, 7 százaléka pedig LED falat használ sportesemények sugárzására. A projektort használó megkérdezettek többsége (73%) szerint a vetítők hozzájárulnak, hogy a közösségi oldalakon a vendéglátóhelyek jobb értékeléseket, magasabb pontszámokat kapjanak a vendégektől. Majdnem ugyanekkora azok aránya (70%), akik egyetértenek, hogy a projektor használata növeli a hely színvonalát.

Egy párhuzamosan végzett, a fogyasztói sportközvetítés-nézési szokásokat vizsgáló felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek 63 százaléka projektorra ruházna be, ha vendéglátóhelyet üzemeltetne.

A vendéglátó egységek a jelentősebb nemzetközi labdarúgó tornák és sportversenyek idején nagyszámú vendéget szolgálnak ki, a megkérdezettek 59 százaléka pedig több mint 50 főt is vendégül tud látni egyszerre. Az üzemeltetők 39 százaléka úgy tapasztalta, a vendégek több mint három órát töltenek a vendéglátóhelyeken egy-egy kiemelt sportesemény közvetítésekor, ami jól illusztrálja az eszközök fontosságát a vendégkör odacsábításában és megtartásában. A vendéglátók 93 százaléka jelezte, hogy sportközvetítésekkor a vendégek legalább egy órát eltöltenek az üzletben.

A sportrendezvényeket projektoron közvetítő vendéglátó egységek üzemeltetői szerint egy vetítő beszerzésénél a képminőség (43%) és az olyan tulajdonságok, mint az egyszerű kalibráció vagy a hordozhatóság (34%) fontosabb tényezők az árnál (13%). A felmérés egyúttal rámutatott, hogy a dinamikus és élénk színek és a vetített kép nappali fényviszonyok mellett történő láthatósága nem csak a kültéri asztalokkal rendelkező vendéglátóhelyeknek (17%), fontos, hanem azoknak is, amelyek sem kerthelyiséget sem teraszt nem működtetnek, hiszen számos esetben a labdarúgó mérkőzéseket és sportversenyeket napnyugta előtt rendezik.

Tőrös Gáspár, az Epson Magyarország projektorokért és üzleti megoldásokért felelős vezetője a kutatással kapcsolatban elmondta: „Felismertük, hogy a jelentős sportesemények idején a vendéglátóhelyek szeretnének megfelelni a vendégek igényeinek a közvetítések minőségi megjelenítése terén is. Ezért ügyfelei számára az Epson felhasználóbarát projektorok széles választékát kínálja 3LCD technológiájával, amely az egyaránt magas fehér- és színesfény kibocsátásnak (CLO) köszönhetően kimagasló minőségű képet és élénk színeket garantál nappali fényviszonyok esetén is. Az idei nyár a nemzetközi sportesemények jegyében telt, és az Epson piacvezető megoldásai továbbra is a vendéglátóhelyek versenyképességét támogatják a már meglévő vendégek megtartásával és újabbak megnyerésével.”

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Az Országos Étterem Hét közönségdíjasai áprilisban fix áras menüvel várják a vendégeket

Az Országos Étterem Hét vendégei által legjobbnak ítélt 22 étteremben április 15. és 21. k…