Főoldal Hírek Csőposta A vendéglátósok szerint elégedettebbek a vendégek, ha projektoron nézhetik a sportközvetítéseket

A vendéglátósok szerint elégedettebbek a vendégek, ha projektoron nézhetik a sportközvetítéseket

7 perc átlagos olvasási idő
1
1,076
 ehaccp_topbanner3.jpg

Egy friss hazai kutatásából kiderült, milyen előnyei származhatnak a vendéglátóipar szereplőinek, ha olyan nagy nemzetközi sportesemények, mint a riói játékok vagy a világ- és Európa-bajnokságok közvetítéséhez projektort használnak. A vendéglátóhelyek üzemeltetőinek körében idén nyáron végzett felmérés a sportrendezvények nyilvános sugárzásával kapcsolatos szokásokról számol be.

A Kutatópont és az Epson közös tanulmánya során hazai sörözőket, kocsmákat, kerthelyiségeket, borozókat és borbárokat, kávézókat, bisztrókat, valamint vendéglőket kérdeztek. A kutatás rávilágított, hogy a válaszadók 69 százaléka televíziót, 24 százaléka projektort, 7 százaléka pedig LED falat használ sportesemények sugárzására. A projektort használó megkérdezettek többsége (73%) szerint a vetítők hozzájárulnak, hogy a közösségi oldalakon a vendéglátóhelyek jobb értékeléseket, magasabb pontszámokat kapjanak a vendégektől. Majdnem ugyanekkora azok aránya (70%), akik egyetértenek, hogy a projektor használata növeli a hely színvonalát.

Egy párhuzamosan végzett, a fogyasztói sportközvetítés-nézési szokásokat vizsgáló felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek 63 százaléka projektorra ruházna be, ha vendéglátóhelyet üzemeltetne.

A vendéglátó egységek a jelentősebb nemzetközi labdarúgó tornák és sportversenyek idején nagyszámú vendéget szolgálnak ki, a megkérdezettek 59 százaléka pedig több mint 50 főt is vendégül tud látni egyszerre. Az üzemeltetők 39 százaléka úgy tapasztalta, a vendégek több mint három órát töltenek a vendéglátóhelyeken egy-egy kiemelt sportesemény közvetítésekor, ami jól illusztrálja az eszközök fontosságát a vendégkör odacsábításában és megtartásában. A vendéglátók 93 százaléka jelezte, hogy sportközvetítésekkor a vendégek legalább egy órát eltöltenek az üzletben.

A sportrendezvényeket projektoron közvetítő vendéglátó egységek üzemeltetői szerint egy vetítő beszerzésénél a képminőség (43%) és az olyan tulajdonságok, mint az egyszerű kalibráció vagy a hordozhatóság (34%) fontosabb tényezők az árnál (13%). A felmérés egyúttal rámutatott, hogy a dinamikus és élénk színek és a vetített kép nappali fényviszonyok mellett történő láthatósága nem csak a kültéri asztalokkal rendelkező vendéglátóhelyeknek (17%), fontos, hanem azoknak is, amelyek sem kerthelyiséget sem teraszt nem működtetnek, hiszen számos esetben a labdarúgó mérkőzéseket és sportversenyeket napnyugta előtt rendezik.

Tőrös Gáspár, az Epson Magyarország projektorokért és üzleti megoldásokért felelős vezetője a kutatással kapcsolatban elmondta: „Felismertük, hogy a jelentős sportesemények idején a vendéglátóhelyek szeretnének megfelelni a vendégek igényeinek a közvetítések minőségi megjelenítése terén is. Ezért ügyfelei számára az Epson felhasználóbarát projektorok széles választékát kínálja 3LCD technológiájával, amely az egyaránt magas fehér- és színesfény kibocsátásnak (CLO) köszönhetően kimagasló minőségű képet és élénk színeket garantál nappali fényviszonyok esetén is. Az idei nyár a nemzetközi sportesemények jegyében telt, és az Epson piacvezető megoldásai továbbra is a vendéglátóhelyek versenyképességét támogatják a már meglévő vendégek megtartásával és újabbak megnyerésével.”

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…