Ajánló A döntési fázisba értünk Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-01-26 6 perc átlagos olvasási idő 2 1,886 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Archívum 2019. január 25-e éjfélkor lezárult a nevezési határidő a Magyarország étele 2019. és az Okés 2019. Országos Közétkeztetési szakácsversenyre.Mindkét szakmai versenyt hatalmas érdeklődés övezte. A versenyekbe végül jelentős túljelentkezés volt tapasztalható, így a szakemberekből álló zsűrinek bizonyára nem lesz egyszerű dolga, hiszen a beérkezett nevezésekből, azok kiértékelésével kell <a versenyenként> a döntőbe jutó 12 csapatot kiválasztania.A versenyek a folytatásban a receptúrák kiértékelésével, majd a döntővel folytatódnak. A Magyarország étele 2019. szakácsverseny 2019. március 23-án, míg az OKÉS 2019. Országos Közétkeztetési szakácsverseny május 25-én kerül megrendezésre a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskolában.Az élőmunkás meleg konyhai szakácsversenyeket az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai partnerségével hirdette meg 2018. december 5-én az Emberi erőforrások Minisztériumában megtartott sajtótájékoztatón , melyről már korábban írtunk. A versenyek fővédnökségét Dr. Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese vállalta magára.A Magyarország étele 2019. szakmai zsűrijének tagjai a következők: Varga Károly: többszörös olimpiai-, Európa-, és világbajnok, Venesz- és kétszeres Aranysapka díjas. A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt birtokosa.Zsűri tagjai:Ács Lajos: mesterszakács, a dunabogdányi Forgó étterem konyhafőnökeEndrédi Zsolt: Mesterszakács, az art’otel konyhafőnökeKelemen Helmut: mesterszakács, szakoktató, az ÉTREND Egyesület alelnökeKocsonya Kálmán: Mesterszakács, a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola szakmai igazgatóhelyettese, vendéglátás szakoktatóOláh Zoltán: Mesterszakács, a Castellum Hotel Hollókő konyhafőnökeVárhelyi Miklós: szakács szakoktató, olimpia bajnok, Venesz-, és Aranysapka díjas mesterszakácsAz OKÉS 2019. szakmai zsűrijének tagjai a következők:Endrédi Zsolt a szakmai zsűri elnöke, Mesterszakács. Az art’otel Budapest konyhafőnökeÁcs Lajos Mesterszakács, a dunabogdányi Forgó étterem konyhafőnökeGyetvai György Konyhafőnök, Király 100 – Gastro CornerOrtó Gyula Többszörös olimpiai-, Európa-, és világbajnok mesterszakácsKelemen Helmut Mesterszakács, szakoktató. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének alelnökeKocsonya Kálmán Mesterszakács, a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola szakmai igazgatóhelyettese, vendéglátás szakoktatóVárhelyi Miklós Szakács szakoktató, Olimpia bajnok, Venesz-, és Aranysapka díjas mesterszakácsGyerek zsűri:Pimvicska-Danyi Lara (8 éves)Canizzo Benedetta (15 éves) a Dobos C. József szakiskola tanulója, az “OKÉS” szakácsverseny gyerekzsűrijének elnökePimvicska-Danyi Botond (10 éves)Gyuris Botond (10 éves) A versenyekről bővebben: www.magyarorszagetele.hu és www.etrendegyesulet.hu/okesA versenyek szakmai partnerei:Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH)Egészséges Táplálkozásért EgyesületBiokontroll Hungária Kft.Biokultúra szövetségFelcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és SzakközépiskolaA verseny támogatói:Aviko;Naszálytej Zrt.Helit Kft;MirbestOldalas magazinPannon Porcelán kft.Friedmann csoport
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Képzést tartottak a közétkeztetésért felelős szakembereknek Budapesten Képzést tartottak a közétkeztetésért felelős szakembereknek Budapesten Elméleti és gyakorlati kurzusokat tartott élelmezésvezetőknek …
Gourmet: új lendület a gasztronómiában Míg tavaly az „örökség” témáját járhattuk körül a hazai gasztronómia legátfogóbb eseményén, idén az …