Ajánló A döntési fázisba értünk Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-01-26 6 perc átlagos olvasási idő 2 1,690 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Archívum 2019. január 25-e éjfélkor lezárult a nevezési határidő a Magyarország étele 2019. és az Okés 2019. Országos Közétkeztetési szakácsversenyre. Mindkét szakmai versenyt hatalmas érdeklődés övezte. A versenyekbe végül jelentős túljelentkezés volt tapasztalható, így a szakemberekből álló zsűrinek bizonyára nem lesz egyszerű dolga, hiszen a beérkezett nevezésekből, azok kiértékelésével kell <a versenyenként> a döntőbe jutó 12 csapatot kiválasztania. A versenyek a folytatásban a receptúrák kiértékelésével, majd a döntővel folytatódnak. A Magyarország étele 2019. szakácsverseny 2019. március 23-án, míg az OKÉS 2019. Országos Közétkeztetési szakácsverseny május 25-én kerül megrendezésre a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Az élőmunkás meleg konyhai szakácsversenyeket az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai partnerségével hirdette meg 2018. december 5-én az Emberi erőforrások Minisztériumában megtartott sajtótájékoztatón , melyről már korábban írtunk. A versenyek fővédnökségét Dr. Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese vállalta magára. A Magyarország étele 2019. szakmai zsűrijének tagjai a következők: Varga Károly: többszörös olimpiai-, Európa-, és világbajnok, Venesz- és kétszeres Aranysapka díjas. A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt birtokosa. Zsűri tagjai: Ács Lajos: mesterszakács, a dunabogdányi Forgó étterem konyhafőnökeEndrédi Zsolt: Mesterszakács, az art’otel konyhafőnökeKelemen Helmut: mesterszakács, szakoktató, az ÉTREND Egyesület alelnökeKocsonya Kálmán: Mesterszakács, a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola szakmai igazgatóhelyettese, vendéglátás szakoktatóOláh Zoltán: Mesterszakács, a Castellum Hotel Hollókő konyhafőnökeVárhelyi Miklós: szakács szakoktató, olimpia bajnok, Venesz-, és Aranysapka díjas mesterszakács Az OKÉS 2019. szakmai zsűrijének tagjai a következők: Endrédi Zsolt a szakmai zsűri elnöke, Mesterszakács. Az art’otel Budapest konyhafőnökeÁcs Lajos Mesterszakács, a dunabogdányi Forgó étterem konyhafőnökeGyetvai György Konyhafőnök, Király 100 – Gastro CornerOrtó Gyula Többszörös olimpiai-, Európa-, és világbajnok mesterszakácsKelemen Helmut Mesterszakács, szakoktató. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének alelnökeKocsonya Kálmán Mesterszakács, a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola szakmai igazgatóhelyettese, vendéglátás szakoktatóVárhelyi Miklós Szakács szakoktató, Olimpia bajnok, Venesz-, és Aranysapka díjas mesterszakács Gyerek zsűri: Pimvicska-Danyi Lara (8 éves)Canizzo Benedetta (15 éves) a Dobos C. József szakiskola tanulója, az “OKÉS” szakácsverseny gyerekzsűrijének elnökePimvicska-Danyi Botond (10 éves)Gyuris Botond (10 éves) A versenyekről bővebben: www.magyarorszagetele.hu és www.etrendegyesulet.hu/okes A versenyek szakmai partnerei: Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH)Egészséges Táplálkozásért EgyesületBiokontroll Hungária Kft.Biokultúra szövetségFelcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola A verseny támogatói: Aviko;Naszálytej Zrt.Helit Kft;MirbestOldalas magazinPannon Porcelán kft.Friedmann csoport
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Eltérően értékelik a cafeteria készpénzesítését a VKF-fórum szociális partnerei Eltérően értékelik a cafeteria készpénzesítését a VKF-fórum szociális partnerei A Versenyszféra és …
Hogyan tehetünk az élelmiszer-pazarlás ellen? Többtonnányi megy veszendőbe – átgondoltabb vásárlással kevesebb étel végezné a szemétben. Magyarországon évente mintegy …