Főoldal Hírek Ajánló A döntési fázisba értünk

A döntési fázisba értünk

6 perc átlagos olvasási idő
2
1,886
 ehaccp_topbanner3.jpg

2019. január 25-e éjfélkor lezárult a nevezési határidő a Magyarország étele 2019. és az Okés 2019. Országos Közétkeztetési szakácsversenyre.

Mindkét szakmai versenyt hatalmas érdeklődés övezte. A versenyekbe végül jelentős túljelentkezés volt tapasztalható, így a szakemberekből álló zsűrinek bizonyára nem lesz egyszerű dolga, hiszen a beérkezett nevezésekből, azok kiértékelésével kell <a versenyenként> a döntőbe jutó 12 csapatot kiválasztania.

A versenyek a folytatásban a receptúrák kiértékelésével, majd a döntővel folytatódnak. A Magyarország étele 2019. szakácsverseny 2019. március 23-án, míg az OKÉS 2019. Országos Közétkeztetési szakácsverseny május 25-én kerül megrendezésre a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

Az élőmunkás meleg konyhai szakácsversenyeket az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai partnerségével hirdette meg 2018. december 5-én az Emberi erőforrások Minisztériumában megtartott sajtótájékoztatón , melyről már korábban írtunk. A versenyek fővédnökségét Dr. Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese vállalta magára.

A Magyarország étele 2019. szakmai zsűrijének tagjai a következők: 

  • Varga Károly: többszörös olimpiai-, Európa-, és világbajnok, Venesz- és kétszeres Aranysapka díjas. A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt birtokosa.

Zsűri tagjai:

  • Ács Lajos: mesterszakács, a dunabogdányi Forgó étterem konyhafőnöke
  • Endrédi Zsolt: Mesterszakács, az art’otel konyhafőnöke
  • Kelemen Helmut: mesterszakács, szakoktató, az ÉTREND Egyesület alelnöke
  • Kocsonya Kálmán: Mesterszakács, a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola szakmai igazgatóhelyettese, vendéglátás szakoktató
  • Oláh Zoltán: Mesterszakács, a Castellum Hotel Hollókő konyhafőnöke
  • Várhelyi Miklós: szakács szakoktató, olimpia bajnok, Venesz-, és Aranysapka díjas mesterszakács

Az OKÉS 2019. szakmai zsűrijének tagjai a következők:

  • Endrédi Zsolt a szakmai zsűri elnöke, Mesterszakács. Az art’otel Budapest konyhafőnöke
  • Ács Lajos Mesterszakács, a dunabogdányi Forgó étterem konyhafőnöke
  • Gyetvai György Konyhafőnök, Király 100 – Gastro Corner
  • Ortó Gyula Többszörös olimpiai-, Európa-, és világbajnok mesterszakács
  • Kelemen Helmut Mesterszakács, szakoktató. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének alelnöke
  • Kocsonya Kálmán Mesterszakács, a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola szakmai igazgatóhelyettese, vendéglátás szakoktató
  • Várhelyi Miklós Szakács szakoktató, Olimpia bajnok, Venesz-, és Aranysapka díjas mesterszakács

Gyerek zsűri:

  • Pimvicska-Danyi Lara (8 éves)
  • Canizzo Benedetta (15 éves) a Dobos C. József szakiskola tanulója, az “OKÉS” szakácsverseny gyerekzsűrijének elnöke
  • Pimvicska-Danyi Botond (10 éves)
  • Gyuris Botond (10 éves)

A versenyekről bővebben: www.magyarorszagetele.hu és www.etrendegyesulet.hu/okes

A versenyek szakmai partnerei:

  • Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH)
  • Egészséges Táplálkozásért Egyesület
  • Biokontroll Hungária Kft.
  • Biokultúra szövetség
  • Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola

A verseny támogatói:

  • Aviko;
  • Naszálytej Zrt.
  • Helit Kft;
  • Mirbest
  • Oldalas magazin
  • Pannon Porcelán kft.
  • Friedmann csoport
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

The House Of Angostura Global Cocktail Challenge 2024/2025

Budapest, 2024.10.08.: Idén újra megrendezésre került Budapesten a The House of Angostura …