Átólzéig 9 dolog, amiről fogalmad sem volt az evéssel kapcsolatban Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-06-04 6 perc átlagos olvasási idő 0 1,343 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! 9 dolog, amiről fogalmad sem volt az evéssel kapcsolatban Egy Charles Spence nevű angol pszichológus végzett izgalmas kísérleteket az Oxford Egyetemen az evéssel kapcsolatban. Egészen pontosan arról, hogymi minden befolyásolja az ízlelést, és azt, hogy mennyit eszünk. Ő, és más kutatók, például Brian Wansink egy csomó olyan tényezőt azonosított, amiről az ember sosem gondolná, hogy szerepel lehet az étkezésben. 1 Ugyanaz az étel jobban ízlik az embereknek, ha azt hiszik, hogy drága, és kevésbé, ha azt gondolják, hogy olcsó. 2 A nehezebb dolgokat általában jobb minőségűnek gondolják, ugyanazt a joghurtot krémesebbnek érezték a kísérletben, amikor nehéz ezüstkanállal ették, és kevésbé ízlett, amikor műanyaggal kellett szedni belőle. 3 A zenének is erős hatása van. Ha klasszikus zene szól egy étteremben, akkor a vendégek hajlamosabbak drágább ételek választani. Ha hangos zene szól egy szórakozóhelyen, akkor több ital fogy. 4 Tévé előtt többet eszik az ember, mint az asztalnál, ha a műsorra figyel, akkor kevésbé veszi észre, hogy már nem éhes. A szomorú filmek alatt az emberek többet esznek, mint amikor vígjátékot néznek. 5 A tányér, illetve a világítás színe is befolyásol. Piros tányérról többet eszik az ember. Ha egy étkezőt kék fénnyel világítanak meg, ott kevesebbet esznek az emberek. 6 Az étel / ital színe is nagyon erősen befolyásolja a fogyasztót. Egy kísérletben először fehérbort adtak a résztvevőknek, akik azt a fehérborra jellemző szavakkal írták le, mint citrusos, mézes, stb.. Amikor után a ugyanehhez a borhoz ételfestéket adtak, és vörösborként szolgálták fel, akkor a kóstolók a vörösborra jellemző szavakkal (csoki, szilva, dohány) írták le ugyanazt az aromát. 7 Egyedül kevesebbet eszünk, mint társaságban. Ha egy másik ember van ott, akkor 35 százalékkal többet eszünk, ha három másik, akkor 75 százalékkal többet, ha pedig hét vagy annál több ember eszik együtt, akkor kétszer annyit eszünk. 8 A változatosság is evésre sarkall, egy tál M&Ms-et gyorsabban eszünk meg, ha különböző színű drazsék vannak benne, és lassabban fogy el, ha csak egyszínűek. 9 Az éttermen gyakran annak ízlik a legjobban az étel, aki elsőnek rendel. Ennek az az oka, hogy az emberek sokszor egyediségre törekszenek, ezért nem szeretik ugyanazt rendelni, mint aki előttük kért. Így viszont előfordul, hogy végül olyan dolgot esznek, amit nem is akartak igazán, mert az előttük rendelők már kikérték a nekik szimpatikus ételeket. Forrás: mivoltma.444.hu
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
20-féle sütőmargarint tesztelt a Nébih A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Szupermenta program idei záró tesztjén az ünnepi előkészületek …
Magyarország étele 2022: Talpra Magyar! Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola …