Átólzéig Receptek Aszalt szilvával töltött jércemell, szilvás rizzsel Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-06-08 2 perc átlagos olvasási idő 0 1,939 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Aszalt szilvával töltött jércemell, szilvás rizzsel Hozzávalók (4 személyre): 60dkg jércemell 30 dkg aszalt szilva 1 dl oliva olaj 2 dkg só. 0,01 kg feketebors (őrölt) 0.5 kg rizs 5 dkg fahéj 2 dkg szegfűszeg 2 dl fehérbor A csirkemelleket nyitott szeleteléssel felvágjuk, klopfoljuk. Sózzuk, nagyon enyhén borsozzuk, majd megtöltjük aszalt szilvával, majd feltekerjük a szeleteket. Olajozott alufóliába tekerve 15 percig sütjük. A szilvamártáshoz cukrot karamellizálunk, majd a felszeletelt szilvákat rátesszük és fehérborral locsolgatva beforraljuk. Fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük. A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk. Ha megfőtt, akkor kockázott aszalt szilvával összekeverjük, majd formázva tálaljuk. A töltött csirkemellet kibontjuk az alufóliából, szeleteljük és végül a rizs mellé tálaljuk. Így egy olyan ételt készítettünk, amely megállja a helyét a különleges és édeskés ételeket kedvelők étrendjében. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
A Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója nyerte a neves francia szakácsversenyt Budapest, 2017. június 13. – Szűcs Dániel, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és …
Már kapható a friss hazai spárga Ezen a héten kerül nagyobb mennyiségben a hazai friss spárga a piacokra, üzletekbe – …