Főoldal Hírek Átólzéig Aszalt szilvával töltött jércemell, szilvás rizzsel

Aszalt szilvával töltött jércemell, szilvás rizzsel

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,939
 ehaccp_topbanner3.jpg

Aszalt szilvával töltött jércemell, szilvás rizzsel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60dkg jércemell
  • 30 dkg aszalt szilva
  • 1 dl oliva olaj
  • 2 dkg só.
  • 0,01 kg feketebors (őrölt)
  • 0.5 kg rizs
  • 5 dkg fahéj
  • 2 dkg szegfűszeg
  • 2 dl fehérbor

 

A csirkemelleket nyitott szeleteléssel felvágjuk, klopfoljuk. Sózzuk, nagyon enyhén borsozzuk, majd megtöltjük aszalt szilvával, majd feltekerjük a szeleteket. Olajozott alufóliába tekerve 15 percig sütjük.

A szilvamártáshoz cukrot karamellizálunk, majd a felszeletelt szilvákat rátesszük és fehérborral locsolgatva beforraljuk. Fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük.

A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk. Ha megfőtt, akkor kockázott aszalt szilvával összekeverjük, majd formázva tálaljuk. A töltött csirkemellet kibontjuk az alufóliából, szeleteljük és végül a rizs mellé tálaljuk.

Így egy olyan ételt készítettünk, amely megállja a helyét a különleges és édeskés ételeket kedvelők étrendjében.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

 

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyar fejlesztés segíthet az invazív ázsiai lódarázs visszaszorításában

Gödöllő, 2024. szeptember 13. – Az ázsiai lódarázs megjelenése komoly fenyegetést jelent a…