Főoldal Hírek Átólzéig Aszalt szilvával töltött jércemell, szilvás rizzsel

Aszalt szilvával töltött jércemell, szilvás rizzsel

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,975
 ehaccp_topbanner3.jpg

Aszalt szilvával töltött jércemell, szilvás rizzsel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60dkg jércemell
  • 30 dkg aszalt szilva
  • 1 dl oliva olaj
  • 2 dkg só.
  • 0,01 kg feketebors (őrölt)
  • 0.5 kg rizs
  • 5 dkg fahéj
  • 2 dkg szegfűszeg
  • 2 dl fehérbor

 

A csirkemelleket nyitott szeleteléssel felvágjuk, klopfoljuk. Sózzuk, nagyon enyhén borsozzuk, majd megtöltjük aszalt szilvával, majd feltekerjük a szeleteket. Olajozott alufóliába tekerve 15 percig sütjük.

A szilvamártáshoz cukrot karamellizálunk, majd a felszeletelt szilvákat rátesszük és fehérborral locsolgatva beforraljuk. Fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük.

A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk. Ha megfőtt, akkor kockázott aszalt szilvával összekeverjük, majd formázva tálaljuk. A töltött csirkemellet kibontjuk az alufóliából, szeleteljük és végül a rizs mellé tálaljuk.

Így egy olyan ételt készítettünk, amely megállja a helyét a különleges és édeskés ételeket kedvelők étrendjében.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

 

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Velünk élő történelem – XXVI. Jubileumi Séfbál

Lajosmizse, 2025. február 15. – Ünnepi hangulat és gasztronómiai csodák vártak minden rész…