Főoldal Hírek Átólzéig Három generáció receptjei a Rosenstein Szakácskönyvben

Három generáció receptjei a Rosenstein Szakácskönyvben

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,372
 ehaccp_topbanner3.jpg

 

(MTI) – Három generáció receptjeit, hagyományos és modern fogásokat gyűjt össze a budapesti Rosenstein Vendéglő zsidó-magyar étterem újonnan megjelent szakácskönyve, melyet szerdán sajtótájékoztatón mutatott be az éttermet vezető Rosenstein-család.

    A Kossuth Kiadó gondozásában magyar és angol nyelven is megjelent Rosenstein Szakácskönyv – Minden kóser, ami jó című kötet első fejezetében az éttermet vezető Rosenstein Tibor a hagyományos kóser fogásokat, a másodikban fia, Róbert a modern recepteket mutatja be. A harmadik rész olyan ötleteket, fogásokat tartalmaz, amelyek elkészítésében a legkisebbek, az unokák is örömmel részt vesznek.

    Az 1996-ban Budapest 8. kerületében megnyitott étterem kínálata és a most megjelent kötet Rosenstein Tibor szerint “mindenkinek szól, aki szeret jókat enni”. Az étteremvezető – ahogy a kötet alcímében is szerepel – azt állítja: minden kóser, ami jó. 
    “A mondat anyai nagyanyámtól származik, aki már gyerekkoromban látta rajtam, mennyire érdekel minden, ami a konyhában történik. A nehezebb időkben nem mindig tudtunk kóser módon étkezni, nagyanyám sajátos +védekező mechanizmusa+ volt ez a mondat” – mesélte Rosenstein Tibor, aki a kötetben bemutatja például az ineresz, vagyis a zsidó szalonna, a harcsapacal, a ludaskása receptjét, de a nagymamája receptjei alapján készült főzelékek is helyet kapnak a szakácskönyvben. 
    Rosenstein Róbert a “rosensteines” ízeket modern, kreatív formába öltözteti. Az általa összeállított receptsorban szerepel például malacfülsaláta, libahotdog és flódni cake pop is.  
    A családi fogásokra nagy hatással van a mediterrán konyha, ennek megfelelően a könyvben megtalálható a lasagne, a házi focaccia és a pizzakenyér elkészítésének receptje, de megismerhető belőle, hogyan kell sütni a Hámán-táskát, a hagyományos barcheszt és a Rosenstein-család ünnepein elengedhetetlen Sacher-tortát.
    A fotókkal gazdagon illusztrált könyv nemcsak az ételek elkészítésének praktikáiba, hanem a Rosenstein-család mindennapjaiba is betekintést nyújt.
    Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója szerint a 2012-ben a Dining Guide étteremkalauz által Budapest legjobb éttermének választott Rosenstein Vendéglő “a világ egyik legrosszabb helyén lévő, de napjaink egyik legelismertebb étterme”, a róla és kínálatában fogyasztható ételekről szóló szakácskönyv remekül illik a kiadó gasztronómiai sorozatába. Mint kifejtette, reméli, hogy a kötet képes bemutatni mindazt, amit ez a családi hagyományokon alapuló étterem és a benne dolgozó, többgenerációs Rosenstein-család munkája jelent.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…