Főoldal Hírek Átólzéig Egyszerű rakott burgonya

Egyszerű rakott burgonya

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,075
 ehaccp_topbanner3.jpg

 

Egyszerű rakott burgonya

 

Hozzávalók (4személyre):

 

  • 1 kg burgonya,
  • 200 g kolbász,
  • 80 g zsír,
  • 5 dl tejföl,
  • 4 tojás,
  • 4 kemény tojás,
  • só.

 

A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk zsírral, belerakunk egy sor burgonyát, egy sor karikára vágott kemény tojást meg karikára vágott kolbászt, és így folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Minden réteg burgonyát és tojást enyhén megsózunk. Az utolsó réteg burgonyát leöntjük a 2 tojással elkavart tejföllel, és sütőben szép pirosra sütjük.

Tálaláskor felkockázzuk és kikevert tejföllel meglocsoljuk.

Így egy mindenki által ismert és fogyasztott ételt készítettünk, mely nem is olyan bonyolult, ugye?

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

 

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk

A gasztronómia kulturális örökségünk, melyet kötelességünk megőrizni, majd átadni azt a jö…