Főoldal Hírek Átólzéig Zöldségekkel töltött, grillezett burgonya

Zöldségekkel töltött, grillezett burgonya

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,344
 ehaccp_topbanner3.jpg

Zöldségekkel töltött, grillezett burgonya

 

Hozzávalók (4 személyre):
  • 60 dkg burgonya
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 20 dkg póréhagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt)
  • 4 dkg fokhagyma
  • 20 dkg rukkola
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg snidling
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 dl oliva olaj
  • 1 kanál mustár1 db citrom leve
  • 2 dkg só.

 

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és alufólia csónakba csomagolva nem teljesen átvágva, de félbe vágjuk. A póréhagymával együtt a zöldségeket összevágjuk, majd kevés olajon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymát hozzáadjuk, majd a végén a tűzről levéve a tejföllel összeforgatjuk. A reszelt sajt felét beléekeverjük, majd az így elkészült ragut a félbevágott burgonyákra helyezzük. Megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben, vagy faszenes grillsütőben grillezzük. Ha megsült akkor az olajból, mustárból és a citrom levéből kikevert öntettel összeforgatott rukkolával tálaljuk.

Így egy olyan ételt készítettünk, amely megállja a helyét, mind a vegetáriánus étrendet követők, mind a hagyományos táplálkozást követők étrendjében.

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyar házibivaly és gabonával gazdagított Bonduelle zöldségek – Chef workshop

2022. október 3-án rendezte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete soron következő …