Főoldal Hírek Átólzéig Michelin-csillagos lett egy újabb budapesti étterem

Michelin-csillagos lett egy újabb budapesti étterem

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,639
Oldalas magazin
 ehaccp_topbanner3.jpg

Michelin-csillagos lett egy újabb budapesti étterem

 

Újabb budapesti étterem, a XII. kerületben található Tanti kapott Michelin-csillagot az Európa nagyvárosainak éttermei közül válogató Michelin-kalauz idei kiadásában. A 34. Michelin-kalauzban a Costes, az Onyx és a Borkonyha mellett már a Tanti is Michelin-csillagosként szerepel a nemrég kiküldött sajtóközlemény szerint.

    A Michelin honlapján közzétett közlemény idézi Rebecca Burrt, a kalauz szerkesztőjét, aki a Tanti “nagyszerű főztjét és egyszerű művészetét” dicséri és aki szerint a stílusos modern étterem és konyhája “tiszta”, friss ízeket kínál és a hozzávalók valódi ismeretéről tesz tanúbizonyságot.

    Összesen öt új budapesti étterem került be a Main Cities of Europe 2015 kalauzba, hogy melyek, azt azonban nem részletezi a közlemény. Prága 4, Varsó pedig 3 újonnan bekerült étteremmel büszkélkedhet. Mint Rebecca Burr hangsúlyozta, örömmel tölti el, hogy mennyire változatos éttermeket találtak kritikusaik ezekben a feljövőben lévő városokban a hentesüzletből átalakított éttermektől kezdve a stílusos borbárokig.

    A kalauz 20 ország 46 városának éttermei közül válogat. Új városként került be az idei kiadásba a dániai Aarhus és a svédországi Malmö, mindkettő 3-3 egycsillagos étteremmel.

    A március 12-től elérhető kalauz összesen 1537 szállodát és 2380 éttermet mutat be, köztük 15-nek van három, 83-nak két és 373-nak egy Michelin-csillaga. Azoknak, akik elérhető áron akarnak jót enni, 292 Bib Gourmand éttermet is ajánl a kalauz.

Oldalas magazin

Összesen tehát öt új étterem szerepel az idei kalauzban. Új fejlemény, hogy Bib gourmand értékelést kapott a Laci Konyha. 

A tavalyi kalauzban elvesztette Bib   gourmand értékelését a Bock bisztró, az Arcade Bisztró és a Vár a Speiz , tehát 2014-ben csak két Bib   gourmand étterem volt Budapesten, a Déryné és a Csalogány 26.

Az idei kalauzban már nem szerepel az utóbbi, tehát Magyarországon két Bib gourmand-értékelésű étterem maradt, a Déryné és Laci Konyha.

A Tanti a XII. kerületben, az Apor Vilmos téren található.

Az elért eredményhez ezúton gratulálunk! 

Forras:MTI/Facebook/Index

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…