Főoldal Hírek Kultúra Világszerte készülnek már a szilveszteri bulikra

Világszerte készülnek már a szilveszteri bulikra

4 perc átlagos olvasási idő
0
458
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az egyik legnagyobb mulatság most is New Yorkban, a Time Square-en lesz. A téma idén a nagylelkűség, így a kristálygömböt is ennek megfelelően díszítik. Hangolnak már a Bécsi Filharmonikusok is, január elsején a klasszikus dallamok mellett kilenc új darabot is játszanak majd a művészek – közölte az M1 Híradója.

2020. január 1-jén 80. alkalommal rendezik meg a Bécsi Filharmonikusok a világ egyik leghíresebb újévi programját. Az újévi koncertet 90 országban közvetítik majd. Ezúttal egyebek mellett Josef Strauss, és Ludwig van Beethoven egy-egy műve is felcsendül majd.

Budapesten is lesz január elsején újévi koncert. A Rádiózenekar és a Zeneakadémia közös újévi hangversenyét, az Újévi nyitányt a Bartók Rádió és az M5 is közvetíti.

Lengyelországban, Zakopanéban az ország legnagyobb újévi partijára készülnek. A színpadot még építik egy, a belvároshoz közeli füves területen. Itt a könnyűzene lesz a főszereplő. Számos hazai és külföldi popsztár lép majd január 1-jén színpadra, köztük Natalia Oreiro és Stefano Terrazzino. A tavalyi bulin több mint 50 ezren vettek részt, köztük rengeteg külföldi turista.

A tengerentúlon az egyik leghíresebb szilveszteri helyszín idén is a New York-i Time Square lesz. Az est egyik fénypontját, a visszaszámlálás közben leereszkedő csaknem hattonnás kristálygömböt minden évben az aktuális tematikához alakítják. A szervezők idén is több mint egymillió szilveszterezőt várnak a helyszínre.

OPH/ M1 Kép: Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…