Főoldal Hírek Átólzéig Zöldfűszeres rakott padlizsán, pikáns szósszal

Zöldfűszeres rakott padlizsán, pikáns szósszal

3 perc átlagos olvasási idő
0
605
 ehaccp_topbanner3.jpg

Zöldfűszeres rakott padlizsán, pikáns szósszal

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 db padlizsán
  • 30 dkg paradicsom
  • 2 db csípős paprika
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 5 dkg méz
  • 1 dl étolaj
  • 1 db lime
  • Egy marék rukkola
  • 0,5 dl fehérbor
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg mozzarella
  • 5 dkg fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dkg só.
  • Ízlés szerint friss bazsalikom, kakukkfű, oreganó

 

A padlizsánt megmossuk, majd szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát, ha lehet faszenes sütőn, ha nem, akkor kevés olajon megsütjük.

A paradicsomokat meghámozzuk, majd apróra vágjuk. Ezután a megtisztított fokhagymát kevés olajon átfuttatjuk, majd az felvágott paradicsomot hozzáadjuk, a borral, a mézzel a tépett zöldfűszerekkel, sóval, borssal és a lime levével ízesítjük.

Ha ez megvan, akkor a mozzarella sajtot szeletekre vágjuk. Ezeket a mozzarella szeleteket, a rukkolát, és a padlizsánnal rétegezve egymásra tesszük, úgy, hogy minden sajt és padlizsánszeletre jusson a mártásból is. Ezek után forró sütőben (160 C°) 15 perc alatt készre sütjük.

Ha ezt befejeztük, akkor egy kevés sóval kikevert tejföllel megkenjük a tetejét, majd parmezánforgáccsal megszórjuk. Tálaláskor a visszamaradt mártásra tesszük, és rukkolával körbeszórjuk.

Így egy pikáns olaszos ételt készítettünk, amely ugyan könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, mégis egy modernebb, ugyanakkor egyszerűen elkészíthető ételnek számít.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket admin
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!   Ez <mint ahogyan magazinunk ko…