Főoldal Hírek Átólzéig Zöldfűszeres rakott padlizsán, pikáns szósszal

Zöldfűszeres rakott padlizsán, pikáns szósszal

3 perc átlagos olvasási idő
0
746
 ehaccp_topbanner3.jpg

Zöldfűszeres rakott padlizsán, pikáns szósszal

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 db padlizsán
  • 30 dkg paradicsom
  • 2 db csípős paprika
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 5 dkg méz
  • 1 dl étolaj
  • 1 db lime
  • Egy marék rukkola
  • 0,5 dl fehérbor
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg mozzarella
  • 5 dkg fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dkg só.
  • Ízlés szerint friss bazsalikom, kakukkfű, oreganó

 

A padlizsánt megmossuk, majd szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát, ha lehet faszenes sütőn, ha nem, akkor kevés olajon megsütjük.

A paradicsomokat meghámozzuk, majd apróra vágjuk. Ezután a megtisztított fokhagymát kevés olajon átfuttatjuk, majd az felvágott paradicsomot hozzáadjuk, a borral, a mézzel a tépett zöldfűszerekkel, sóval, borssal és a lime levével ízesítjük.

Ha ez megvan, akkor a mozzarella sajtot szeletekre vágjuk. Ezeket a mozzarella szeleteket, a rukkolát, és a padlizsánnal rétegezve egymásra tesszük, úgy, hogy minden sajt és padlizsánszeletre jusson a mártásból is. Ezek után forró sütőben (160 C°) 15 perc alatt készre sütjük.

Ha ezt befejeztük, akkor egy kevés sóval kikevert tejföllel megkenjük a tetejét, majd parmezánforgáccsal megszórjuk. Tálaláskor a visszamaradt mártásra tesszük, és rukkolával körbeszórjuk.

Így egy pikáns olaszos ételt készítettünk, amely ugyan könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, mégis egy modernebb, ugyanakkor egyszerűen elkészíthető ételnek számít.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A Szent István-i mű az a küldetés, hogy építsük az országot

A Szent István-i mű az a küldetés, hogy építsük az országot – jelentette ki Semjén Zsolt m…