Főoldal Hírek Átólzéig Internetről szedheti le a francia topséfek receptjeit

Internetről szedheti le a francia topséfek receptjeit

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,146
 ehaccp_topbanner3.jpg

Nagy francia séfek, köztük Paul Bocuse, Guy Savoy és Cyril Lignac is közzéteszik receptjeiket azon az új gasztronómiai portálon, amelyet Alain Ducasse indított el.

A l’Académie de Gout (Az ízlés akadémiája) portálon körülbelül negyven híres séf mintegy ötezer receptje olvasható, elkészítésüket videón is követni lehet, kulináris szótárt és címlistát, sőt gondosan kiválasztott blogokat is talál a látogató.

“Az oldal mindenkit vár, bár nagyon is professzionális: nem valami feneketlen hordó, mint sok más portál, ahol minden van, és nem számít, mi minden” – magyarázta Alain Ducasse sajtótájékoztatón.

A portál egészét havi díj ellenében lehet használni, színvonala és igényessége messze meghaladja a többi hasonló weboldalét – mondta Cédric Siré, a társtulajdonos Webedia alapítója, aki úgy döntött, “megadja a francia konyhaművészetnek az őt megillető helyet az interneten”.

A jelenleg nagyjából 3000 előfizetővel rendelkező oldal azt tervezi, hogy 2015-re a világ nagy szakácsait összegyűjtő, nemzetközi portállá válik. “Arra törekszünk, hogy szakmánk területén megkerülhetetlenek, univerzálisak legyünk, a legegyszerűbb recepttől a legbonyolultabbig, a legszerényebb étteremtől a legkifinomultabbig mindent találjon meg nálunk a látogató” – hangsúlyozta Ducasse, aki a világon mintegy húsz étterem, egy kiadó és egy főzőiskola tulajdonosa is. (forrás: MTI / inforádio)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A ropogós malacfültől a robbanócukros makaronig – mit együnk az idei Gourmet Fesztiválon?

A ropogós malacfültől a robbanócukros makaronig – mit együnk az idei Gourmet Fesztiválon?M…