Főoldal Hírek Átólzéig Internetről szedheti le a francia topséfek receptjeit

Internetről szedheti le a francia topséfek receptjeit

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,096
 ehaccp_topbanner3.jpg

Nagy francia séfek, köztük Paul Bocuse, Guy Savoy és Cyril Lignac is közzéteszik receptjeiket azon az új gasztronómiai portálon, amelyet Alain Ducasse indított el.

A l’Académie de Gout (Az ízlés akadémiája) portálon körülbelül negyven híres séf mintegy ötezer receptje olvasható, elkészítésüket videón is követni lehet, kulináris szótárt és címlistát, sőt gondosan kiválasztott blogokat is talál a látogató.

“Az oldal mindenkit vár, bár nagyon is professzionális: nem valami feneketlen hordó, mint sok más portál, ahol minden van, és nem számít, mi minden” – magyarázta Alain Ducasse sajtótájékoztatón.

A portál egészét havi díj ellenében lehet használni, színvonala és igényessége messze meghaladja a többi hasonló weboldalét – mondta Cédric Siré, a társtulajdonos Webedia alapítója, aki úgy döntött, “megadja a francia konyhaművészetnek az őt megillető helyet az interneten”.

A jelenleg nagyjából 3000 előfizetővel rendelkező oldal azt tervezi, hogy 2015-re a világ nagy szakácsait összegyűjtő, nemzetközi portállá válik. “Arra törekszünk, hogy szakmánk területén megkerülhetetlenek, univerzálisak legyünk, a legegyszerűbb recepttől a legbonyolultabbig, a legszerényebb étteremtől a legkifinomultabbig mindent találjon meg nálunk a látogató” – hangsúlyozta Ducasse, aki a világon mintegy húsz étterem, egy kiadó és egy főzőiskola tulajdonosa is. (forrás: MTI / inforádio)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2023 elődöntő, egy titkos összetevővel

Tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri a Magyarország étel…