Főoldal Hírek Kultúra Külföldi gasztronómiai szakértők ismerkednek a magyar konyhával

Külföldi gasztronómiai szakértők ismerkednek a magyar konyhával

4 perc átlagos olvasási idő
0
974
 ehaccp_topbanner3.jpg

Külföldi gasztronómiai szakértők ismerkednek a magyar konyhával
 

    Két spanyol gasztronómiai szakértő érkezik szerdán Budapestre, hogy jobban megismerjék a magyar konyhaművészetet, Magyarország ugyanis a közeljövőben esélyes lehet a San Sebastián-i Gastronomika konferencia díszvendégségére – tájékoztatta a Magyar Konyha című szaklap szerkesztősége az MTI-t kedden.


Képünk illusztráció!  

   Az összegzés szerint Roser Torras, a baszk Gastronomika konferencia elnöke és Xavier Agullo, mások mellett az El Mundo című spanyol napilap szakújságírója szombatig ismerkedik a magyar gasztronómiával.

    A Gastronomika jelenleg a legismertebb nemzetközi gasztronómiai konferencia, ahol az elmúlt 17 évben a világ legjobb séfjei tartottak főzéssel egybekötött előadásokat. A négynapos program az adott díszvendég ország vagy város konyhájáról, gasztronómiai hagyományairól szól.

    Tavaly 37 ország, 1500 kongresszusi résztvevő, 13 ezer látogató vett részt az előadásokon, a piactéren pedig 150 ország és nemzetközi gasztronómiai cég mutatta be termékeit.

    A díszvendégek között eddig olyanok országok és városok szerepeltek, mint Franciaország, az Egyesült Államok, Japán és London, a dél-amerikai országokat Peru, Chile és Brazília együtt képviselték, tavaly pedig Szingapúr és Hongkong mutatkozott be a nemzetközi találkozón.

    Roser Torras, a baszk Gastronomika konferencia elnöke, a Világ 50 legjobb étterme díjat átadó Restaurant Akadémia spanyol és portugál szekciójának igazgatója és Xavier Agullo az El Mundo című napilap és több gasztronómiai folyóirat publicistája, az 50 legjobb éttermet kiválasztó londoni zsűri tagja a Magyar Konyha magazin meghívására érkeznek Budapestre. Látogatásuk során kipróbálják a Michelin-csillagos Onyx, a Borkonyha és a Costes konyháját, de ellátogatnak még a ZONA-ba, a Bock Bisztróba és a Pierrot étterembe is, majd részt vesznek a Hold utcai Vidéki éttermek fesztiválján.

 

MTI/Archívum

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Elrajtolt a Magyarország étele 2021 szakácsverseny

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Sza…