Főoldal Hírek Ajánló Újra a Katolikus Karitászt támogatta a Séfklub

Újra a Katolikus Karitászt támogatta a Séfklub

6 perc átlagos olvasási idő
0
84
 ehaccp_topbanner3.jpg

Befejeződött a Katolikus Karitász családokért indított programja, melynek keretében közel százötven gyermeket ajándékozott meg kedvezményes táborozási lehetőséggel.

Az egy hetes gyermektábor utolsó napján az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete jótékonysági főzéssel segítette a Katolikus Karitász munkáját.

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a kollégák, barátok, 19 fővel prezentáltak egész napos étkezést a táborlakók részére. Valamint gyűjtést szervezve több zsáknyi játékot adott át a Katolikus Karitász részére.

Az egész napos étkezés alapanyagait a Séfklub tagjai és a támogató cégek adták össze, ezen felül Pálvölgyi Zoltán szamócakrémlevessel, Fekete János csokis muffinnal járult hozzá a rendezvény sikeréhez. A nagylelkű felajánlásaikat ezúton is köszönjük!

A karitatív főzésben részt vállalt (abc sorendben):

  • Ács Krisztián
  • Ács Lajos
  • Asztalos István
  • Asztalosné Városi Bernadett
  • Danyi Gábor
  • Fekete János
  • Gyimesi Tamás
  • Gyimesi-Kovács Katalin
  • Gyuris Gábor
  • Hauser József
  • Hortobágyi Péter
  • Kubiczki Szabolcs
  • Máté Lajos
  • Mihelik Aranka
  • Szepesi Iván

Cégszerű támogatók (abc sorendben):

  • Budapest Music Center
  • Caffe Bean
  • Chefkortex
  • Ez a világ Kft.
  • Fazekas zöldséges
  • Lakoma ételbár
  • Smokey Monkies BBQ

Az egész jótékonysági főzés mozgatórugója és támogatója ismételten Lukács Bernadett volt, aki a szervezésben segédkezett. így a tábor lakóit játékosan, vidámsággal megspékelt játékokkal -köztük a szakács X-faktorral- vezették be az Istentisztelet és a hit világába.

A hangulat vidám volt, ugyanis a Séfek nem csak az ebédről gondoskodtak, hanem a gyerekekkel együtt, a zsűrit alkotva a Ki? Mit? Tud? versenyben is részt vettek.

A négy fő zsűri a következő volt:

  • Szepesi Iván
  • Gyimesi Tamás,
  • Ács Lajos,
  • Ács Krisztián

A játékon felül a gyerekek <persze szigorú felügyelet mellett> figyelemmel kísérhették, hogy milyen érzés szakácsként tevékenykedni, hogy miként dolgoznak a profik, azaz, „hogy vágják olyan gyorsan a hagymát, paprikát, paradicsomot”.

Ismerve a vendéglátóipar jövőjét érintő kihívásokat és a már most is tapasztalható hatalmas munkaerőhiányt, a rendezvény amolyan pályaorientációként is felfogható, hiszen a tábor lakóiból válhatnak majd ki a jövő szakácsai.

A gyermekek saját készítésű meglepetéssel is készültek, amit a tábor végén közösen adtak át a Séfeknek.

További fényképek ide kattintva elérhetők >>

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Nyolc érmet szereztek a magyarok az idei Champagne és Pezsgő Világbajnokságon

Három arany- és öt ezüstérmet szereztek a magyar pezsgőkészítők által nevezett tételek az …