Színes Tüü Péter lett idén Magyarország sommelier bajnoka Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2017-02-21 6 perc átlagos olvasási idő 0 1,369 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Tüü Péter, az Arany Kaviár étterem munkatársa nyerte el a Magyarország Sommelier Bajnoka 2017 címet a vasárnap Budapesten megrendezett Magyar Sommelier Bajnokságon. A második helyen Angerman László, a Tanti étterem munkatársa, míg harmadikként Sutus Attila, a Baraka étterem munkatársa végzett – közölte az MTI-vel vasárnap a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz). A Masosz célja a verseny megrendezésével, hogy a magyarországi sommelier szakmában dolgozóknak minden évben magas szintű, a nemzetközi szabályoknak is megfelelő versenyzési lehetőséget biztosítson – emlékeztetett a szövetség. Az elődöntőt február 11-én tartották meg Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Duna Borrégió Borút Egyesület támogatásával; innen a három legtöbb pontot elért versenyző került a döntőbe. A Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter fővédnökségével, a KávéBár Bazár keretein belül megrendezett döntő szakmai zsűrijének elnöke Fabók Mihály háromszoros magyar sommelier bajnok, tiszteletbeli elnöke Gál Péter helyettes államtitkár volt. A döntő előtt adták át a 2014-ben alapított Par Excellence a magyar borkultúráért idei díjait Cseh Gábornak szakíró, Bíró Lajosnak, a Bock Bisztró séfjének vendéglátás, Kovács Nimródnak, az egri Kovács Nimród Winery tulajdonosának termelő, Mészáros Gabriellának oktató, Tálos Attilának, a Bortársaság tulajdonosának pedig kereskedő kategóriában. A döntőbe jutott versenyzők éttermi körülmények között, a sajtó képviselői és az érdeklődők előtt mérték össze tudásukat. A döntőben a pezsgő felszolgálásától a hibás borlap javításán, az italajánláson keresztül a dekantálásig adtak számot felkészültségükről a versenyzők, majd borokat és különböző párlatokat jellemeztek. A versenyt közös meglepetés-feladat zárta, melynek során magnum palackos pezsgőt kellett 15 pohárba egyenlő részben kitölteniük. A versennyel kapcsolatos további információk a www.sommelierhungary.hu honlapon érhetők el. MTI/Pixabay
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
MTÜ: a magyar turizmus a nemzetközi figyelem középpontjába kerülhet A magyar EU-elnökség kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a magyar turizmus a nemzetközi figyelem …
Klasszikus szilvás gombóc Klasszikus szilvás gombóc Hozzávalók (4 személyre): 1,4 kg burgonya 60 dkg szilva …