Főoldal Hírek Átólzéig Mákos nudli narancshéjjal

Mákos nudli narancshéjjal

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,537
 ehaccp_topbanner3.jpg

Mákos nudli narancshéjjal

 

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 3-4 szem krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 15 dkg darált mák
  • 15 dkg porcukor
  • vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj

 

A krumplit megpucoljuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután krumplinyomón átnyomjuk, kihűtjük. Amikor már kihűlt, megszórjuk kb. ugyanannyi liszttel, egy kevés sóval, és hozzáadjuk a tojást. Ezután összegyúrjuk, míg egy jól nyújtható tésztát kell kapnunk, amely már nem ragad a kezünkhöz. Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, majd kb. 2×2 cm-es csíkokra felvágjuk. Végül a tenyerünkkel összesodorjuk, hogy nudli formája legyen.

Egy edényben vizet forralunk, majd beletesszük a nudlikat. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, és pár perc alatt készre főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük.

Egy edényben olajat hevítünk, rátesszük az alaposan lecsepegtetett nudlit, majd összeforgatjuk. Rászórjuk a porcukorral, vaníliás cukorral és reszelt narancshéjjal összekevert darált mákot, majd jól összeforgatjuk, összemelegítjük.

Tálaláskor tányérra szedjük, és ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

The House Of Angostura Global Cocktail Challenge 2024/2025

Budapest, 2024.10.08.: Idén újra megrendezésre került Budapesten a The House of Angostura …