Átólzéig Mákos nudli narancshéjjal Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-01-30 2 perc átlagos olvasási idő 0 1,537 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Mákos nudli narancshéjjal Hozzávalók (4 személyre): 3-4 szem krumpli 15 dkg liszt 1 db tojás só 15 dkg darált mák 15 dkg porcukor vaníliás cukor reszelt narancshéj A krumplit megpucoljuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután krumplinyomón átnyomjuk, kihűtjük. Amikor már kihűlt, megszórjuk kb. ugyanannyi liszttel, egy kevés sóval, és hozzáadjuk a tojást. Ezután összegyúrjuk, míg egy jól nyújtható tésztát kell kapnunk, amely már nem ragad a kezünkhöz. Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, majd kb. 2×2 cm-es csíkokra felvágjuk. Végül a tenyerünkkel összesodorjuk, hogy nudli formája legyen. Egy edényben vizet forralunk, majd beletesszük a nudlikat. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, és pár perc alatt készre főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. Egy edényben olajat hevítünk, rátesszük az alaposan lecsepegtetett nudlit, majd összeforgatjuk. Rászórjuk a porcukorral, vaníliás cukorral és reszelt narancshéjjal összekevert darált mákot, majd jól összeforgatjuk, összemelegítjük. Tálaláskor tányérra szedjük, és ízlés szerint porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat kívánunk!
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Zsinagógák Hete: megnyitók és mulatságok fővárosszerte Budapest, 2021.08.19. – Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) idén a Zsinagógák Hete elnevezésű …
Magyarország a Gastronomika kongresszus egyik díszvendége Díszvendégként vehet részt Magyarország az egyik legrangosabb gasztronómiai világkongresszuson, a Gastronomikán, amelyet október …