Átólzéig Tizenhárom szakács jutott tovább a Czifray-mesterkurzus selejtezőiből Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-12-06 5 perc átlagos olvasási idő 0 1,558 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Solier étterem - Haraszti Zsolt munkája Tizenhárom szakács jutott tovább a Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) III. Czifray-mesterkurzusának selejtezőiből, a kiválasztottak két éven át verseny formában folytathatják az "önképző továbbképzést" – közölte az MTI-vel hétfőn az MGE alapító-elnöke. Molnár B. Tamás tájékoztatása szerint a december 4-én zárult selejtezőből továbbjutó szakácsoknak az újabb, negyedévente sorra kerülő fordulókon mindig két feladatot kell megoldaniuk. A versenykurzus műfaja a szervezők meghatározása szerint "finomított polgári, illetve emelkedett bisztrókonyha". A szervezők a Bűvös Szakács blogon (www.gaultmillau.hu/buvos-szakacs) hozzáférhetővé teszik a versenytányérok fotóit, leírásait, részben receptjeit is, abban a reményben, hogy ez a polgári háztartásoknak is tanulságokkal szolgál, hozzájárul az általános étkezési kultúra fejlődéséhez – jelezte az MGE elnöke. Mint emlékeztetett, a korábbi versenyeken számos kitűnő versenyző tűnt fel, akik már részben maguk is neves éttermeket vezettek vagy vezetnek, illetve szakmai műhelyeket alapítottak, köztük az Alabárdos, az Olimpia, az Arany Kaviár, az Onyx, a Salon étterem, a Rézkakas és a győri La Maréda szakácsai. A civil szervezet önerőből és az OTP Bank támogatásával indította el a versenykurzust a "komolyan nem vehető hazai mesterképzés egyfajta alternatívájaként". A zsűri legfontosabb szempontjai az íz, a kompozíciókban megjelenő harmónia és arányérzék. A cél az alapanyag-ismeret és a technológiák tökéletesítése, a szezonalitás és minőség iránti elkötelezettség fejlesztése, a hagyományok életben tartása és frissítése – közölte Molnár B. Tamás. A továbbjutók teljes névsora a www.gaultmillau.hu/buvos-szakacs/iii-czifray-versenykurzus-a-selejtezo-eredmenye honlapon olvasható. MTI/Solier étterem
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Elsősorban a munkahelyteremtő támogatások nőnek az agráriumban Költségvetés – Elsősorban a munkahelyteremtő támogatások nőnek az agráriumban A kormány úgy alakítja át …
Ifjúsági motorcsónak világbajnokság lesz Dunaújvárosban Augusztusban Dunaújvárosban rendezik meg a Formula Future ifjúsági motorcsónak világ- és Európa-bajnokságot, amelyre több …