Átólzéig Felhívás Gundel Károly-díjra való jelölésre 2015. Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-07-28 7 perc átlagos olvasási idő 0 1,241 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Felhívás Gundel Károly-díjra való jelölésre 2015. A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére – számos társszervezet közreműködésével – 2015-ben is felhívást hirdet a Gundel Károly – díj elnyerésére. A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében. Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman. A nívós szakmai díj egy emlékplakett, a hozzá tartozó kitűző valamint oklevél. (A Gundel Károly-díj szabályzatát a honlapunkon olvashatják.) A 2014-ben első alkalommal átadott Gundel Károly – díj díjazottjai Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) voltak. A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet. Ennek feltétele a lenti linkről letölthető adatlap kitöltése és visszajuttatása a szervezet címére, e-mail-ben az info@mvi.hu vagy postai úton a Magyar Vendéglátók Ipartestülete 1039 Budapest, Piroska utca 2. címre, vagy faxon a +36 1 439 1984-es számra. Elektronikus úton és faxon a pályázat benyújtási határideje: 2015. augusztus 23. (vasárnap) éjfél A postai úton történő leadási határidő: 2015. augusztus 21. (péntek) éjfél A Kitüntetési Bizottság 16 tagja, akik a rangos szakmai díj odaítéléséről döntenek: – Magyar Vendéglátók Ipartestülete (elnök), – Magyar Vendéglátók Ipartestülete (Stratégiai Bizottság elnöke), – Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, – Magyar Éttermi Szövetség, – Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, – Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, – Magyarországi Rendezvényszervezők és – szolgáltatók Szövetsége, – Vendéglátó és Idegenforgalmi Munkaadók Országos Szövetsége, – a Chaine des Rotisseurs egy képviselője, – a Magyar Bocuse d’Or Akadémia egy képviselője, – a Gundel család egy képviselője, – a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola igazgatója, – a Budapesti Gazdasági Főiskola Ker.-i Vendégl.ipari és Id.forg.-i Karának egy képviselője, – a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egy képviselője, – a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának egy képviselője, – a Stílusos Vidéki Éttermiség egy képviselője. Az Ipartestület a díjazottak nevét Gundel Károly születésnapján, 2015. szeptember 23-án, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra. Akitüntetés átadása ünnepélyes keretek között 2015. november 22-én vasárnap megrendezendő MVI díszebéd keretében kerül sor Budapesten, az Öböl Ház Rendezvényközpontban (11. ker. Kopaszi gát 2.), a szakma számos nagy alakja, valamint a sajtó részvételével. További felvilágosítás: info@mvi.hu e-mail címen, vagy a +36 20 500 65 77-es telefonszámon kérhető. https://www.mvi.hu A pályázattal kapcsolatos dokumentumok: pályázati adatlap
A két Michelin csillagos Onyx étterem sommelierje, Angerman Öcsi, Boldogkőváralja felé veszi az irányt
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Csökkent az élelmiszer-hulladék mennyisége az utóbbi években Magyarországon Magyarországon az élelmiszer-hulladék mennyisége 4 százalékkal csökkent 2016 és 2019 között, ugyanis a 2019 …
A karácsonyi és újévi menüről beszélgetett vendégével Áder János új podcastjában A karácsonyi és újévi menüről, borválasztásról beszélgetett vendégével, Széll Tamás Michelin-csillagos séffel, konyhafőnökkel Áder …