Átólzéig Széll Tamás lesz a Bocuse d’Or európai döntőjének zsűrielnöke Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2018-05-16 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,185 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Szulló Szabina, Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a magyar csapat elnöke, Széll Tamás séf, a 2016-os kontinensbajnokság győztese, Vomberg Frigyes coach és Szabó Kevin commis, (b-j). MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti: Róma, 2018. május 15., kedd (MTI) – Széll Tamás séf vezeti a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjének zsűrijét júniusban Torinóban – jelentették be az esemény római sajtótájékoztatóján kedden. A Széll Tamás vezette zsűri 14 nagynevű séfből áll: köztük lesz a francia Jerome Bocuse, a verseny alapítójának fia és a Bocuse d’ Or jelenlegi elnöke, az olasz Enrico Crippa, a 2018-as verseny európai döntőjének elnöke, valamint az olasz sztárséf, Carlo Cracco tiszteletbeli elnök. A magyar séfre azután esett a választás, hogy Széll Tamás a magyar szakácsok között elsőként 2016-ban Bocuse d’Or Europe győztese lett, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyezést szerezte meg. Ez lesz az első alkalom, hogy a Bocuse d’Or szakácsverseny Olaszországban zajlik. Torinó városában június 10. és 12. között húsz európai szakács méri össze erejét. Magyarországot a 25 éves Pohner Ádám képviseli, aki a bemutatott program szerint június 11-én versenyez. A Bocuse d’Or szakácsverseny 15. alkalommal megrendezendő európai döntője az évszázad séfjének tartott, 2018 elején elhunyt Paul Bocuse-nek és az olasz gasztronómiai hagyomány megújítójaként ismert, 2017 végén elhunyt Gualtiero Marchesinek kíván emléket állítani. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a több mint ötórás szakácsverseny résztvevőinek a gasztronómiai hagyományáról ismert Piemonte tartomány klasszikus termékeit is fel kell használni, például a Castelmagno sajtot, Fassona Piemontese marhafilét, Sant’Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet. Újdonságnak számít, hogy a versenyzőknek a döntő előtti napon egy kötelezően felhasználandó alapanyagot is adnak, amely addig titkos marad. A szakácsoknak a tipikus itáliai tálalással kell felszolgálni kreációikat. A versennyel egy időben szintén Torinóba zajlik a Cukrászati Világkupa. Mindkét verseny központi helyszíne az egykori Fiat-autógyárból kialakított Lingotto-területe lesz, ahol 1300 néző tudja majd figyelni a szakácsok munkáját. MTI/Archívum
A magyarok több mint 60 százaléka megy idén nyaralni – július vége, augusztus eleje a legnépszerűbb időszak
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Hogyan szoktassuk udvarias viselkedésre? Hogyan szoktassuk udvarias viselkedésre? Utálattal emlékezünk vissza a megalázó figyelmeztetésekre, ám ha nem …
Mintegy 100 termék átfogó vizsgálatát rendelte el a földművelésügyi miniszter Zsigó Róbert a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára budapesti február 20-i sajtótájékoztatóján bejelentette: …