Főoldal Hírek Átólzéig Kéksajtos, joghurtos kevert saláta

Kéksajtos, joghurtos kevert saláta

2 perc átlagos olvasási idő
0
4,494
 ehaccp_topbanner3.jpg

Kéksajtos, joghurtos kevert saláta

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 30 dkg bacon
  • 2 db citrom
  • 2 db sárgarépa
  • 4 db lila hagyma
  • 1 marék koriander
  • 2 db lime
  • 4 db paradicsom
  • 1 köteg petrezselyemzöld
  • 20 dkg roqfort sajt
  • 2 dl joghurt
  • 3 evőkanál méz
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 2 g só.

 

A bacont roston, vasalva megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felvágjuk.

Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben salátából a zöldségekből készül. Ezeket megtisztítjuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. Adunk hozzá szeletekre vágott lilahagymát, lime-ot, és apróra vágott petrezselyemzöldet. A roqfortos, korianderes, joghurtos saláta dresszinggel meglocsolva egy tányérra, vagy üvegpohárba teszünk. Majd ráhalmozzuk a sült bacont.

Így egy egyszerű ételt készítettünk, mely rövid idő alatt elkészíthető és kimondottan finom salátának számít. Kóstolják csak meg!

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Úttörő vörösborok a Balaton partjáról

A Berliner Wine Trophy nemzetközi borversenyen mindkét egyedi vörösbor aranyérmet nyert Ba…