Főoldal Hírek Átólzéig Kéksajtos, joghurtos kevert saláta

Kéksajtos, joghurtos kevert saláta

2 perc átlagos olvasási idő
0
4,428
 ehaccp_topbanner3.jpg

Kéksajtos, joghurtos kevert saláta

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 30 dkg bacon
  • 2 db citrom
  • 2 db sárgarépa
  • 4 db lila hagyma
  • 1 marék koriander
  • 2 db lime
  • 4 db paradicsom
  • 1 köteg petrezselyemzöld
  • 20 dkg roqfort sajt
  • 2 dl joghurt
  • 3 evőkanál méz
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 2 g só.

 

A bacont roston, vasalva megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felvágjuk.

Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben salátából a zöldségekből készül. Ezeket megtisztítjuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. Adunk hozzá szeletekre vágott lilahagymát, lime-ot, és apróra vágott petrezselyemzöldet. A roqfortos, korianderes, joghurtos saláta dresszinggel meglocsolva egy tányérra, vagy üvegpohárba teszünk. Majd ráhalmozzuk a sült bacont.

Így egy egyszerű ételt készítettünk, mely rövid idő alatt elkészíthető és kimondottan finom salátának számít. Kóstolják csak meg!

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

The House Of Angostura Global Cocktail Challenge 2024/2025

Budapest, 2024.10.08.: Idén újra megrendezésre került Budapesten a The House of Angostura …