Főoldal Hírek Ajánló Szakácsfelvonulás 2020

Szakácsfelvonulás 2020

13 perc átlagos olvasási idő
3
2,028
 ehaccp_topbanner3.jpg

2020. október 27-én rendezte meg, az immáron hagyományosnak mondható Szakácsfelvonulását az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete. A felvonulás célja, hogy népszerűsítse a Magyarország étele szakácsversenyt és a programba való csatlakozás lehetőségét, mely október 10-étől vált nyitottá. Valamint az is cél volt, hogy a sok esetben méltatlanul kevés figyelmet kapó szakácsok is megmutathassák magukat, megmutathassák azt, hogy kik készítik a konyhákon a napi sok ezer adag ételt, valamint, hogy felhívják a figyelmet az általánosnak mondható nehéz helyzetben az .

A Magyarország étele 2020 szakácsverseny összefoglaló videója…

2020. október 10-én került megrendezésre a Magyarország étele 2020. élőmunkás melegkonyhai szakácsverseny döntője, melynek győztesei Ortó Gyula és Dobos Tibor voltak, Somogy-ország ízei fantázianevű ételükkel. A szervezők már a döntő napján bejelentették a díszfelvonulást, melynek keretében minden évben eljuttatják a receptúrát a Parlamentbe, így ahhoz bárki szabadon csatlakozhatott.

Budapest Helyőrségi Zenekar

A menetzenét <az idei évben először> a MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsára, a Budapest Helyőrségi Zenekar szolgáltatta, nagy örömet szolgáltatva ezzel a menetelőknek és kíváncsiskodóknak egyaránt. A zenekar mind megjelenésében, fegyelmezettségében, mind zenei pontosságával bizonyította, hogy a Honvédség él, létezik és az a mindennapokkal könnyedén összekapcsolható.

Asztalos István, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke

A Kossuth téri ceremónia Asztalos István köszöntőjével kezdődött, melyben kitért arra is, hogy szakmai civil szervezetként megható dolog volt megélni azt, hogy a Nemzeti összetartozás évében, <bár nehéz körülmények között, de> öt országot felölelő versenyt tudtak szervezni. Sőt, még arra is volt erejük, hogy a győztes étel receptúráját elhozzák a Parlamentig.

Elmondta, az idei év kiváló példa arra, hogy belássuk a szakácsok mentális egészsége fontos tényező, ami egyre inkább felértékelődik majd, hiszen az szükséges lesz iparág visszaindításához. Ezért is rendezték meg a III. Szakácsfelvonulásukat a korlátozások ellenére is.

Beszédében a turizmus-vendéglátást érintő visszaesésre is kitért, ugyanis elmondta, hogy:

Szükség van minden olyan programra a turizmus területén, ami, ha a legkisebb mértékben is, de hozzá tud járulni ahhoz, hogy a vendégek újra keressék a szépreterített asztalokat és újra bizalmuk legyen a vendéglátóipai szolgáltatások iránt. Ezért is ajánlják fel a Magyarország étele 2020 receptúráját azon egységeknek, ráadásul díjmentesen, akik szerződésben vállalják, hogy azt a megadottak szerint készítik el.

Dr. Jakab István az Országgyűlés alelnöke

Dr. Jakab István az Országgyűlés alelnöke, a „Nemzet főterén” köszöntötte a szakácsokat. Majd beszédében megköszönte a kitartásukat, munkájukat, valamint elmondta, hogy:

„Önök, elkötelezetten, szakemberekhez méltó módon akkor is a fronton vannak, akkor is kiállnak az ügyük mellett, amikor sokan félrehúzódnak, félnek, vagy éppen nem mernek határozottan kiállni.

Ünnep ez a magyar séfek számára, mégpedig azért is, mert ez a verseny nem csak, hogy része a magyar turizmusnak, hanem az egyik meghatározó pillére is. És lehet, hogy ez a pillér, most nehéz helyzetbe került, de Önök nem adják fel, ezért pedig köszönet jár. Ahogy azért is, hogy egy komoly verseny után, mely mára már a Kárpát-medencei összetartozásának jelképéve válik <amelybe a határon túl élő magyar testvéreink, hazahozzák a magyar ízeket, de nem csak az ízeket hozták el, hanem az életük egy –egy darabját is> Önök elhozták a győztes receptet a Parlamentbe, ahol ígérem megőrizzük azt az utókor számára.”

A Szakácsfelvonulás, immáron a harmadik alkalommal került megrendezésre.

Az alelnök megjegyezte, hogy az Országgyűlés és a maga nevében is köszöni az áldozatos munkát, köszöni a szolgálatukat.

Köszöni, hogy a nehéz helyzet ellenére kiállnak magukér, kiállnak a szakmájukért, és azt kérte, ne adják fel, nem lehet feladni, mert közösen túl leszünk ezen a víruson és az általa okozta nehéz helyzeten is.

Ortó Gyula és Dobos Tibor jelképesen átadta a receptúrát

A beszédeket követően Ortó Gyula és Dobos Tibor jelképesen átadta a receptúrát a szervező Egyesület elnökének, aki arra kérte Dr. Jakab Istvánt, hogy őrizzék azt meg az utókor számára.

Asztalos István a rendezvény végén megjegyezte, hogy büszke a mai napra, hogy egy nehéz évben, minden előzetesen eltervezett programjuk végére értek, arra pedig különösen büszke, hogy a belvárost újra a szakácsok miatt zárták le, akik ezt megérdemlik, hiszen hétvégét, vagy ünnepnapot nem ismerve, áldozatosan, a vendégektől elzárva, de annál nagyobb alázattal végzik a munkájukat, így a figyelem <évente legalább egyszer> nekik is kijár.

Végül pedig arra kérte a hazai vendéglátás szereplőit, hogy minél többen vegyenek részt a programban és minél többen vegyék fel a Magyarország étele 2020-at, ami cserébe nagyobb forgalmat, vagy új vendégeket is hozhat. Ezen felül új attrakciót biztosít a már meglévő vendégkörnek.

Így énekelték a szakácsok a Himnuszt a Parlament lépcsőjén

A csatlakozásról ide kattintva lehet informálódni

További képek ide kattintva elérhetők

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Együtt ünneplik idén Debrecenben a város és a költészet napját, valamint a Függetlenségi nyilatkozat évfordulóját

Hármas ünnepre készülnek Debrecenben: április közepén első alkalommal együtt ünneplik meg …