Átólzéig Receptek Sült csülök, pirított nudlival, paprikás mártással Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-06-30 4 perc átlagos olvasási idő 0 3,800 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Sült csülök, pirított nudlival, paprikás mártással Hozzávalók (4 személyre): 1 db sertés hátsó csülök 2 fej vöröshagyma 1 db tv paprika 1 db paradicsom 30 dkg burgonya 18 dkg liszt 2 db tojás 10 dkg füstölt szalonna 1 dl tejföl 1 dl olaj fűszerpaprika só bors fűszerkömény 1 fej fokhagyma A csülköt kicsontozzuk, megformázzuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és a fűszerköménnyel bedörzsöljük, majd megkötözzük. A vöröshagymákat finomra vágjuk, és lepirítjuk. Ezután beletesszük a csülök nyesedékét. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, valamint az aprított fokhagymát. Az alapot megszórjuk fűszerpaprikával, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a megkötözött és kicsontozott csülköt, ízlés szerint sózzuk, és a húst addig pároljuk, amíg megpuhul. A kötözött csülköt ekkor kiemeljük a pörköltalapból, majd az alapot átszűrjük, és a tűzre visszatéve kevés tejföllel dúsítjuk. A csülköt ekkor 180 fokos kemencében ropogósra sütjük, majd a spárgát levesszük. A burgonyát megtisztítjuk, megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük, majd a tojással és a liszttel egyneművé gyúrjuk. Végül nudlikat készítünk belőle. A burgonya nudlit forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A füstölt szalonnát apró kockára vágva serpenyőben lepirítjuk. Beleforgatjuk a kifőtt nudlit, majd megpirítjuk. A paprikást a pirított nudli mellé tálaljuk és egy kevés tejföllel meglocsoljuk. A ropogósra sütött csülköket felszeleteljük, majd igény esetén, serpenyőben megpirítjuk. Így egy ízletes, hagyományos alapokra épülő és tápláló ételt készítettünk, mely nem túl nehezen elkészíthető ételnek számít. Kóstolják csak meg! Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Szűkült a kör – Ők versenyeznek a Bocuse d’Or magyar selejtezőjén 2017. augusztus 30-án lejárt a határidő, eddig küldhették be pályamunkáikat azok a magyar séfek, …
Egyre népszerűbb őszi csemege a sütőtök Hagyományosan népszerű az október-novemberi időszakban a sütőtökfogyasztás. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „tökkörképe” szerint évről …