Főoldal Hírek Átólzéig Sült csülök, pirított nudlival, paprikás mártással

Sült csülök, pirított nudlival, paprikás mártással

4 perc átlagos olvasási idő
0
3,800
 ehaccp_topbanner3.jpg

Sült csülök, pirított nudlival, paprikás mártással

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 1 db sertés hátsó csülök
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 30 dkg burgonya
  • 18 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • fűszerpaprika
  • bors
  • fűszerkömény
  • 1 fej fokhagyma

 

A csülköt kicsontozzuk, megformázzuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és a fűszerköménnyel bedörzsöljük, majd megkötözzük. A vöröshagymákat finomra vágjuk, és lepirítjuk. Ezután beletesszük a csülök nyesedékét. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, valamint az aprított fokhagymát. Az alapot megszórjuk fűszerpaprikával, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a megkötözött és kicsontozott csülköt, ízlés szerint sózzuk, és a húst addig pároljuk, amíg megpuhul. A kötözött csülköt ekkor kiemeljük a pörköltalapból, majd az alapot átszűrjük, és a tűzre visszatéve kevés tejföllel dúsítjuk.

A csülköt ekkor 180 fokos kemencében ropogósra sütjük, majd a spárgát levesszük.

A burgonyát megtisztítjuk, megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük, majd a tojással és a liszttel egyneművé gyúrjuk. Végül nudlikat készítünk belőle. A burgonya nudlit forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A füstölt szalonnát apró kockára vágva serpenyőben lepirítjuk. Beleforgatjuk a kifőtt nudlit, majd megpirítjuk.

A paprikást a pirított nudli mellé tálaljuk és egy kevés tejföllel meglocsoljuk. A ropogósra sütött csülköket felszeleteljük, majd igény esetén, serpenyőben megpirítjuk.

 

Így egy ízletes, hagyományos alapokra épülő és tápláló ételt készítettünk, mely nem túl nehezen elkészíthető ételnek számít. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

2024-ben is indul a #vadateszem kampány

Manapság attól hangos a média, hogy az energiaválságot hogyan éli túl a turizmus, lesz-e e…