Csőposta Kultúra A hagyományos kürtőskalács volt a legmenőbb az 5. Kürtőskalács Vigalmon Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 3 hét ezelőtt 6 perc átlagos olvasási idő 0 120 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A hagyományos kürtőskalács volt a legmenőbb az 5. Kürtőskalács Vigalmon A kézműves ízek, a faszénparázson sült eredeti kürtőskalács illata és a közösen átélt élmények újra bebizonyították: a hagyomány sosem megy ki a divatból. Az 5. Kürtőskalács Vigalom a szeszélyes idő ellenére is mosolyt csalt mindenki arcára – a tradíciók újra elvarázsoltak kicsiket és nagyokat. A Fővárosi Állat- és Növénykert Biodóm melletti területe ismét megtelt édes illatokkal, lelkes kürtőskalács-kedvelőkkel, családokkal és baráti társaságokkal a háromnapos Kürtőskalács Vigalmon. A hagyományos ízek szeretete idén is összekötötte a generációkat – a kürtőskalács újra megmutatta, hogy az eredeti mindig hódít. „Hihetetlen energiák mozgatják meg ezt a tavaszi gasztroeseményt évről évre. A látogatóink hűsége a hagyományokhoz, az öröm, amivel újra és újra visszatérnek hozzánk, megerősít minket abban, hogy van értelme minden évben közösen ünnepelnünk a kürtőskalácsot. Az eredeti faszénparázs illata, a kézzel készített kürtőskalács, a családi élmények – ez az, amiért ezt csináljuk” – meséli András Tünde, a rendezvény megálmodója. Az egyik legkedveltebb helyszín idén is a „Csináld magad!” sátor volt, ahol a lelkes vendégek maguk is belekóstolhattak a kürtőskalács-készítés mesterségébe. „A legnagyobb öröm számunkra, hogy az eladott kürtőskalácsok több mint fele kimondottan hagyományos ízvilágban és elkészítéssel készült, ezzel is igazolva, hogy a: #hagyományosamenő. A vegánoknak és az ételintoleranciával élőknek szánt finomságainkat is egyre többen keresik, de a közönség nyitott volt az újdonságokra is: a különleges ajánlatok és a meglepetés-ízvariációk is nagy sikert arattak” – folytatja Tünde. „Az idei mottónk nem is lehetett volna aktuálisabb: #hagyományosamenő – és ezt nemcsak mi gondoljuk így, hanem mindenki, aki idén is velünk ünnepelt. A kürtőskalácsban benne van minden, ami fontos: múlt és jelen találkozása, kézműves munka, figyelem és az élmény, amit együtt élünk át” – teszi hozzá Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője. A Vigalom nemcsak az édességről szólt: színes programok, zenés műsorok, kézműves foglalkozások, állatsimogató, gyerekjátékok és kvízek várták a látogatókat. A három nap alatt számos ismert ember, köztük színészek, énekesek, rádiós műsorvezetők és gasztrobloggerek fordultak meg a Vigalmon. Az idei Kürtőskalács Vigalom is megerősítette: a hagyomány örök érték, ami újra és újra megtalálja a helyét a jelenben. És mindig lesz miért szeretni. *** Sajtóközlemény
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Nagykanizsai vendéglátóhelyek fenyegetőinek kezdődött bírósági pere Nagykanizsai vendéglátóhelyek fenyegetőinek kezdődött bírósági pere (MTI) – Megpróbált felgyújtani egy nagykanizsai szórakozóhelyet, egy étterem tulajdonosát …
Lukács Séf úr az erfurti szakácsolimpián 2016. 10. 20.-án Miklós Beatrix azzal a kérdéssel fordult hozzánk, hogy tudnánk-e biztosítani részére …