Főoldal Hírek Átólzéig Idegenforgalmi fejlesztések a Nógrád megyei erdőkben

Idegenforgalmi fejlesztések a Nógrád megyei erdőkben

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,421
 ehaccp_topbanner3.jpg

Idegenforgalmi fejlesztések a Nógrád megyei erdőkben
 

   (MTI) – Három Nógrád megyei helyszínen, a Börzsönyben, a Cserhátban és a Medves-vidéken összesen 358 millió forint uniós támogatással korszerűsítette a regionális turizmus fellendítésében szerepet játszó látványosságokat a balassagyarmati székhelyű Ipoly Erdő Zrt. az elmúlt időszakban – tájékoztatta a társaság közönségkapcsolati vezetője szerdán az MTI-t.

    Lengyel László elmondta: a „Nyugattól-Keletig a nógrádi erdőkben” című beruházás-sorozat részekén a Somoskői Vadaspark fejlesztése még zajlik, átadása 2015 tavaszán várható. Itt kirándulóközpontot alakítanak ki, ehhez biztosítják az infrastrukturális feltételeket, bővítik a tájékozódást, az információszerzést, a hosszabb tartózkodást lehetővé tevő szolgáltatásokat. Ennek részeként már áll a fogadóépület, illetve kialakítják az állatok takarmányának tárolásához szükséges gazdasági létesítményt, valamint az állatsimogatót Somoskőn.

    A közönségkapcsolati vezető kifejtette: az elmúlt évben az Ipoly Erdő Zrt. turisztikai fejlesztéseinek köszönhetően a Börzsönyben megújult a kilátó a Csóványoson, Nógrád és Pest megye határán. Az itt álló geodéziai mérőtorony eddig nem volt alkalmas turisták fogadására.

    A másik, az idegenforgalomban fontos szerepet játszó helyszínen, Szendehely-Katalinpusztán egy új élményparkot hoztak létre, kerti vasúttal, mini kilátóval, kötélpiramissal és egy Nógrádot bemutató térgrafikával.

    Lengyel László hozzátette: a regionális turizmus fellendítése érdekében az erdészeti társaság új web-oldal üzemeltetését is megkezdte: https://nyugattolkeletig.ipolyerdo.hu/
    Az Ipoly Erdő Zrt. 64 ezer hektár, állami tulajdonú erdőterületet kezel Nógrád és Pest megyében.

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…