Színes Ma tartották a Bocuse d’Or szakácsverseny magyarországi elődöntőjét Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-12-13 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,809 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Ma tartották a Bocuse d’Or szakácsverseny magyarországi elődöntőjét Tizenegy induló mérte össze tudását a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or magyarországi elődöntőjében vasárnap – mondta el a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke. Hamvas Zoltán felidézte: a magyar szakácsok írásos pályázattal jelentkezhettek az elődöntőre mangalica témában, a mai elődöntőn pedig a tokhal és a szarvasborjú volt a téma. A tizenegy versenyzőnek ebből a két alapanyagból kellett a megadott idő alatt elkészítenie hat-hat porciót. Ezek alapján a zsűri 4-6 versenyzőt juttatott tovább a február 18-i magyarországi döntőbe, melynek a szarvasborjú mellett, már a kecsege lesz a témája. A magyarországi válogatón legjobbnak bizonyult magyar szakácsnak két hónapja marad arra, hogy felkészüljön a Bocuse d’Or május 10-11-i európai döntőjére, melynek a budapesti Hungexpo ad majd otthont. Hamvas Zoltán szerint a kontinentális döntő magyarországi megrendezése a hazai gasztronómia számára is komoly lehetőség, hiszen magyar vad és magyar hal lesz az alapanyag, és kizárólag magyar bort szolgálnak fel az összes kapcsolódó rendezvényen, miközben a csapatok melletti magyar segítők is sokat tanulhatnak. Február 18-án a következő hat versenyző küzdhet azért, hogy a közülük kikerülő legjobb majd májusban a Bocuse d’Or Európa döntőben Budapesten képviselje Magyarországot! Szabadkártyásként: Széll Tamás A mai selejtezőn kiharcolva a továbbjutást: Pohner Ádám Szabó László Volenter István Sándor Rodrigo Győrffy Árpád Fotó: Világevő Serge Vieira és Tommy Millimaki, a korábbi Bocuse d’Or győztesek fogják majd 2-2 napon át tréningezni a 6 indulót MTI/Világevő
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Zöld Tavasz Veltelinivel A Remény színe a ZöldNovember óta van lefagyva az ország-világ, nincs valódi hús-vér közösségi …
Jelentősen nőtt a kerékpárral közlekedők száma Az elmúlt két évben jelentősen nőtt a kerékpárral közlekedők száma Magyarországon, ami a Jövő …