Színes Ma tartották a Bocuse d’Or szakácsverseny magyarországi elődöntőjét Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-12-13 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,260 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Ma tartották a Bocuse d’Or szakácsverseny magyarországi elődöntőjét Tizenegy induló mérte össze tudását a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or magyarországi elődöntőjében vasárnap – mondta el a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke. Hamvas Zoltán felidézte: a magyar szakácsok írásos pályázattal jelentkezhettek az elődöntőre mangalica témában, a mai elődöntőn pedig a tokhal és a szarvasborjú volt a téma. A tizenegy versenyzőnek ebből a két alapanyagból kellett a megadott idő alatt elkészítenie hat-hat porciót. Ezek alapján a zsűri 4-6 versenyzőt juttatott tovább a február 18-i magyarországi döntőbe, melynek a szarvasborjú mellett, már a kecsege lesz a témája. A magyarországi válogatón legjobbnak bizonyult magyar szakácsnak két hónapja marad arra, hogy felkészüljön a Bocuse d’Or május 10-11-i európai döntőjére, melynek a budapesti Hungexpo ad majd otthont. Hamvas Zoltán szerint a kontinentális döntő magyarországi megrendezése a hazai gasztronómia számára is komoly lehetőség, hiszen magyar vad és magyar hal lesz az alapanyag, és kizárólag magyar bort szolgálnak fel az összes kapcsolódó rendezvényen, miközben a csapatok melletti magyar segítők is sokat tanulhatnak. Február 18-án a következő hat versenyző küzdhet azért, hogy a közülük kikerülő legjobb majd májusban a Bocuse d’Or Európa döntőben Budapesten képviselje Magyarországot! Szabadkártyásként: Széll Tamás A mai selejtezőn kiharcolva a továbbjutást: Pohner Ádám Szabó László Volenter István Sándor Rodrigo Győrffy Árpád Fotó: Világevő Serge Vieira és Tommy Millimaki, a korábbi Bocuse d’Or győztesek fogják majd 2-2 napon át tréningezni a 6 indulót MTI/Világevő
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Zöldségtisztítók működését kellett felfüggeszteni Zöldségtisztítók működését kellett felfüggeszteni Azonnali hatállyal felfüggesztette két zöldségtisztító üzem működését a Nemzeti …
Koronavírus: új honlap indult a munkalehetőségek összegyűjtésére Új honlapon ‒ a kitoboroz.talentuno.hu-n ‒ gyűjtik a koronavírus-járvány idején is elérhető munkalehetőségeket, a térképes …