Főoldal Hírek Csőposta Szeptember 29-e ezentúl az állattenyésztők napja

Szeptember 29-e ezentúl az állattenyésztők napja

4 perc átlagos olvasási idő
0
548
 ehaccp_topbanner3.jpg

Egyhangú szavazással fogadta el a magyar Országgyűlés az állattenyésztők napjáról szóló parlamenti indítványt. Az Agrárminisztérium által támogatott kezdeményezés nyomán ezentúl szeptember 29-én, Szent Mihály napján alkalom nyílik arra, hogy tisztelettel adózzunk az állattenyésztők áldozatos munkája előtt. Ez a nap a legeltető állattenyésztésben évszázadok óta a behajtás és a számadás ideje.

Ellenszavazat és tartózkodás nélkül szavazták meg az országgyűlési képviselők azt a kormánypárti képviselő által jegyzett indítványt, amely szeptember 29-edikét az állattenyésztők napjává nyilvánítja. A képviselők így kívánják elismerni a hazai állattenyésztés hagyományait és azt a munkát, amely révén az állattenyésztők egyre növekvő szerepet töltenek be a nemzetgazdaság erősödésében.

Az új ünnepnap lehetőséget ad arra, hogy az állattenyésztők különböző kiállítások, vásárok, tudományos előadások vagy más rendezvények alkalmával tapasztalatot cserélhessenek, egyúttal bemutathassák hivatásuk szépségét, munkájuk fontosságát és életszemléletük lényegét. Azonban az állattenyésztők napja túlmutat mindezen, hiszen fontos szerepet tölthet majd be az egyre szélesebb körben terjedő, az állati fehérjefogyasztást ellenző divatirányzatokkal szemben. Az állati fehérjék fogyasztása ugyanis biológiai szükségletünk, az ember egészséges fejlődéshez és létének fenntartásához szüksége van a húsra, a tejre, a tojásra. Ugyanígy fel lehet lépni az állattenyésztést méltánytalanul rossz színben feltüntető más híresztelésekkel szemben is. Ezzel szemben meg kell mutatni mindenkinek, hogy a méltán híres magyar állattenyésztés nélkülözhetetlen termékeket állít elő, kiváló minőségben termel, a környezettel harmóniában dolgozik, figyelmet fordít a biodiverzitásra és részese a kultúrtáj megőrzésének.

OPH/MTI/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Együtt ünneplik idén Debrecenben a város és a költészet napját, valamint a Függetlenségi nyilatkozat évfordulóját

Hármas ünnepre készülnek Debrecenben: április közepén első alkalommal együtt ünneplik meg …