Csőposta Már rendelhető az átfogó konyhtechnológiai kézikönyv az MGE gondozásában Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-08-24 3 perc átlagos olvasási idő 0 3,720 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Szeptemberben magyarul is megjelenik a La cuisine professionnelle című konyhatechnológiai alapmű, magyar kiegészítésekkel. A könyv már megrendelhető, szállítás szeptemberben, a megjelenés napjától. Kiadja a Magyar Gasztronómiai Egyesület a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával. Az európai konyhaművészet alapjai Bár a francia szerzők műve, az európai polgári konyha alapjairól szól. Az eredeti anyag a magyar változatban kiegészül egy sertésfejezettel, a kötet végén a receptgyűjtemény is kiegészül fiatal magyar szakácsok finomított receptjeivel – töltött káposztától, a rácpontyon át, a somlói galuskáig. Kinek érdekes? Sokaknak szól. Szakácsnak és szakoktatónak, háztartásnak, érdeklődő amatőrnek és általában mindenkinek, aki fejleszteni akarja konyhakultúráját. Nyelvezete egyszerű, a szakkifejezések magyarázata külön kisszótárban, a kötet elején. A könyv felépítése 730 oldal technológia: elkészítési módok, húsrészek és felhasználásuk, zöldségdarabolás, cukrászat stb., majd a végén 100 oldal recept. A receptek a technológiákat illusztrálják. A késztermék és a technológia leírásán túl, minden fejezet kitér a lehetséges hibákra, és arra, hogyan előzhetjük meg ezeket; illetőleg ha már elkövettük, hogyan javíthatjuk ki (esetleg). A könyv lényegét magyarul lehetetlen lett volna puszta fordítással visszaadni. Sokszor kellett értelmezni, részletesebben kifejteni olyan dolgokat, amelyek a francia szakma és nagyközönség számára magától értetődők. Ahol lehetett, a tartalmat röviden kiegészítettük közép-európai specialitásokkal, alapanyagokkal, receptekkel. – fogalmaz az MGE egyesület képviseletében Molnár B. Tamás. A főzés tudománya augusztus 21-től lesz előrendelhető a gaultmillau.hu oldalon. Forrás: Gaultmillau
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Vendéglátósok figyelem, jogszabályváltozás! Figyelem! Szakácsok, séfek, cégvezetők, tulajdonosok, befektetők, cukrászok és a többiek, mind-mind idefigyeljetek! Nyakunkon …
Még mindig nem elég felelősek a síelni indulók Az OVB Magyarország utasbiztosítási partnerének adatai alapján még mindig minden negyedik magyar biztosítás nélkül …