Főoldal Hírek Csőposta Már rendelhető az átfogó konyhtechnológiai kézikönyv az MGE gondozásában

Már rendelhető az átfogó konyhtechnológiai kézikönyv az MGE gondozásában

3 perc átlagos olvasási idő
0
3,687
 ehaccp_topbanner3.jpg

Szeptemberben magyarul is megjelenik a La cuisine professionnelle című konyhatechnológiai alapmű, magyar kiegészítésekkel. A könyv már megrendelhető, szállítás szeptemberben, a megjelenés napjától. Kiadja a Magyar Gasztronómiai Egyesület a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával.

Az európai konyhaművészet alapjai

Bár a francia szerzők műve, az európai polgári konyha alapjairól szól. Az eredeti anyag a magyar változatban kiegészül egy sertésfejezettel, a kötet végén a receptgyűjtemény is kiegészül fiatal magyar szakácsok finomított receptjeivel – töltött káposztától, a rácpontyon át, a somlói galuskáig.

Kinek érdekes?

Sokaknak szól. Szakácsnak és szakoktatónak, háztartásnak, érdeklődő amatőrnek és általában mindenkinek, aki fejleszteni akarja konyhakultúráját. Nyelvezete egyszerű, a szakkifejezések magyarázata külön kisszótárban, a kötet elején.

A könyv felépítése

730 oldal technológia: elkészítési módok, húsrészek és felhasználásuk, zöldségdarabolás, cukrászat stb., majd a végén 100 oldal recept. A receptek a technológiákat illusztrálják. A késztermék és a technológia leírásán túl, minden fejezet kitér a lehetséges hibákra, és arra, hogyan előzhetjük meg ezeket; illetőleg ha már elkövettük, hogyan javíthatjuk ki (esetleg).

A könyv lényegét magyarul lehetetlen lett volna puszta fordítással visszaadni. Sokszor kellett értelmezni, részletesebben kifejteni olyan dolgokat, amelyek a francia szakma és nagyközönség számára magától értetődők. Ahol lehetett, a tartalmat röviden kiegészítettük közép-európai specialitásokkal, alapanyagokkal, receptekkel. – fogalmaz az MGE egyesület képviseletében Molnár B. Tamás.

A főzés tudománya augusztus 21-től lesz előrendelhető a gaultmillau.hu oldalon.

Forrás: Gaultmillau

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…