Színes Road Show tizedik állomás – Budapest BGE – 2016. december 1. Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-12-02 13 perc átlagos olvasási idő 0 1,598 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Oldalas magazin © 2016 December 1-én a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) megtartott előadással zárult Lukács István Séf című könyvének, az idei évre meghírdetett tíz állomásból állóroad-showja. A meghívás ezúttal Dr. Sándor Dénestől érkezett, aki a BGE Vendéglátóipari tanszékének docense. Sajnos Ő most nem tudott jelen lenni, mivel az EuroSkills versenyen tartózkodik. Jelen volt viszont Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia adjunktus asszony, aki mindenben a segítségünkre volt. A háziasszony szerepében az előadást is Ő nyitotta meg. Neki ezt, ezúton is köszönjük! Az előadás egy meglepetéssel folytatódott, ugyanis Tóth Gábor az Egyetem szakoktatója és a Vendéglátó Szakoktatók Egyesületének alelnöke, valamint Balogh István Ferenc úr a Magyar Éttermi Mesterek klubjának elnöke egy különlegességgel készült, ugyanis egy tehetséges cukrásszal elkészíttették Lukács István cukorszobrát, mely a könyvét a kezében tartja. Nyugodtan kimondható Séf úr meghatódott, és kereste a szavakat a meglepettségtől. Nevezett Uraknak ezt a meglepetést ezúton is köszönjük! Az előadás folytatásában Asztalos István bemutatta a könyvet, majd ismertette annak megalkotásának történetét, végül beszélt annak szakmai mondandójáról, és arról, hogy szereinte az a filozófia, mely abban papírra van vetve, azt minden túlzás nélkül „a hazai vendéglátás alapkövének” kellene tekintenünk. Ezután már a nagybetűs SÉF következett, aki köszöntötte a megjelent, nagyjából hatvan főt, és elmondta nekik a nagy üzenetet, melyet Ő is megkapott a nagynevű séfektől, akiktől magába szívta a szakma szeretetét és az ahhoz szükséges filozófiát. Ez pedig így szól: „Na, idefigyelj kisfiam! Egyet tanulj meg, ebben a szakmában csak az első ötven év a nehéz! A többi az jön magától.” (Walter Endre) Valamint elmondta, hogy a karrierje során a következő idézetet tekintette fő motivációnak: „A lépcsőn mindig csak felfele menjél!” A köszöntő szavait követően amolyan fórum jelleggel folytatódott az előadás, itt számtalan kérdés érkezett, melyeket Séf úr a maga határozott stílusában, humorosan, és a rá jellemző szabadszájúsággal válaszolt meg, örömet okozva ezzel a közönségnek. A közönség soraiban ott volt például Gundel János, a nagynevű, és a hazai gasztronómiát meghatározó, de világszerte is elismert Gundel család tagja, valamint Dr. Verebes Pál a BGE docense, de ott voltak Ortó Gyula és Szalai Tamás urak is, akik Lukács Séf úrtól lesték el a szakma csínját-bínját. Nevezett urak szinte kivétel nélkül és a közönség tagjai kérdezgették a nap főszereplőjét, karrierről, sztorikról, filozófiáról. Azt gondolom, akik jelen voltak, nem bánták meg, hogy időt szakítottak az előadásra. Mindezek után pedig Dr. Verebes Páltól érkezett a meghívás, mégpedig az Alma Máter étterembe, ahol, az egyetem tanulói készítettek különleges ételeket. Voltunk olyan szerencsések, hogy ezen részt vehettünk, valamint egy asztalnál ülhettünk vele. Itt olyan asztaltársaságba csöppentünk, ahol nem kisebb nevek voltaka teljesség igénye nélkül, mint Dr. habil. Lugasi Andrea dékán-, és Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia adjunktus asszony, vagy Dr. Kádas Lajos úr. A Road-show idei zárásaként megrendezett Egyetemi állomásunk mindenképpen sikeresnek tekinthető, valamint méltó zárása Lukács István személyéhez köthető könyv sikerének. A kiadó nevében ezúton is köszönjük az összes road-show állomásunk során a szervezésben, valamint a vendégül látásunkban részt vállalók munkáját, segítségét, támogatását! Ti tettétek ezt az apró csobbanásként induló hullámot naggyá, mely vélhetőleg némi filozófia változást indított el az elmúlt néhány hónap során. Ez pedig nagyon nagy dolog. Köszönjük! További képek elérhetők: IDE KATTINTVA! A Road Show korábbi állomásiról EZEN A CÍMEN informálódhat. (A lefutott eseményekre való kattintással galéria nyílik meg!)
Profession.hu: Nógrád vármegye kivételével mindenhol aktívabbak voltak a munkakeresők a harmadik negyedévben
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Mátraaljai grill kolbász saláta Mátraaljai grill kolbász saláta Hozzávalók (4 személyre): A kolbászkák készítése: 1 kg sertéshús, 20 …
Csütörtökön nyit a Lupa Drive-in Autósmozi A ’60-as évek amerikai autósmozijainak fénykorát igyekszik megidézni június 4-étől a Lupa Drive-in Autósmozi, …