Főoldal Hírek Átólzéig Padlizsános jércetorony, zöldfűszeres paradicsommal

Padlizsános jércetorony, zöldfűszeres paradicsommal

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,196
 ehaccp_topbanner3.jpg

Padlizsános jércetorony, zöldfűszeres paradicsommal

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 2 db padlizsán
  • 10 dkg fokhagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt)
  • 6 db paradicsom
  • 1 dl Oliva olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál Rozmaring
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 dl fehérbor

 

A csirkemellet felszeleteljük, megütögetjük, sózzuk, majd grillen megsütjük. A padlizsánokat megmossuk, majd szeletelés után szintén mindkét oldalát megsütjük. Sózzuk, borsozzuk.

A paradicsomokat megmossuk, majd felkockázzuk, és forró serpenyőben lepirítjuk. Hozzáadjuk a darált fokhagymát, a felvágott zöldfűszereket, majd kevés borral locsolgatva beforraljuk.

Tálalásnál a megsütött, szeletelt csirkemellet, a padlizsánt és a paradicsomragut egymásra rétegezzük.

Ez egy egészséges étel, mely a zöldfűszereknek köszönhetően megtarthatja a frissességét, amelyek jótékony hatását is megőrizhetjük a készítés során.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Ültesd gyakorlatba tudásod, borítsd zöldbe kiskerted

Légy a kerted mestere a MATE felnőttképzésének segítségével Gödöllő, 2025. március 24. – A…