Főoldal Hírek Átólzéig Tejfölös gombapaprikás, rizzsel

Tejfölös gombapaprikás, rizzsel

3 perc átlagos olvasási idő
0
9,550
 ehaccp_topbanner3.jpg

Tejfölös gombapaprikás, rizzsel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • őrölt bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 dl olaj
  • 2 dl tejföl, vagy tejszín
  • 0,5 kg rizs

 

A vöröshagymát felvágjuk apróra. A gombát is vágjuk fel ízlés szerint. Az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. Ezután adjuk hozzá a vékonyra szeletelt gombát, majd keverjük alaposan össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a pirospaprikával. Közben többször keverjük meg, míg a gomba elég levet nem enged, nehogy leégjen. Az edény tetejét félig fedjük le, majd pároljuk félpuhára. Ekkor keverjük hozzá a tejfölt, majd addig pároljuk, még a szaftja besűrűsödik, és a gomba készre párolódik.

A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk.

Tálaláskor szedjük a köretet tányérra, majd kanalazzuk rá az elkészült tejfölös gombapaprikást.

Így egy ízletes ragut készítettünk, mely megfelelő étel ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Az Országos Étterem Hét közönségdíjasai áprilisban fix áras menüvel várják a vendégeket

Az Országos Étterem Hét vendégei által legjobbnak ítélt 22 étteremben április 15. és 21. k…