Átólzéig Tejfölös gombapaprikás, rizzsel Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-05-12 3 perc átlagos olvasási idő 0 9,851 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Tejfölös gombapaprikás, rizzsel Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg gomba 1 db vöröshagyma 2 dl tejföl só őrölt bors 1 teáskanál pirospaprika 1 dl olaj 2 dl tejföl, vagy tejszín 0,5 kg rizs A vöröshagymát felvágjuk apróra. A gombát is vágjuk fel ízlés szerint. Az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. Ezután adjuk hozzá a vékonyra szeletelt gombát, majd keverjük alaposan össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a pirospaprikával. Közben többször keverjük meg, míg a gomba elég levet nem enged, nehogy leégjen. Az edény tetejét félig fedjük le, majd pároljuk félpuhára. Ekkor keverjük hozzá a tejfölt, majd addig pároljuk, még a szaftja besűrűsödik, és a gomba készre párolódik. A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk. Tálaláskor szedjük a köretet tányérra, majd kanalazzuk rá az elkészült tejfölös gombapaprikást. Így egy ízletes ragut készítettünk, mely megfelelő étel ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg! Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Új hulladékgazdálkodási stratégiát dolgoznak ki A készülő új hulladékstratégia célja, hogy a Magyarországon évente keletkező 3,8 millió tonna kommunális …
Mátraaljai grill kolbász saláta Mátraaljai grill kolbász saláta Hozzávalók (4 személyre): A kolbászkák készítése: 1 kg sertéshús, 20 …