Főoldal Hírek Átólzéig Burgonyafőzelék sertéspörkölttel

Burgonyafőzelék sertéspörkölttel

3 perc átlagos olvasási idő
0
5,189
 ehaccp_topbanner3.jpg

Burgonyafőzelék sertéspörkölttel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

Pörkölthöz:

 

  • 0,7 kg sertéscomb vagy -lapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2-3 teáskanál pirospaprika
  • étolaj vagy zsír

 

Főzelékhez:

 

  • 2 dl tejföl
  • 60 dkg burgonya
  • 0,5 dl olaj
  • 3 db babérlevél
  • 5 dkg liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint őrölt bors, só

 

A húst, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk, a hagymákat apróra.  A zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot. Megszórjuk 1 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vízzel készre pároljuk. Közben többször zsírjára pirítjuk.

Közben a burgonyát megtisztítjuk, és kockára vágjuk, feltesszük főni, sózzuk. Teszünk bele babérlevelet is. Olajban megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk. A tűzről lehúzva, simára keverjük a pirospaprikával és egy kis vízzel, beletesszük a tejfölt, hozzáadjuk a burgonyához és kiforraljuk.

Mélytányérban tálaljuk a főzeléket, és a tetejére tesszük a pörköltet.

Így egy igazán laktató ételt kapunk, mely a pörkölttel fogyasztva ízletes fogás lehet.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Világbajnok borválogatás a kétszeres világbajnoki aranyérmes Thummerer Pincészettől

Különleges borválogatással ünnepli 40 éves fennállását a Thummerer Pincészet. Az exkluzív …