Főoldal Hírek Átólzéig Burgonyafőzelék sertéspörkölttel

Burgonyafőzelék sertéspörkölttel

3 perc átlagos olvasási idő
0
5,503
 ehaccp_topbanner3.jpg

Burgonyafőzelék sertéspörkölttel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

Pörkölthöz:

 

  • 0,7 kg sertéscomb vagy -lapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2-3 teáskanál pirospaprika
  • étolaj vagy zsír

 

Főzelékhez:

 

  • 2 dl tejföl
  • 60 dkg burgonya
  • 0,5 dl olaj
  • 3 db babérlevél
  • 5 dkg liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint őrölt bors, só

 

A húst, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk, a hagymákat apróra.  A zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot. Megszórjuk 1 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vízzel készre pároljuk. Közben többször zsírjára pirítjuk.

Közben a burgonyát megtisztítjuk, és kockára vágjuk, feltesszük főni, sózzuk. Teszünk bele babérlevelet is. Olajban megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk. A tűzről lehúzva, simára keverjük a pirospaprikával és egy kis vízzel, beletesszük a tejfölt, hozzáadjuk a burgonyához és kiforraljuk.

Mélytányérban tálaljuk a főzeléket, és a tetejére tesszük a pörköltet.

Így egy igazán laktató ételt kapunk, mely a pörkölttel fogyasztva ízletes fogás lehet.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Ültesd gyakorlatba tudásod, borítsd zöldbe kiskerted

Légy a kerted mestere a MATE felnőttképzésének segítségével Gödöllő, 2025. március 24. – A…