Főoldal Hírek Átólzéig Bundázott harcsafilé, burgonyalángosban

Bundázott harcsafilé, burgonyalángosban

2 perc átlagos olvasási idő
0
804
 ehaccp_topbanner3.jpg

Bundázott harcsafilé, burgonyalángosban

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg harcsafilé
  • 30 dkg burgonya
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 1 db jégsaláta
  • 2 szál tárkony
  • 0,5 dl mustár
  • 2 dl majonéz
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 dkg só.

 

A harcsafilét felszeleteljük, majd a lisztből, tojásból, sóból, vízből álló masszába forgatjuk, persze lisztezés után, és rostlapon, lassan arany barnára sütjük.

Közben a burgonyát megtisztítjuk, és lereszeljük, sózzuk, borsozzuk. A lisztet, a tejfölt és a tojást hozzáadva, képlékeny masszává gyúrjuk. Majd rostlapon, lepényeket formázva belőle, lassan készre sütjük.

A salátát felszeleteljük, melyhez a csíkokra vágott uborkát hozzáadjuk, majd a kevés sóval, borssal és a tárkonnyal ízesítve, kevés mustárral és a majonézzel elkeverjük.

Így egy pikáns ételt készítettünk, amely ugyan könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, de mégis egy modernebb, ugyanakkor egyszerű, de tápláló ételnek számít.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…