Főoldal Hírek Átólzéig Bundázott harcsafilé, burgonyalángosban

Bundázott harcsafilé, burgonyalángosban

2 perc átlagos olvasási idő
0
651
 ehaccp_topbanner3.jpg

Bundázott harcsafilé, burgonyalángosban

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg harcsafilé
  • 30 dkg burgonya
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 1 db jégsaláta
  • 2 szál tárkony
  • 0,5 dl mustár
  • 2 dl majonéz
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 dkg só.

 

A harcsafilét felszeleteljük, majd a lisztből, tojásból, sóból, vízből álló masszába forgatjuk, persze lisztezés után, és rostlapon, lassan arany barnára sütjük.

Közben a burgonyát megtisztítjuk, és lereszeljük, sózzuk, borsozzuk. A lisztet, a tejfölt és a tojást hozzáadva, képlékeny masszává gyúrjuk. Majd rostlapon, lepényeket formázva belőle, lassan készre sütjük.

A salátát felszeleteljük, melyhez a csíkokra vágott uborkát hozzáadjuk, majd a kevés sóval, borssal és a tárkonnyal ízesítve, kevés mustárral és a majonézzel elkeverjük.

Így egy pikáns ételt készítettünk, amely ugyan könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, de mégis egy modernebb, ugyanakkor egyszerű, de tápláló ételnek számít.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

BGE: első magyar egyetemi gasztronómiai kupa

Budapest, 2019. október 18. – Ramocsai Barbara, a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója n…