Főoldal Hírek Átólzéig Ingyenes családi programok szombaton Budapesten

Ingyenes családi programok szombaton Budapesten

8 perc átlagos olvasási idő
0
1,025
 ehaccp_topbanner3.jpg

Egész napos családi programokkal és koncertekkel várja az érdeklődőket a V4 Évadzáró Ünnep június 30-án a Várkert Bazár és a Művészetek Palotája (MÜPA) előtt. A két helyszín között egész nap hajójárat közlekedik, így a változatos programokat egy dunai úttal is összeköthetik a családok.

 

A Visegrádi Csoport 2017-2018. évi magyar elnökség záróeseménye mindkét helyszínen különleges koncertekkel zárul, a Várkert Bazárnál utcabállal, a MÜPÁ-ban Operettgálával, melyet mozikoncert és látványos fényeffektek kísérnek. Az ünnepélyes programsorozat térítésmentes minden érdeklődő számára.

 

Magyarország ötödik V4 elnökségét zárja ünnepélyesen 2018. június 30-án, szombaton. A Magyar Turisztikai Ügynökség változatos és színes, ingyenes programkínálattal készül ezen alkalomból a megszokottól eltérően két helyszínen. A családok minden tagja számára izgalmas élményeket kínáló programok 10 órakor kezdődnek a Várkert Bazár és a Művészetek Palotája előtt. Az „Egy hajóban evezünk” szlogennel szervezett V4 Évadzáró Ünnepen a két helyszín között ingyenesen igénybe vehető hajójárat közlekedik.

 

A V4 Évadzáró Ünnep a gyermekek és a felnőttek számára egyaránt számos szórakozási lehetőséget nyújt, a bábelőadásoktól és a filmvetítésektől kezdve a hangszerkészítő workshopon, az utcabálon és a táncházon át a komoly- és könnyűzenei koncertekig mindenki megtalálhatja a számára legérdekesebb programot. A zenei élmények mellett mindkét helyszínen a négy tagország, azaz a cseh, lengyel, szlovák és magyar gasztro-különlegességeket is megízlelhetik a látogatók.

 

Az egész napos programsorozatot a Várkert Bazárnál Egri Péter és a Mystery Gang, valamint Heinz Gábor Biga koncertjei zárják, a MÜPA színpadán pedig 19 órától a négy ország sztárjai lépnek fel egy nagyszabású Operettgálán. A V4 gáláról azok sem maradnak le, akik nem jutnak be a MÜPÁ-ba. Ők az épület mellett óriáskivetítőn nézhetik végig Rost Andrea és a Nemzeti Filharmonikusok előadását.

 

„A magyar V4-elnökség alatt szervezett lakossági rendezvények fő célja egyfelől az, hogy még jobban megismerjük a visegrádi négyek hagyományait, kultúráját, másfelől pedig az, hogy a családok minél több időt töltsenek el közösen, és minél maradandóbb élményekkel gazdagodjanak a főváros kiemelt turisztikai helyszínein” – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. Hozzátette: „Egy ilyen rendezvény, mint a V4 Évadzáró Ünnep tökéletesen teljesíti ezt a célt, hiszen a két helyszínen szervezett kulturális programok hozzájárulnak a V4 nemzetek közösségének erősödéséhez is, közben pedig az egész családnak tartalmas szórakozást adnak. A helyszínek között közlekedő hajójárat pedig igazi közös családi felfedezőprogrammá teheti a napot, hiszen olyan szempontból láthatják a látogatók a fővárost és annak kincseit, ahogyan mindenkinek látnia kell legalább egyszer.”

 

„A magyar V4 elnökség fontos célként fogalmazta meg, hogy a V4-fogalmát – kiemelve a politikai-diplomáciai eszköztárból – kézzelfoghatóvá tegye a lakosság számára, és a négy ország közötti viszonyt még szorosabbra fűzze. Az elmúlt egy évben emiatt számos társadalmi programot szerveztünk” – mondta Varju Krisztina Dóra, Magyarország 2017-2018. évi V4 elnökségének lebonyolításáért felelős miniszteri biztos.

 


A V4 Évadzáró Ünnep részletes programjáról bővebben itt tájékozódhat.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…