Színes Mestermunka Csepelen Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-11-04 5 perc átlagos olvasási idő 0 7,379 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Oldalas magazin © 2016 A mai napon tartották a Pest megyei kamara mesterképzésén belül, a jövőbeni szakácsmesterek hidegkonyhai vizsgáját. A csepeli BVHSZC Szamos Mátyás Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában, ezt Várhelyi Miklós vezetésével jártuk be. Megtudtuk, hogy a mesterképzés elméletből és gyakorlatokból áll. Az elméleti oktatás keretében ételkészítési ismeretet, nyelvet, pedagógiai- és gazdasági ismereteket tanultak a „diákok”. A gyakorlati képzés keretén belül pedig megtanulhatják a mestervizsgán is megkövetelt ötfogásos gálamenü, és a hidegkonyhai díszmunka összeállításának tudományát. Egyébként a képzési rendszer az egész országban ilyen szisztéma szerint működik. A mai napon egy hatszemélyes dísztálat kellett készíteniük a mesterjelölteknek, valamint mellé egy display és egy kóstoló tányért kellett betálalniuk, amiért aztán kilencvenegy pontot kellett minimálisan begyűjteniük. Akinek ez sikerült, azt jó eséllyel mesterré avatják. „Nem sok hibázási lehetőség van, mert a kilencvenegy pont az nagyon magas. Amit a képzés során szeretnénk elérni, az a szintemelkedés, függetlenül attól, hogy honnan, a vendéglátás mely területéről érkezett valaki.”- mondta az Oldalas magazinnak Várhelyi Miklós. Nem lesz gond a mesterek számával, ugyanis Várhelyi Miklós úrnak ez a tizenhetedik csoportja, akiket a mesteri címig segített. Szükség is van rájuk, hiszen a kormányzati és kamarai szándék szerint, a jövőben, csak mesteri címmel rendelkező szakácsok igényelhetnek tanulókat. Még több fotó IDE KATTINTVA elérhető! Gratulálunk a mai napon sikeresen vizsgázó „diákoknak”! Summary 0 % Az Ön értékelése Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Szűkült a kör – Ők versenyeznek a Bocuse d’Or magyar selejtezőjén 2017. augusztus 30-án lejárt a határidő, eddig küldhették be pályamunkáikat azok a magyar séfek, …
A magyar felnőttek 65 százaléka túlsúlyos vagy elhízott A magyar felnőttek 65 százaléka túlsúlyos vagy elhízott Magyarországon tavaly a felnőtt lakosság …