Főoldal Hírek Színes Mestermunka Csepelen

Mestermunka Csepelen

5 perc átlagos olvasási idő
0
7,365
 ehaccp_topbanner3.jpg

A mai napon tartották a Pest megyei kamara mesterképzésén belül, a jövőbeni szakácsmesterek hidegkonyhai vizsgáját. A csepeli BVHSZC Szamos Mátyás Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában, ezt Várhelyi Miklós vezetésével jártuk be.

Megtudtuk, hogy a mesterképzés elméletből és gyakorlatokból áll. Az elméleti oktatás keretében ételkészítési ismeretet, nyelvet, pedagógiai- és gazdasági ismereteket tanultak a „diákok”. A gyakorlati képzés keretén belül pedig megtanulhatják a mestervizsgán is megkövetelt ötfogásos gálamenü, és a hidegkonyhai díszmunka összeállításának tudományát. Egyébként a képzési rendszer az egész országban ilyen szisztéma szerint működik.

A mai napon egy hatszemélyes dísztálat kellett készíteniük a mesterjelölteknek, valamint mellé egy display és egy kóstoló tányért kellett betálalniuk, amiért aztán kilencvenegy pontot kellett minimálisan begyűjteniük. Akinek ez sikerült, azt jó eséllyel mesterré avatják.

„Nem sok hibázási lehetőség van, mert a kilencvenegy pont az nagyon magas. Amit a képzés során szeretnénk elérni, az a szintemelkedés, függetlenül attól, hogy honnan, a vendéglátás mely területéről érkezett valaki.”- mondta az Oldalas magazinnak Várhelyi Miklós.

Nem lesz gond a mesterek számával, ugyanis Várhelyi Miklós úrnak ez a tizenhetedik csoportja, akiket a mesteri címig segített. Szükség is van rájuk, hiszen a kormányzati és kamarai szándék szerint, a jövőben, csak mesteri címmel rendelkező szakácsok igényelhetnek tanulókat.

Még több fotó IDE KATTINTVA elérhető!

 

Gratulálunk a mai napon sikeresen vizsgázó „diákoknak”!

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…