Főoldal Hírek Átólzéig Gőzölt kacsamáj petrezselymes lilakáposztával

Gőzölt kacsamáj petrezselymes lilakáposztával

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,180
 ehaccp_topbanner3.jpg

Gőzölt kacsamáj petrezselymes lilakáposztával

Receptalkotás közben nemcsak új ízek jutnak az eszembe, hanem elkészítési módok is. Így jött létre a mikróban, papír tekercsben gőzölt kacsamáj is. Az eszközválasztás sokunkat ijeszt, pedig nagyon egyszerű azokat a bizonyos sugarakat kikerülni. A víz elnyeli a hullámokat, mert első sorban a szabad vizet melegíti (rezegteti) fel. Ezért mindig több vizet tegyünk az ételek köré. Vagy csak annyi ideig használjuk a mikrohullámot, amennyi ideig kell, és ne tovább. Hál’ Istennek a Samsung okos sütőjének mikro funkciója már ügyel arra, hogy a felszabadult gőznek megfelelően melegíti fel, vagy készíti el az ételt.

4 személyre:

  • 25 dkg lilakáposzta
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 csokor kapor
  • Olíva olaj, só
  • 40 dkg kacsamáj
  • 2 dl víz
  • Sütőpapír

1., A saláta igen egyszerű: a lilakáposztát reszeljük le, és sózzuk meg. Öntsük rá olíva olajat, majd fűszerezzük az apróra vágott petrezselyemmel, és a kaporral. Hagyjuk egy órát állni.
2., A kacsamájat göngyöljük sütőpapírba, majd a széleit hajtsuk maga alá. Alaposan áztassuk el a tekercseket, majd egy vízzel felöntött lapostányérra fektetve tegyük a mikróba. Indítsuk el 900 W-on 5 percig. Ez serpenyőben is elegendő lenne.

3., Amikor a máj kész, sózzuk meg, és melegen szeleteljük fel.

Jó étvágyat!

 

A recept Stiller Tamás, a www.schef.hu website szerzője tollából származik! 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Akik megmentik a zaccot – lezárult a Coca-Cola HBC Magyarország és a MATE által a kávézacc visszagyűjtésére kiírt egyetemi pályázat

Izgalmas és kreatív hallgatói prezentációkkal zárult a Coca-Cola HBC Magyarország és a Mag…