Főoldal Hírek Átólzéig Gőzölt kacsamáj petrezselymes lilakáposztával

Gőzölt kacsamáj petrezselymes lilakáposztával

3 perc átlagos olvasási idő
0
918
 ehaccp_topbanner3.jpg

Gőzölt kacsamáj petrezselymes lilakáposztával

Receptalkotás közben nemcsak új ízek jutnak az eszembe, hanem elkészítési módok is. Így jött létre a mikróban, papír tekercsben gőzölt kacsamáj is. Az eszközválasztás sokunkat ijeszt, pedig nagyon egyszerű azokat a bizonyos sugarakat kikerülni. A víz elnyeli a hullámokat, mert első sorban a szabad vizet melegíti (rezegteti) fel. Ezért mindig több vizet tegyünk az ételek köré. Vagy csak annyi ideig használjuk a mikrohullámot, amennyi ideig kell, és ne tovább. Hál’ Istennek a Samsung okos sütőjének mikro funkciója már ügyel arra, hogy a felszabadult gőznek megfelelően melegíti fel, vagy készíti el az ételt.

4 személyre:

  • 25 dkg lilakáposzta
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 csokor kapor
  • Olíva olaj, só
  • 40 dkg kacsamáj
  • 2 dl víz
  • Sütőpapír

1., A saláta igen egyszerű: a lilakáposztát reszeljük le, és sózzuk meg. Öntsük rá olíva olajat, majd fűszerezzük az apróra vágott petrezselyemmel, és a kaporral. Hagyjuk egy órát állni.
2., A kacsamájat göngyöljük sütőpapírba, majd a széleit hajtsuk maga alá. Alaposan áztassuk el a tekercseket, majd egy vízzel felöntött lapostányérra fektetve tegyük a mikróba. Indítsuk el 900 W-on 5 percig. Ez serpenyőben is elegendő lenne.

3., Amikor a máj kész, sózzuk meg, és melegen szeleteljük fel.

Jó étvágyat!

 

A recept Stiller Tamás, a www.schef.hu website szerzője tollából származik! 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …