Ajánló Magyarország étele 2023.: Alig egy hétig lehet már csak a nevezéseket leadni! Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2022-12-08 12 perc átlagos olvasási idő 0 282 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Már csak pár napja maradt annak, aki nevezni szeretne a Magyarország étele 2023. szakácsversenyre. A feltételek között vannak alapanyagokra vonatkozó megkötések, ám ezzel együtt értékelni fogják azt is, mennyiből készíthető el az étel, hogy azok később minél szélesebb körben terjedhessenek el. Az elődöntőt januárban, a döntőt március 18-án tartják. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (Séfklub), a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola, és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának közreműködésével 2023-ban is megrendezi a Magyarország étele 2023. elnevezésű, élőmunkás, melegkonyhai szakácsversenyét, melyre várnak minden érdeklődőt/kollégát. Jelentkezni két ütemben lehet: Nevezés 1. üteme: 2022. december 16-ig egy jelentkezés lap kitöltése.Nevezés 2. üteme: 2022. december 30-ig a kiírásnak megfelelő receptúra beadása. A 6. alkalommal meghirdetett verseny új hazai ételek megalkotására szeretné ösztönözni a részvevőket, hiszen széles körben ismert specialitások évtizedek óta nem születtek, pedig a magyar konyha az idők során állandóan változott, még a 20. században is. Ez a cél a kezdetek óta változatlan, az első, 2018-as kiíráshoz képest sokat fejlődött a rendezvény, különösen a második év óta, amióta Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről, Kárpátaljáról is csatlakoznak versenyzők. A verseny főbb feltételei: a világ bármely részén élő magyarok közül két főből álló csapatok jelentkezhetnek.Olyan 4 elemből álló főfogást keresnek, amely éttermekben, vendéglőkben elkészíthető.Kiváló minőségű sertéshús védjegyes terméket, Naszálytej Zrt. Tarka vajat, és bármely Öko, vagy hazai forgalomban lévő védjegyes terméket használni kell a receptúra megalkotása során.14 tagú, az ország legjobb séfjeiből választott zsűri bírálja majd el a csapatok produktumait.A döntőt 2023. március 18-án rendezik meg. https://magyarorszagetele.hu/magyarorszag-etele-2023…/ Rajzpályázat: Az eseményhez egy másik verseny is kapcsolódik: diákok számára három korcsoportban hirdetnek rajzversenyt a témával kapcsolatban „Befordúltam a konyhára” címmel, hogy tudatosodjon bennük: a magyar ételek is hozzátartoznak identitásunkhoz, kultúránkhoz. A Magyarország étele 2023 felhívását, jelentkezési feltételeit és nevezési lapját az esemény honlapján tették közzé. A nevezés első üteme december 16-ig tart. Bővebb információ és a teljes versenkiírás ezen a linken elérhető: https://magyarorszagetele.hu/magyarorszag-etele-2023…/ „…Legyen hát egy verseny minden magyar szakácsnak, éljen bármely szegletében a világnak…” 🇭🇺 🇭🇺 🇭🇺 Magyarország étele 🇭🇺 A verseny fővédnökei: • Dr. Semjén Zsolt – nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszter, miniszterelnök-helyettes• Dr. Pásztor István – Vajdasági Magyar Szövetség elnöke• Dr. Nagy Elek – Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke• Dr. Nagy István – Agrárminiszter• Potápi Árpád János Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára• Dr. Rétvári Bence – Belügyminisztérium Parlamenti államtitkára• Dr. Nobilis Márton, Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára• Buhajla József, Magyarország korábbi Ungvár főkonzulja, rendkívüli és meghatalmazott nagykövet• Tessely Zoltán, Miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő• Horváth Vilmos – Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Turizmusért felelős alelnök Magyarország étele 2023. döntő zsűritagjai a következők: • Varga Károly Zsűrielnök – A 48 étterem és a Kígyósi csárda konyhafőnöke. Többszörös olimpiai-, Európa-, és világbajnok. A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt birtokosa.• Bálint Ferenc – Világbajnoki arany és Olimpiai ezüstérmes mesterszakács, a szegedi Hunguest Hotel Forrás konyhafőnöke• Borda Attila – Olimpiai ezüst és bronzérmes mesterszakács, a sárvári Spirit Hotel konyhafőnöke• Mile József – Világbajnok mesterszakács, az Aquaticum Debrecen Thermal & Wellness Hotel konyhafőnöke• Oláh Zoltán – Castellum hotel Hollókő konyhafőnöke• Németh László – Executive Chef, T. Nagy Tamás Kft., Budapest• Rédai Attila – Mesterszakács, a derecskei Almavirág étterem vendéglátás igazgatója Magyarország étele 2023. elődöntő zsűritagjai a következők: • Endrédi Zsolt – Mesterszakács. az art’otel Budapest konyhafőnöke• Goda Gábor – Mesterszakács, Executive chef, Corall Hungary Kft.• Juhász Attila – Konyhafőnök, Olimpiai bajnok mesterszakács• Kovács Sándor – Executive Chef, Bagatell étterem, Kecskemét• Körössy Kálmán – Venesz és életműdíjas mesterszakács, a miskolci Aranykorona Történelmi Étterem & Látványpince konyhafőnöke• Szabó György – Mesterszakács, Executive chef, Vaskohász étterem• Várhelyi Miklós – szakács szakoktató, Olimpiai bajnok, Venesz- és Aranysapka díjas mesterszakács. A Magyar Ezüst érdemkereszt birtokosa. A Magyarország étele projekthez támogatóként csatlakozott: • Alföld Porcelán Edénygyár Zrt.• Naszálytej Zrt. – Tarka termékcsalád• Bonduelle Food service• Upfield Professional• Bold Agro Kft• Fiwi-Hűt Kft• Oldalas magazin• Friedmann Kft• Nika Cafe• Napkin Magyarország• Csom2001 Kft.• Duni• DamSteelPro Kecskemét• La Verde gyümölcslevek• Corall Hungary Kft• Paulus borház A Magyarország étele projekthez együttműködő szakmai partnerként csatlakozott: • Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága (ME NPÁ)• Agrárminisztérium (AM)• Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK)• Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK)• Biokontroll Hungária Kft.• Biokultúra szövetség• Egészséges Táplálkozásért Egyesület (ETE)• Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) További részleteket az alábbi honlapon olvasható: https://magyarorszagetele.hu/..“ …Legyen hát egy verseny, minden magyar szakácsnak, éljen bármelyik szegletében a világnak…!” .@magyarorszagetele ..#osszetartozunk#egyverbolvalok#magyarorszagetele#foodofhungary#petofisandor#szuletesnap#petofi#petofi200#emlekev#magyarorszagetele2023 II. Magyar Gasztronómia napja: Mérföldkő és országokat átölelő siker Magyarország étele 2023. eredmények Szamos Mátyás-tányérdesszert verseny eredmények Befordúltam a konyhára rajzverseny erdmények Elindult a nevezés a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Sokat lógunk a neten mobilunkkal A magyar népesség jelentős része – 44 százaléka – a zsebében lévő okostelefonjával folyamatosan …
Burgonyafőzelék sertéspörkölttel Burgonyafőzelék sertéspörkölttel Hozzávalók (4 személyre): Pörkölthöz: 0,7 kg sertéscomb vagy -lapocka …