Főoldal Hírek Ajánló Magyarország étele 2023.: Alig egy hétig lehet már csak a nevezéseket leadni!

Magyarország étele 2023.: Alig egy hétig lehet már csak a nevezéseket leadni!

12 perc átlagos olvasási idő
0
282
 ehaccp_topbanner3.jpg

Már csak pár napja maradt annak, aki nevezni szeretne a Magyarország étele 2023. szakácsversenyre. A feltételek között vannak alapanyagokra vonatkozó megkötések, ám ezzel együtt értékelni fogják azt is, mennyiből készíthető el az étel, hogy azok később minél szélesebb körben terjedhessenek el. Az elődöntőt januárban, a döntőt március 18-án tartják.

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (Séfklub), a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola, és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának közreműködésével 2023-ban is megrendezi a Magyarország étele 2023. elnevezésű, élőmunkás, melegkonyhai szakácsversenyét, melyre várnak minden érdeklődőt/kollégát.

Jelentkezni két ütemben lehet:

  • Nevezés 1. üteme: 2022. december 16-ig egy jelentkezés lap kitöltése.
  • Nevezés 2. üteme: 2022. december 30-ig a kiírásnak megfelelő receptúra beadása.

A 6. alkalommal meghirdetett verseny új hazai ételek megalkotására szeretné ösztönözni a részvevőket, hiszen széles körben ismert specialitások évtizedek óta nem születtek, pedig a magyar konyha az idők során állandóan változott, még a 20. században is. Ez a cél a kezdetek óta változatlan, az első, 2018-as kiíráshoz képest sokat fejlődött a rendezvény, különösen a második év óta, amióta Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről, Kárpátaljáról is csatlakoznak versenyzők.

A verseny főbb feltételei:

  • a világ bármely részén élő magyarok közül két főből álló csapatok jelentkezhetnek.
  • Olyan 4 elemből álló főfogást keresnek, amely éttermekben, vendéglőkben elkészíthető.
  • Kiváló minőségű sertéshús védjegyes terméket, Naszálytej Zrt. Tarka vajat, és bármely Öko, vagy hazai forgalomban lévő védjegyes terméket használni kell a receptúra megalkotása során.
  • 14 tagú, az ország legjobb séfjeiből választott zsűri bírálja majd el a csapatok produktumait.
  • A döntőt 2023. március 18-án rendezik meg.

https://magyarorszagetele.hu/magyarorszag-etele-2023…/

Rajzpályázat:

Az eseményhez egy másik verseny is kapcsolódik: diákok számára három korcsoportban hirdetnek rajzversenyt a témával kapcsolatban „Befordúltam a konyhára” címmel, hogy tudatosodjon bennük: a magyar ételek is hozzátartoznak identitásunkhoz, kultúránkhoz.

A Magyarország étele 2023 felhívását, jelentkezési feltételeit és nevezési lapját az esemény honlapján tették közzé. A nevezés első üteme december 16-ig tart.

Bővebb információ és a teljes versenkiírás ezen a linken elérhető:

https://magyarorszagetele.hu/magyarorszag-etele-2023…/

„…Legyen hát egy verseny minden magyar szakácsnak, éljen bármely szegletében a világnak…” 🇭🇺 🇭🇺 🇭🇺

Magyarország étele 🇭🇺


A verseny fővédnökei:

  • • Dr. Semjén Zsolt – nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszter, miniszterelnök-helyettes
  • • Dr. Pásztor István – Vajdasági Magyar Szövetség elnöke
  • • Dr. Nagy Elek – Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke
  • • Dr. Nagy István – Agrárminiszter
  • • Potápi Árpád János Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára
  • • Dr. Rétvári Bence – Belügyminisztérium Parlamenti államtitkára
  • • Dr. Nobilis Márton, Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára
  • • Buhajla József, Magyarország korábbi Ungvár főkonzulja, rendkívüli és meghatalmazott nagykövet
  • • Tessely Zoltán, Miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő
  • • Horváth Vilmos – Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Turizmusért felelős alelnök

Magyarország étele 2023. döntő zsűritagjai a következők:

  • • Varga Károly Zsűrielnök – A 48 étterem és a Kígyósi csárda konyhafőnöke. Többszörös olimpiai-, Európa-, és világbajnok. A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt birtokosa.
  • • Bálint Ferenc – Világbajnoki arany és Olimpiai ezüstérmes mesterszakács, a szegedi Hunguest Hotel Forrás konyhafőnöke
  • • Borda Attila – Olimpiai ezüst és bronzérmes mesterszakács, a sárvári Spirit Hotel konyhafőnöke
  • • Mile József – Világbajnok mesterszakács, az Aquaticum Debrecen Thermal & Wellness Hotel konyhafőnöke
  • • Oláh Zoltán – Castellum hotel Hollókő konyhafőnöke
  • • Németh László – Executive Chef, T. Nagy Tamás Kft., Budapest
  • • Rédai Attila – Mesterszakács, a derecskei Almavirág étterem vendéglátás igazgatója

Magyarország étele 2023. elődöntő zsűritagjai a következők:

  • • Endrédi Zsolt – Mesterszakács. az art’otel Budapest konyhafőnöke
  • • Goda Gábor – Mesterszakács, Executive chef, Corall Hungary Kft.
  • • Juhász Attila – Konyhafőnök, Olimpiai bajnok mesterszakács
  • • Kovács Sándor – Executive Chef, Bagatell étterem, Kecskemét
  • • Körössy Kálmán – Venesz és életműdíjas mesterszakács, a miskolci Aranykorona Történelmi Étterem & Látványpince konyhafőnöke
  • • Szabó György – Mesterszakács, Executive chef, Vaskohász étterem
  • • Várhelyi Miklós – szakács szakoktató, Olimpiai bajnok, Venesz- és Aranysapka díjas mesterszakács. A Magyar Ezüst érdemkereszt birtokosa.

A Magyarország étele projekthez támogatóként csatlakozott:

  • • Alföld Porcelán Edénygyár Zrt.
  • • Naszálytej Zrt. – Tarka termékcsalád
  • • Bonduelle Food service
  • • Upfield Professional
  • • Bold Agro Kft
  • • Fiwi-Hűt Kft
  • • Oldalas magazin
  • • Friedmann Kft
  • • Nika Cafe
  • • Napkin Magyarország
  • • Csom2001 Kft.
  • • Duni
  • • DamSteelPro Kecskemét
  • • La Verde gyümölcslevek
  • • Corall Hungary Kft
  • • Paulus borház

A Magyarország étele projekthez együttműködő szakmai partnerként csatlakozott:

  • • Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága (ME NPÁ)
  • • Agrárminisztérium (AM)
  • • Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK)
  • • Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK)
  • • Biokontroll Hungária Kft.
  • • Biokultúra szövetség
  • • Egészséges Táplálkozásért Egyesület (ETE)
  • • Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH)

További részleteket az alábbi honlapon olvasható: https://magyarorszagetele.hu/..“

…Legyen hát egy verseny, minden magyar szakácsnak, éljen bármelyik szegletében a világnak…!” 🇭🇺 🇭🇺 🇭🇺

.@magyarorszagetele 🇭🇺

..#osszetartozunk#egyverbolvalok#magyarorszagetele#foodofhungary#petofisandor#szuletesnap#petofi#petofi200#emlekev#magyarorszagetele2023

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

II. Magyar Gasztronómia napja: Mérföldkő és országokat átölelő siker

Szombaton rendezték meg Felcsúton a II. Magyar gasztronómia napja című rendezvényt, melyne…