Főoldal Hírek Csőposta A Magyar Posta is csatlakozott a VARÁZSCERUZA – Rajzolj mosolyt! kezdeményezéshez

A Magyar Posta is csatlakozott a VARÁZSCERUZA – Rajzolj mosolyt! kezdeményezéshez

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,320
 ehaccp_topbanner3.jpg

Már a postákon is lehetősége van bárkinek támogatni a Civilút Alapítvány Varázsceruza – Rajzolj mosolyt! jótékonysági akcióját. Augusztus 24-től az 50 legforgalmasabb budapesti postán is leadhatók a sérült gyermekeknek szánt rajzeszközök, az ügyfélterekben elhelyezett gyűjtődobozokba. A Magyar Posta azzal segíti még a kezdeményezést, hogy a kijelölt postákon akár meg is vásárolhatók az írószerek.

A Varázsceruza – Rajzolj mosolyt! jótékonysági akcióban a Civilút Alapítvány az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben rajzeszközöket, elsősorban színes ceruzákat gyűjt a fogyatékossággal élő, sérült gyermekek és fiatalok számára. A rajzeszközök a művészetterápiás foglalkozásokat segítik, a rajz, az alkotás, nagyban hozzájárul a sérült emberek kommunikációjához.

A Magyar Posta társadalmi felelősségvállalási alapelve, hogy olyan kezdeményezéseket, ügyeket, szervezeteket támogasson, amelyek az egész társadalom számára értéket jelent – mondta Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője. A Varázsceruza akció meggyőződésünk szerint ilyen. A vállalat számos olyan munkatársat foglalkoztat, akik valamilyen fogyatékossággal élnek. Bízunk benne, hogy ügyfeleink segítségével sok gyermek arcára sikerül majd „mosolyt rajzolunk”.

A rajzeszközök gyűjtése 2020. szeptember 12-ig tart, a tervek szerint az adományokat szeptember 14-én, a Sérült Gyermekek Napján adja át a Civilút Alapítvány az ÉFOÉSZ-nak.

A megvásárolt színes ceruzák, rajzeszközök elhelyezhetők a gyűjtőpontokon lévő gyűjtődobozokba. A gyűjtőpontok címe megtalálható a www.civilut.hu/programjaink/programok weboldalon.

A jótékonysági kezdeményezés pénzadománnyal is támogatható az alábbi számlaszámon: GRÁNIT Bank Zrt. 12100011-10545117. (A közlemény rovatba kérjük beírni: Varázsceruza.) Az összegyűlt összegből a Civilút Alapítvány további színes ceruzákat vásárol az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége számára.

Varázsceruza – Rajzolj mosolyt!

Sajtóközlemény

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …