Csőposta Átadták a 2022-es Pro Gastronomia díjakat Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2022-12-08 6 perc átlagos olvasási idő 0 227 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Budapest, 2022. december 7. – Átadták az idei Pro Gastronomia díjakat. A Dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg. 2022-ben Kőrössy Zoltán – az Eventrend társtulajdonosa –, Molnár Attila és Nyíri Sándor megosztva, az Aranykaviár étterem tulajdonosai és Rasmus Kofoed – a 2022-ben világelső Geranium étterem társtulajdonos séfje, aki a világon egyedül nyert Bocuse d’Or arany-, ezüst- és bronzérmet – érdemelte ki a díjat. Az ifjúsági díjat Turanitz Gergely és dr. Tóth-Turanitz Katalin megosztva, a BGE KVIK korábbi hallgatói kapták, akik többek között a velencei Tekergő étterem és a székesfehérvári Patent Gasztrobár tulajdonosai, számos hazai és nemzetközi barbecue verseny győztesei és résztvevői. A Pro Gastronomia díjat Dr. Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban. A díjról A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan – ifjúsági díjként – átadnak egy Dr. Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére. A díjazottak személyét idén az ötletgazda mellett Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, Dr. Gundel János professzor emeritus, Kiss Imre, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum nyugalmazott igazgatója és Segal Viktor chef és gasztronómiai tanácsadó választotta ki. A díjazottak 2022-ben: Kőrössy Zoltán, az Eventrend társtulajdonosaMolnár Attila – Nyíri Sándor (megosztott), az Arany Kaviár Étterem tulajdonosaiRasmus Kofoed, a 2022-ben világelső Geranium étterem társtulajdonos séfje, aki a világon egyedül nyert Bocuse d’Or arany-, ezüst- és bronzérmetIfjúsági díjazott: Turanitz Gergely – dr. Tóth-Turanitz Katalin (megosztott), a BGE KVIK korábbi hallgatói, akik többek között a velencei Tekergő étterem és a székesfehérvári Patent Gasztrobár tulajdonosai, számos hazai és nemzetközi barbecue verseny győztesei és résztvevői. A Pro Gastronomia díjról további információk, képek és videók itt találhatók. Megérkezett a magyar görögdinnye, a nyár íze Feketén a tányér mögött: fekete fizetések a vendéglátásban Sztárkavalkád Balatonfüreden – ahogy még nem láttad és nem hallottad 30 éves a Krisna-völgyi Búcsú – ünnep, ami megérinti a lelked Indul a nyár legmenőbb sörös játéka Budapesten
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Érdek, vagy értékalapú szakmai újságírás? Érdek, vagy értékalapú szakmai újságírás? Sokáig gondolkodtam, hogy mit tegyek…? Dobjak egy újabb követ …
Növényi italok vendéglátós felhasználásra A tej kiváltására alkalmas saját márkás növényi italokat fejlesztett a METRO. A METRO Chef …