Főoldal Hírek Csőposta Átadták a 2022-es Pro Gastronomia díjakat

Átadták a 2022-es Pro Gastronomia díjakat

6 perc átlagos olvasási idő
0
200
 ehaccp_topbanner3.jpg

Budapest, 2022. december 7. – Átadták az idei Pro Gastronomia díjakat. A Dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.

2022-ben Kőrössy Zoltán – az Eventrend társtulajdonosa –, Molnár Attila és Nyíri Sándor megosztva, az Aranykaviár étterem tulajdonosai és Rasmus Kofoed – a 2022-ben világelső Geranium étterem társtulajdonos séfje, aki a világon egyedül nyert Bocuse d’Or arany-, ezüst- és bronzérmet – érdemelte ki a díjat.

Az ifjúsági díjat Turanitz Gergely és dr. Tóth-Turanitz Katalin megosztva, a BGE KVIK korábbi hallgatói kapták, akik többek között a velencei Tekergő étterem és a székesfehérvári Patent Gasztrobár tulajdonosai, számos hazai és nemzetközi barbecue verseny győztesei és résztvevői.

A Pro Gastronomia díjat Dr. Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban.

A díjról

A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan – ifjúsági díjként – átadnak egy Dr. Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére.

A díjazottak személyét idén az ötletgazda mellett Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, Dr. Gundel János professzor emeritus, Kiss Imre, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum nyugalmazott igazgatója és Segal Viktor chef és gasztronómiai tanácsadó választotta ki.

A díjazottak 2022-ben:

  • Kőrössy Zoltán, az Eventrend társtulajdonosa
  • Molnár Attila – Nyíri Sándor (megosztott), az Arany Kaviár Étterem tulajdonosai
  • Rasmus Kofoed, a 2022-ben világelső Geranium étterem társtulajdonos séfje, aki a világon egyedül nyert Bocuse d’Or arany-, ezüst- és bronzérmet
  • Ifjúsági díjazott: Turanitz Gergely – dr. Tóth-Turanitz Katalin (megosztott), a BGE KVIK korábbi hallgatói, akik többek között a velencei Tekergő étterem és a székesfehérvári Patent Gasztrobár tulajdonosai, számos hazai és nemzetközi barbecue verseny győztesei és résztvevői.

A Pro Gastronomia díjról további információk, képek és videók itt találhatók.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…