Főoldal Hírek Színes Magyar Konyha Hete lesz Kárpátalján

Magyar Konyha Hete lesz Kárpátalján

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,147
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács ülésén szavazták meg a rendezvényt, amelyhez már több étterem is csatlakozott. Február 27-től március 5-ig fog tartani a rendezvény, óriási kedvezmények várják majd az érdeklődőket.

A rendezvényhez  már több kárpátaljai étterem is csatlakozott, speciális menüvel is készülnek, valamint az étlapon szereplő tradicionális magyar ételeket hatalmas árengedményekkel fogják majd kínálni: március 2-án 50%-os a kedvezményt, a hét többi napján pedig 25%-os kedvezményt adnak majd.

Az ötlet háttere az Európában elterjedt “torkos csütörtök” program adja, annyi különbséggel, hogy míg a legtöbb helyen általában egy napig tart a “torkoskodás”, ez a rendezvény egy teljes hétig fog majd tartani Kárpátalján.

A program célja, hogy megőrizze és átadja a fiataloknak a felmenőik által rájuk hagyott örökséget, valamint, hogy megszeressék a magyar gasztronómia ízvilágát a Kárpátaljára látogató vendégek. A magyar konyha hagyománya  a Kárpátalján élő emberek számára  olyan kincs, amit a háziasszonyokkal, a turisztikai szolgáltató szférában tevékenykedőkkel összefogva érdemes óvni, népszerűsíteni és megőrizni – írja a lap.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…